Πάουλο Λόπες, 12 τίτλοι σε…11 αγώνες

Αν η επιτυχία ενός ποδοσφαιριστή κρίνεται από τους τίτλους που έχει κατακτήσει, τότε ο Πάουλο Λόπες είναι από τους πλέον επιτυχημένους παγκοσμίως.

Αν η επιτυχία ενός ποδοσφαιριστή κρίνεται από τους τίτλους που έχει κατακτήσει, τότε ο Πάουλο Λόπες είναι από τους πλέον επιτυχημένους παγκοσμίως.

Κι αν δε σας λέει κάτι το όνομά του, πρόκειται για τον τρίτο τη τάξει γκολκίπερ της Μπενφίκα, ο οποίος βρέθηκε τα τελευταία χρόνια στη σκιά των Έντερσον, Ζούλιο Σέζαρ και Όμπλακ, οι οποίοι τον αναγκασαν τις περισσότερες φορές να βλέπει τα ματς είτε από τον πάγκο είτε από την κερκίδα.

Ο Λόπες ήταν προϊόν των ακαδημιών της Μπενφίκα, αλλά δεν έπαιξε ούτε ένα ματς για την πρώτη ομάδα, μέχρι το 2002 που αποχώρησε. Έπέστρεψε σε ηλικία 34 ετών, το 2012 και στα 6 χρόνια που ακολούθησαν κατάφερε να κερδίσει περισσότερους τίτλους από τα ματς που έπαιξε.Πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα, από το 14 ως και το 17, 2 κύπελλα, 3 λιγκ καπ και άλλα 3 σούπερ καπ Πορτογαλίας.Κάποια ματς κυπέλλου, λίγα πρωταθλήματος, ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ το 14, συνολικά 11 εμφανίσεις με την αγαπημένη του ομάδα, αλλά 12 κύπελλα.

Ό ίδιος αναφέρεται στη συνέπεια που επέδειξε: «Το σημαντικόείναι να βρίσκεσαι για χρόνια σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ. Έννοείται ότι ήθελα να παίζω περισσότερο, αλλά πάντα σεβόμουν τις αποφάσεις των προπονητών. Θα θυμάμαι πάντα τις επιτυχίες, ανεξαρτήτως αν ήμουν βασικός ή όχι. Έίμαι πολύ περήφανος για την καριέρα μου, όσα κατάφερα να πετύχω και κυρίως να εκπληρώσω το όνειρο που είχα από μικρός, να παίξω επαγγελματικά ποδόσφαιρο, στην ομάδα της καρδιάς μου. Στην Μπενφίκα ήρθα πιτσιρικάς και έφυγα άντρας».Ό Λόπες από τη στιγμή που κρέμασε τα γάντια του, προπονεί την U-23 της Μπενφίκα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον ισχυρό δεσμό που έχει με τους «Αετούς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.