Όλα για όλα στο Καζάν

Η άμυνα ήταν στα... χειρότερα της, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Αρμάνι με 58-67 στο ΟΑΚΑ και πλέον πηγαίνει την επόμενη εβδομάδα στο Καζάν και θέλει νίκη έστω και με ένα πόντο για να πάρει την την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο, καθώς θα υπερτερεί στις νίκες των Ρώσων, οι οποίοι ηττήθηκαν απόψε.

Η άμυνα ήταν στα… χειρότερα της, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Αρμάνι με 58-67 στο ΟΑΚΑ και πλέον πηγαίνει την επόμενη εβδομάδα στο Καζάν και θέλει νίκη έστω και με ένα πόντο για να πάρει την την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο, καθώς θα υπερτερεί στις νίκες των Ρώσων, οι οποίοι ηττήθηκαν απόψε.

Οι Ιταλοί με Μέλι, Φώτση και Μπουρούση σε καλή μέρα άφησαν την «παρέα» των Διαμαντίδη – Μπατίστ σε… αγωνία να περιμένουν το ματς της επόμενης Τετάρτης (29/2) για να μάθουν ποια θα είναι η ευρωπαϊκή πορεία τους.

Την ίδια ώρα, τα πράγματα για τους Ιταλούς δεν είναι ευχάριστα. Αφενώς, απόψε δεν κάλυψαν τη διαφορά των 21 πόντων με την οποία είχαν ηττηθεί από τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο Μιλάνο, αφετέρου η Φενέρ νίκησε την Ούνιξ, οπότε δεν έχουν πλέιν ελπίδες πρόκρισης. Έτσι, ο Αντώνης Φώτσης αν και έβαλε σε μεγάλο βαθμό το χέρι του γαι την αποψινή νίκη της ομάδας του Σκαριόλο, έφυγε απογοητευμένος από το ΟΑΚΑ, παρότι επέστρεψε στα παλιά του λημέρια, αποθεώθηκε από τον κόσμο και τιμήθηκε από τον Παναθηναϊκό.
 
Δυσκολίες εξ αρχής
Με «βαρύ» σχήμα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, με τον Ομπράντοβιτς να κατεβάζει τους Διαμαντίδη, Σάτο, Καϊμακόγλου, Τσαρτσαρή και τον Μπατίστ που επέστρεψε, ενώ απ’ την άλλη ο Σκαριόλο έβαλε τους Κουκ, Τζεντίλε, Χέσρτον, Φώτση και Μπουρούση, με τον τελευταίο να αποδοκιμάζεται με το που εμφανίστηκε. Οι Ιταλοί με πιο ευέλικτη πεντάδα έκαναν καλύτερο ξεκίνημα (2-7, 5΄), την ώρα που οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι στα τρίποντα (0/4) και είχαν άσχημα ποσοστά στα  δίποντα (4/12). Εκείνοι που ανέλαβαν να τον βγάλουν από τη δύσκολη θέση ήταν οι Μπατίστ και Τσαρτσαρής, αλλά και ο Διαμαντίδης (11-9, 8΄). Ο «Ζοτς» από τον πάγκο τους φώναζε να εκμεταλλευθούν τα φάουλ και να μην αφήνουν διαδρόμους σε Μπουρούση – Φώτση, αλλά και στους Κουκ – Τζεντίλε, με τον τελευταίο να κάνει το 11-16 του πρώτου δεκαλέπτου.

Η άμυνα ζώνης της Αρμάνι δυσκόλευε τους «πράσινους», λόγω της αστοχίας τους από την περιφέρεια, με την πρώτη να αυξάνει τη διαφορά που είχε πάρει (14-21, 12΄). Ο Μέλι αποδείχθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνος όταν οι αντίπαλοι του δεν του έδωσαν την πρέπουσα σημασία και με δύο δικά του τρίποντα, η Μιλάνο έφτασε στο +10 (16-26, 14΄), με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να βλέπει τα προβλήματα στην άμυνα και το γεγονός ότι δε μπορούσε να βγει και αιφνιδιασμός και πήρε κατευθείαν τάιμ άουτ. Στο ματς πέρασε και ο Λόγκαν και μαζί με τον Διαμαντίδη μείωσαν σε 21-25 (15΄) και παρά την «απάντηση» του Μπρέμερ, ο Μπατίστ -με τον αρχηγό να παίζει μαζί του στα πικ εν ρολ- έδωσε κι αυτ΄ςο το σύνθημα για την αντεπίθεση.

Όταν ο Λόγκαν έστειλε τον Παναθηναϊκό στο -4 (25-29, 17΄), ο Σκαριόλο είδε πως κάτι πρέπει να γίνει, αλλά οι δύο Αμερικανοί του «τριφυλλιού» ήταν αποφασισμένοι και ισοφάρισαν (29-29, 18΄). Η άμυνα είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και κατά συνέπεια και η επίθεση. Ο Μπουρούσης πήρε κάποιες προσπάθειες μέσα στη ρακέτα και ο Μπρέμερ στην περιφέρεια (30-34, 19΄). Ο Διαμαντίδης έκανε το 32-34 και οι «πράσινοι» ξεσηκώθηκαν όταν ο Μπατίστ ευστόχησε, αλλά ο Γιούγκεμπραντ -συμβουλευόμενος το instant replay- θεώρησε το καλάθι εκπρόθεσμο και δεν το μέτρησε. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να παραμένει στο 32-34.
 
Προσπάθησαν Διαμαντίδης – Βουγιούκας, αλλά…
Φώτσης και Χέρστον διατηρούσαν το προβάδισμα της Αρμάνι (34-37, 22΄) και μόνο ο Διαμαντίδης και οι ψηλοί κατάφερναν να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι τους (38-44, 25΄). Εκείνο που προσπαθούσαν να κάνουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης ήταν να «ξεκλειδώσουν» την αντίπαλη άμυνα, αλλά η αστοχία τους δεν τους βοηθούσε και ο Ομπράντοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ, βλέποντας πως τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Μεγάλα προβλήματα τους είχε δημιουργήσει και ο Μπουρούσης που είχε φτάσει ήδη τους 10 πόντους (39-48, 26΄). Το σχήμα των «πρασίνων» άλλαξε, με τον Διαμαντίδη να ξεκουράζεται λίγο και τους Λόγκαν – Σμιθ να είναι στην περιφέρεια με τον Καλάθη και τους Καϊμακόγλου και Βουγιούκα να πηγαίνουν πάνω στους Φώτση και Μπουρούση.

Οι φωνές του Σέρβου κόουτς ακούστηκαν ξανά για το 39-51 (28΄) και ο Σάρας μπήκε για να δημιουργήσει, να δώσει ασίστ και να εκτελέσει, ενώ επέστρεψε και ο αρχηγός Διαμαντίδης, για να οργανώσει. Παράλληλα, ζήτησε από τους παίκτες του να συνεχίσουν να πιστεύουν στη νίκη και ο Βουγιούκας όχι απλώς πήρε το 3ο φάουλ του Μπουρούση και τον έστειλε στον πάγκο, αλλά με 4 πόντους του έκανε το 43-51. Ο Διαμαντίδης που είχε χτυπήσει στο πόδι επέστρεψε μετά το τάιμ άουτ αφού του έβαλαν ψυκτικό για να συνεχίσει και ήταν εκείνος που μείωσε σε 46-53 με τη λήξη της τρίτης περιόδου. 

Ο Βουγιούκας συνέχισε να βρίσκεται στην «πράσινη» πεντάδα και ο Μπουρούσης επέστρεψε, με τις «μάχες» μεταξύ τους να συνεχίζονται πλέον (47-57, 32΄). Το καλό για τους γηπεδούχους ήταν ότι ο πρώτος υποχρέωσε τον αντίπαλο του στο 4ο φάουλ του. ο Γιασικεβίτσιους απ’ την άλλη, δεν ήταν σε καλή μέρα, ούτε από τα 6.75 και δε βοηθούσε και την ομάδα του να τρέξει στον αιφνιδιασμό, και Καϊμακόγλου και Βουγιούκας έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην αφήσουν τα πράγματα να ξεφύγουν από τα χέρια της ομάδας τους (49-57, 33΄), καθώς χρόνος υπήρχε ακόμη.

Στο ματς είχε μπει και ο Περπέρογλου, για να βοηθήσει έχοντας πιο «καθαρό» μυαλό. Μετά από άστοχες προσπάθειες -καθώς τα ποσοστά του Παναθηναϊκού εξακολουθούσαν να είναι… τραγικά (17/42 δίποντα, 2/15 τρίποντα και μόλις 17 ασίστ έναντι 15/31 δίποντα, 9/21 τρίποντα και 17 ασίστ της ομάδας του Σκαριόλο)- ο Καϊμακόγλου ευστόχησε (51-59, 34΄), αλλά ο Μέλι «απάντησε» με…. βόμβα (51-62, 35΄), το ίδιο και ο Μπρέμερ (51-65, 36΄). Η άμυνα δε βοηθούσε καθόλου και δη οι αργές επιστροφές των παικτών του «Ζοτς» και έτσι η ψαλίδα δεν έκλεινε, την ώρα που ο 21χρονος Μέλι συνέχιζε να βρίσκει στόχο (52-67, 1΄:53΄΄).

Σε μια ακόμη φάση ο Μπατίστ έδειξε ότι έκανε μεν ό,τι μπορούσε, αλλά πως δεν ήταν έτοιμος μετά την επιστροφή του (σ.σ. ήταν τραυματίας με θλάση στη γάμπα). Ο Σάτο μείωσε σε 54-67 και με 1΄:33΄΄ να απομένει οι «πράσινοι» δεν ήθελαν να αφήσουν τη διαφορά να αυξηθεί, έτσι ώστε να μην καλύψει η Μιλάνο τους 21 πόντους με τους οποίους είχε χάσει από το «τριφύλλι». Ο Μπατίστ μείωσε κι άλλο (56-67, 41΄΄), το ίδιο και ο Σάτο, που έγραψε το το 58-67 και έτσι διατήρησε το πλεονέκτημα του απέναντι στην Αρμάνι, την οποία είχε νικήσει με 21 πόντους στο Μιλάνο.  
 
 
Τα δεκάλεπτα: 11-16, 32-34, 46-53, 58-67.

*Η «Θύρα 13» μοίρασε μπλουζάκια κατά της Τρόικας και τα φόρεσαν όλοι οι οργανωμένοι οπαδοί, με το μήνυμα που αναγράφεται σε αυτά να είναι το «ΤΡΟΪΚΑ F*** OFF».

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 3, Μπατίστ 11, Λόγκαν 7, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 12(2), Βουγιούκας 7, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 6, Γιασικεβίτσιους.
Μιλάνο (Σκαριόλο): Ματσινέλι, Χέρστον 1, Φώτσης 12(2), Κουκ 8(2), Ρόκα 2, Μπουρούσης 12, Μέλι 13(3), Μπρέμερ 9(3), Τζεντίλε 8, Ραντόσεβιτς 2.

  




Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.