ΑΕΚ-Μπενφίκα, εννέα χρόνια και μία ημέρα μετά

Εννέα χρόνια μετά ΑΕΚ και Μπενφίκα συναντώνται ξανά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, για το Champions League αυτή τη φορά. Το novasports.gr σας θυμίζει τι είχε συμβεί σ’ αυτόν τον αγώνα.

Εννέα χρόνια μετά ΑΕΚ και Μπενφίκα συναντώνται ξανά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, για το Champions League αυτή τη φορά. Το novasports.gr σας θυμίζει τι είχε συμβεί σ’ αυτόν τον αγώνα. 

AEK και Μπενφίκα αναμετρώνται το βράδυ της Τρίτης στο Ολυμπιακό Στάδιο για την δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην Ευρώπη μετά την 1η Οκτωβρίου του 2009, όταν είχαν κοντραριστεί για το Europa League. 

Και τότε το ματς ήταν για τη δεύτερη αγωνιστική, με την ΑΕΚ να κερδίζει 1-0 χάρη σε γκολ του Μαϊστόροβιτς στο 43ο λεπτό. Μάλιστα, η «Ένωση» είχε τελειώσει τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Νίκου Γεωργέα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 86’. 

Βέβαια, από τότε μέχρι και σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στις δύο ομάδες, περισσότερα όμως στην ΑΕΚ, η οποία αφού βίωσε την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της παίζει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ μπροστά στον κόσμο της για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. 

Στον αγώνα με τη Μπενφίκα η ΑΕΚ είχε στον πάγκο της τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος είχε παρατάξει την ομάδα του με τους εξής ποδοσφαιριστές: Σάχα, Καφές, Μαϊστόροβιτς, Χέρσι, Χουάνφραν, Μαντούκα, Γιάχιτς, Μπλάνκο, Γεωργέας, Σκόκο, Άρτσε. 

Στον πάγκο ήταν οι: Αραμπατζής, Λεονάρντο, Καράμπελας, Παυλής, Ιορντάτσε, Ταχτσίδης, Γκέντσογλου. 

Στη Μπενφίκα προπονητής ήταν ο Ζορζ Ζεσούς και οι «αετοί» είχαν στην ενδεκάδα τους: Ζούλιο Σέζαρ, Λουϊζάο, Χάβι Γκαρσία, Καρντόσο, Ραμίρες, Αϊμάρ, Μάξι Περέιρα, Ντι Μαρία, Νταβίντ Λουίς, Σέζαρ Πεϊσότο, Σαβιόλα. 

Στον πάγκο ήταν οι: Μορέιρα, Ρούμπεν Αμορίμ, Κάρλος Μάρτινς, Φάμπιο Κοεντράο, Γουέλντον, Νούνο Γκόμες, Σίντνεϊ. 

Στο ξεκίνημα της σεζόν ο Λουιζάο βρισκόταν στο ρόστερ της Πορτογαλικής ομάδας, όμως πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση. 

Τον συγκεκριμένο αγώνα είχαν παρακολουθήσει σχεδόν 12.500 θεατές, με τον όμιλο της ΑΕΚ να απαρτίζεται επίσης από τις Έβερτον και Μπάτε Μπορίσοφ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.