Πρώτη με Φερνάντεθ (video)

Με πρωταγωνιστική τον Φερνάντεθ, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε του Απόλλωνα με 2-0 στη Ριζούπολη και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Με πρωταγωνιστική τον Φερνάντεθ, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε του Απόλλωνα με 2-0 στη Ριζούπολη και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τέσσερις αγωνιστικές. 

Ο 28χρονος Ισπανός επιθετικός της ομάδας της Αρκαδίας πέτυχε και τα δύο γκολ, βοηθώντας τα μέγιστα για να πετύχει την πρώτη νίκη της μέσα στο 2019. Ο Αστέρας έφθασε τους 21 βαθμούς με την 6η νίκη του στο πρωτάθλημα (έχει ακόμη 3 ισοπαλίες και 10 ήττες). 

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην τελευταία θέση με μόλις 6 βαθμούς και μόνο με θαύμα θα γλιτώσουν τον υποβιβασμό. Έχει νικήσει μόνο την Ξάνθη στην έδρα του με 1-0 και έχει έρθει ισόπαλος με ΟΦΗ (εκτός), Ατρόμητο (εντός) και Λεβαδειακό (εντός).
 

 
Τα πλάνα των δύο προπονητών

Σε σύστημα 4-2-3-1 ο τεχνικός του Απόλλωνα, Μπάμπης Τεννές είχε κάτω από την εστία τον Χουάντερσον, στα άκρα της άμυνας τους Στάθη, Οριουέλα, στόπερ τους Κοντοέ, Κύργια, αμυντικούς χαφ τους Γκίνο, Ντούρσο, εξτρέμ τους Ακόστα, Ντεφεντερίκο, επιτελικό μέσο τον Μπεντινέλι και επιθετικό τον Ελ Χέλβε.

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Παράσχος είχε στο αρχικό σχήμα σε σύστημα 4-3-3 τον Παπαδόπουλο τερματοφύλακα, τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κώτσιρα, Βλάχο, Πασαλίδη, Ορτέγκα, μέσους τους Βαλιέντε, Μουνάφο, Κυριακόπουλο και στην επίθεση τους Φερνάντεζ, Καλτσά και Μανιά. 

Βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα 

Με εμπόδια άρχισε το ματς για τον Αστέρα. Μόλις στο 10’ ο Μουνάφο αποχώρησε με μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Ιγκλέσιας. 

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε από τους φιλοξενούμενους στο 16’, όταν ο Βαλιέντες σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Χουάντερσον ήταν σε ετοιμότητα και παραχώρησε κόρνερ.

Αλλά στο 19’ η ομάδα της Αρκαδίας βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα. Μετά από σέντρα του Καλτσά από τα δεξιά και με εξαιρετική κεφαλιά του Φερνάντεθ, η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Απόλλων έψαξε την απάντηση. Ο Ελ Χέλβε, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Βλάχος τού έβαλε την κόντρα και τον σταμάτησε.

Δίχως άλλο, ο Αστέρας είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχος. Μάλιστα, έως το τέλος του πρώτου μέρους, είχε άλλες δύο ευκαιρίες για να πετύχει και άλλο τέρμα.  

Στο 37’ με σουτ του Ανχελ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από πλάγια θέση, η μπάλα καταλήγει άουτ. Και στο επόμενο λεπτό ο Μανιάς μπήκε στη μεγάλη περιοχή και υπό πίεση σούταρε, με τον Χουάντερσον να αποκρούει τη μπάλα.

Και δεύτερο γκολ από τον Φερνάντεθ

Δώδεκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Φερνέντεθ ξέφυγε από τους αντιπάλους του, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με σουτ έκανε το 0-2. Ουσιαστικά, με το δεύτερο γκολ του Ισπανού φορ, ο Αστέρας έβαλε γερά θεμέλια νίκης.

Στο 67’ θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ η ομάδα της Αρκαδίας, όταν ο Ρόλε βγήκε τετ α τετ με τον Χουάντερσον, με τον γκολκίπερ του Απόλλωνα να απομακρύνει τη μπάλα με τα πόδια.

Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους στο ματς στο 77’. Με σουτ του Οριοβουέλα, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας). Βοηθούς είχε τους Δημόπουλο (Φλώρινας) και Παπαδάκη (Ηρακλείου) ενώ τέταρτος ήταν ο Μπακογιάννης (Αθηνών). Εδειξε κίτρινη κάρτα στον Στάθη (64’) και στον Ανχελ (86’).

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Κοντοές, Κύργιας, Γκίνο (51’ Γαρουφαλιάς), Ντούρσο (74’ Ρώσση), Μπεντινέλι, Ακόστα (56’ Ριβέρο), Ντεφεντερίκο, Ελ Χέλβε
 
Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ανχελ, Βλάχος, Κυριακόπουλος (65’ Ρόλε), Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μουνάφο (13’ Ιγκλέσιας), Καλτσάς (81’ Ματρικάρντι), Φερνάντεθ, Μανιάς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.