Πόσο άλλαξες…

Ο Μουρίνιο έφυγε, ο Σόλσκιερ ήρθε,τα σύννεφα εξαφανίζονται από τον ουρανό του Όλντ Τράφορντ, τα χαμόγελα επανέρχονται και η Μάντσεστερ βρίσκει τον παλιό καλό της εαυτό. Οι παίκτες απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και αυτό αποτυπώνεται στο γρασίδι με το 8/8 του Νορβηγού.

Ο Μουρίνιο έφυγε, ο Σόλσκιερ ήρθε,τα σύννεφα εξαφανίζονται από τον ουρανό του Όλντ Τράφορντ, τα χαμόγελα επανέρχονται και η Μάντσεστερ βρίσκει τον παλιό καλό της εαυτό. Οι παίκτες απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και αυτό αποτυπώνεται στο γρασίδι με το 8/8 του Νορβηγού. 

Τον Μάιο του 2016 ο Μουρίνιο υπέγραψε για τρία χρόνια στη Μάντσεστερ με την οψιόν να παραμέινει τουλάχιστον μέχρι το 2020. Τον Άυγουστο του 2016 ο Πορτογάλος πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο, το Community Shield κερδίζοντας στον τελικό την πρωταθλήτρια Λέστερ, ενώ στην πρεμιέρα του στον πάγκο σε ματς πρωταθλήματος νίκησε τη Μπόρνμουθ εκτός έδρας.

Ο 2oς τίτλος ήρθε στον τελικό του ”EFL CUP” με τη Μάντσετσερ να κερδίζει στον τελικό του Wembley την Σάουθαμπτον και έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου που παίρνει τρόπαιο στην πρώτη του σεζόν.Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς η ομάδα κατέκτησε το ”Europa League” κόντρα στον Άγιαξ, βγάζοντας την ομάδα στο ”Champions League” της επόμενης περιόδου.

Η φετινή σεζόν δεν άρχισε καλά…Η Γιουνάιτεντ έχασε τα δύο από τα πρώτα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, κάτιπου έχει να συμβεί τα τελευταία 26 χρόνια, με την ήττα από τη Τότεναμ μέσα στο Όλντ Τράφορντ να είναι η πιο βαριά στην καριέρα του.

Και κάπου εκεί ξεκίνησε η κριτική…Ο Μουρίνιο όπως πάντα υπερόπτης.”Έχω κερδίσει περισσότερους τίτλους Πρέμιερ Λιγκ και από τους 19 προπονητές σε ολόκληρο το πρωτάθλημα και είμαι ένας αππό τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο.”

Οι σχέσεις με τον κόσμο, αλλά κυρίως με τους ποδοσφαιριστές άρχισαν να φθείρονται, κυρίως η σχέση του με τον Πολ Πογκμπα είχε φτάσει στα άκρα. Το ποτήρι ξεχείλισε και η διοίκηση αποφάσισε να τον διώξει στις 18 Δεκεμβρίου.Στον πάγκο κάθισε 144 φορές έχοντας 84 νίκες,28 ήττες και 32 ισοπαλίες.

Ύστερα από 7 μόλις νίκες στα πρώτα 17 παιχνίδια πρωταθλήματος, αφήνοντας τον σύλλογο 19 ολόκληρους πόντους πίσω από τη κορυφή, ο σύλλογος αποφάσισε να φέρει στο τιμόνι ένα δικό της παιδί, τον Νορβηγό Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Στο ντεμπούτο του απέναντι στην πρώην ομάδα του τη Κάρντιφ, στις 22 Δεκεμβρίου, η ομάδα παρουσιάστηκε διαφορετική και πέρασε από την Ουαλία με το εμφατικό 1-5. Ήταν η πρώτη φορά που η Γιουνάιτεντ σκοράρει 5 γκολ μετά το 2013 και το ματς με την Γουέστ Μπρομ υπό τις οδηγίες του Sir Alex.

Η πρεμιέρα στο Όλντ Τράφορντ ονειρική, καθώς η Χάντερσφιλντ παραδόθηκε στις ορέξεις των ποδοσφαιριστών του Σόλσκιερ και η 2η νίκη ήταν γεγονός.Ακολούθησε ο αγώνας με τη Μπόρνμουθ με την ομάδα να επικρατεί και πάλι εύκολα με τα χαμόγελα να επανέρχονται στο Μάντσεστερ.

Η δεύτερη εκτός έδρας επιτυχία ήρθε στο Νιουκάστλ με την ομάδα να κάνέι το 4/4.
Στο πρώτο ματς για το κύπελλο η Ρέντινγκ δεν αποτέλεσε δύσκολο εμπόδιο με τη Γιουνάιτεντ να προχωρά στο θεσμό και να προκρίνεται για το ματς με την Άρσεναλ.
Η πρώτη δύσκολη αποστολή έφτασε.Η Τότεναμ περίμενε στο Λονδίνο τον Σόλσκιερ σε ένα ματς που ο Ντε Χέα κατέβασε τα ρολά!Η Γιουνάιτεντ πέρασε και από εκέι με το γκολ του Μάρκους Ράσφορντ, με τον Ισπανό τερμαοφύλακα όμως να κλέβει την παράσταση με τις επεμβάσεις του.Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος πριν τη διακοπή ξανά λόγω κυπέλλου, ήρθε ακόμα μία νίκη στο Όλντ Τράφορντ κόντρα στην Μπράιτον.

Η μάχη για τον ημιτελικό του κυπέλλου (F.A Cup) με την Άρσεναλ στο Λονδίνο έφτασε.Ο Σόλσκιερ τα κατάφερε για ακόμα μία φορά και έγραψε το απόλυτο 8/8! Το τελικό 3-1 χάρισε στην ομάδα το εισιτήριο για το τελικό όπου περιμένει η Τσέλσι και ο Νορβηγός έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο του τίτλο στη προπονητική τοιυ καριέρα.

Μετά τον Φέργκιουσον το χάος…

Ο Ντέιβιντ Μόγες έκανε πράγματα και θάματα με την Έβερτον με την Μάντσεστερ να φέρνει ένα Σκωτσέζο στη θέση του Sir Alex Ferguson. Ο Μόγες υπέγραψε συμβόλαιο έξι ετών, αλλά η θητεία κράτησε μόλις 10 μήνες, η 3η πιο σύντομη θητεία στην ιστορία του συλλόγου. Όταν αποχώρησε από το Όλντ Τράφορντ η ομάδα βρισκόταν στην 7η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, 13 βαθμούς πίσω από την 4η θέση και την Άρσεναλ με τέσσερα ματς να απομένουν. Ο Μόγες πήρε μόλις πέντε πόντους από τους πιθανούς 24 κόντρα σε Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ και αντικαταστάθηκε από τον Ράιν Γκιγκς που τελείωσε τη χρονιά και εν συνεχεία από τον Ολλανδό Λουίς Φαν Χααλ.

Αποζημίωση:5 εκατομμύρια ευρώ.


Τον Μάιο του 2014 αναλαμβάνει ο Φαν Χααλ που υπογράφει για τρία χρόνια έχοντας στο πλευρό του τον μεγάλο Ουαλό.Ο πρώτος ανεπίσημος τίτλος ήρθε στο ”International Champions Cup” κερδίζοντας στον τελικό τη Λίβερπουλ.Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα έκανε με το αριστερό καθώς ηττήθηκε από τη Σουόνσι εντός έδρας, ενώ ακολούθησε και η ήττα από την Μίλτον Κέινς Ντονς, ομάδα της ”League 1” στον 2ο γύρο του Λιγκ Καπ. Η πρώτη νίκη άργησε να έρθει…4η αγωνιστική και ο Φαν Χααλ κερδίζει το πρώτο του ματς στο πρωτάθλημα κόντρα στην ΚΠΡ.Ύστερα από τις 10 πρώτες αγωνιστικές η Γιουνάιτεντ ήταν 9η με μόλις 13 βαθμούς και 3 νίκες, το χιερότερο ξεκίνημα μετά τη σεζόν 86′-87′ με τον Ρον Άτκινσον.Η σεζόν ολοκληρώθηκε με την ομάδα να τερματίζει στην 4η θέση, τρεις θέσεις και έξι βαθμούς πιο ψηλά από την περασμένη.

Η επόμενη σεζόν άρχισε με νικηφόρρα αποτελέσματα και όνειρα καθώς οι νίκες με Σουόνσι, Σέφιλντ και Λίβερπουλ άλλαξαν το κλίμα, αλλά η ήττα από τη Σάουθαμπτον τον Ιανουάριο έφερε αρκετή γκρίνια.Οι σχέσεις με τους παίκτες χάλασε για τα καλά μετά την ήττα από την Τότεναμ προς το τέλος του πρωταθλήματος με τους ποδοσφαιριστές να στρέφονται εναντίον του.Ο Ολλανδός πρόλαβε να κερδίσει τίτλο με το σύλλογο στον τελικό του ”FA CUP” απέναντι στη Κρίσταλ Πάλας, ομως 2 μέρες αργότερα απολύθηκε και έγινε μόλις ο δεύτερος προπονητής μετά τον Τόμι Ντόχερτι που τα μαζεύει ύστερα από κατάκτηση τροπαίου.

Ο Σόλσκιερ είναι πολύ νωρίς για να κριθεί. Ο ”δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο” ήταν  και θα παραμείνει ανεξαρτήτου πορείας ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας.Μια αλλαγή προπονητή πάντα αλλάζει το κλίμα και την ψυχολογία μέσα στα αποδυτήρια. Η σεζόν όμως είναι μεγάλη και έχει δρόμο ακόμα. Η Γιουνάιτεντ έχει να ανέβει ένα βουνό καθώς βρίσκεται μέσα σε όλες τις διοργανώσεις. Το πρωτάθλημα έχει χαθεί καιρό. Στόχος η ξεκάθαρα είναι η 4η θέση που οδηγεί στο ”Champions League”.Yπάρχει και το κύπελλο και ο τελικός με τη Τσέλσι και φυσικά η μεγάλη πρόκληση της Ευρώπης με τη Παρί Σεν Ζερμέν να περιμένει…
Το σίγουρο είναι πως τα σύννεφα αποχωρούν σιγά-σιγα από το Όλντ Τράφορντ και οι καλύτερες μέρες ήρθαν μέχρι τις επόμενες…Η Γιουνάιτεντ είναι καλύτερη επειδή έφυγε ο Μουρίνιο ή επειδή ήρθε ο Σόλσκιερ ή και τα δύο; Θα φανεί…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.