Οκτώ «καυτές» υποθέσεις

Η διοίκηση του Ολυμπιακού θα έχει πολύ δουλειά τις επόμενες εβδομάδες. Δεν είναι μόνο η υπόθεση του προπονητή που απασχολεί την ηγεσία των πρωταθλητών Ελλάδας. Με αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε, θα πρέπει με μεθοδικότητα να βρει τον αντικαταστάτη του, ο οποίος θα κληθεί να διατηρήσει την ομάδα του Πειραιά στο δρόμο των επιτυχιών.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού θα έχει πολύ δουλειά τις επόμενες εβδομάδες. Δεν είναι μόνο η υπόθεση του προπονητή που απασχολεί την ηγεσία των πρωταθλητών Ελλάδας. Με αποχώρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε, θα πρέπει με μεθοδικότητα να βρει τον αντικαταστάτη του, ο οποίος θα κληθεί να διατηρήσει την ομάδα του Πειραιά στο δρόμο των επιτυχιών.
         
Παράλληλα, τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού «καίνε» οκτώ υποθέσεις, οι οποίες αφορούν σε συμβόλαια ή δανεισμούς που τελειώνουν άμεσα. Αναφερόμαστε στις περιπτώσεις των Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Πάντελιτς, Ορμπάιθ, Μαρκάνο, Κάζιμ-Ρίτσαρντς και Μακούν.

1.    Όλοφ Μέλμπεργκ: Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός χαίρει της εκτίμησης όλων στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων». Σε ανύποπτη στιγμή του έχει γνωστοποιηθεί η επιθυμία της διοίκησης για επέκταση της συνεργασίας τους. Και ο ίδιος ο Μέλμπεργκ εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει και γιατί όχι να κρεμάσει τα παπούτσια του στον Ολυμπιακό. Δεν αποκλείεται το συμβόλαιό του να είναι το πρώτο που θ’ ανανεωθεί απ’ τη διοίκηση των πρωταθλητών.

2.    Αριέλ Ιμπαγάσα: Παρά το προχωρημένο της ποδοσφαιρικής ηλικίας του, μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι σε θέση να δίνει συνεχόμενα ματς, καθώς το σώμα του τον προδίδει όταν το πρόγραμμα είναι υπερφορτωμένο. Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το μέλλον του σπουδαίου Αργεντινού μέσου. Θα μπουν στη “ζυγαριά” τα δεδομένα και εν συνεχεία θα παρθεί η απόφαση. Ο Ιμπαγάσα, πάντως, θα ήθελε να συνεχίσει στους «Πειραιώτες».

3.    Φρανσουά Μοδέστο: Είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης, τόσο για το δεξί άκρο της άμυνας, όσο και για τη θέση του αμυντικού μέσου. Η εμπειρία του είναι το μεγάλο του συν. Και στην περίπτωση του Κορσικανού δεν έχει ληφθεί απόφαση, αν και ο ίδιος εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος απ’ τη ζωή του στην Ελλάδα και δη στον Ολυμπιακό.

4.    Μάρκο Πάντελιτς: Μετά το σοβαρό τραυματισμό του στον αστράγαλο, η διοίκηση στάθηκε στο πλευρό του προκειμένου ν’ αποθεραπευτεί το συντομότερο δυνατό. Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Σερβία υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός τον έχει ενημερώσει πως θα τον κρατήσει και στην επόμενη περίοδο. Δε θέλει και ερώτημα τι επιθυμεί ο Σέρβος επιθετικός: να πετυχαίνει γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα και να τα πανηγυρίζει μπροστά στους φίλους του Ολυμπιακού, με τους οποίους έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς. Ωστόσο, αν ο Μήτρογλου επιστρέψει στην ομάδα του Πειραιά, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Ολυμπιακός θα έχει στο ρόστερ του δύο φορ με τα ίδια χαρακτηριστικά.

5.    Πάμπλο Ορμπάιθ: Ο δωδεκάμηνος δανεισμός του απ’ την Μπιλμπάο λήγει το καλοκαίρι, δίχως να προβλέπεται οψιόν για αγορά των δικαιωμάτων του απ’ τον Ολυμπιακό. Δίχως άλλο ήταν απ’ του πρωταγωνιστές στην πορεία προς τον τίτλο. Και στον Πειραιά αναζητούν τρόπο προκειμένου να τον κρατήσουν στο Λιμάνι και στην επόμενη χρονιά. Την υπόθεση του Ορμπάιθ την αναλύουμε στο τελευταίο μας Blog στο novasports.gr.

6.    Ιβάν Μαρκάνο: Η υπόθεσή του είναι παρόμοια με του Ορμπάιθ, αφού ο δανεισμός του απ’ τη Βιγιαρεάλ λήγει το καλοκαίρι, χωρίς να προβλέπεται οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο novasports, μας ξεκαθάρισε πως θα ήθελε να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, διευκρινίζοντας πως το θέμα της επέκτασης του δανεισμού του είναι ανεξάρτητο απ’ την παραμονή ή μη του Ερνέστο Βαλβέρδε στο Λιμάνι, ο οποίος τον έφερε στην Ελλάδα.

7.    Κόλιν Κάζιμ-Ρίτσαρντς: Προκειμένου ο Ολυμπιακός ν’ αποκτήσει τα δικαιώματά του απ’ τη Γαλατασαράι, θα πρέπει το καλοκαίρι να δαπανήσει περισσότερα  από 2 εκατομμύρια ευρώ. Και για τον επιθετικό χαφ δεν έχει αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι. Αν και θεωρείται δύσκολο οι πρωταθλητές Ελλάδας να δώσουν ένα τόσο μεγάλο ποσό προκειμένου να τον κρατήσουν στο δυναμικό τους.

8.    Ζαν Μακούν: Τόσο ο Καμερουνέζος, όσο και ο Ολυμπιακός επιθυμούν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ που είναι η οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του απ’ την Άστον Βίλα. Αλλά θα πρέπει να «κουρευτούν» και οι ετήσιες αποδοχές του Μακούν που «αγγίζουν» το 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Κάτι το οποίο δέχεται ο ποδοσφαιριστής. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές διεργασίες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.