Χάθηκαν οι… Ελπίδες

Η Εθνική Ελπίδων της Ελλάδας δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή, καθώς ηττήθηκε στη ρεβάνς με το ίδιο σκορ, 1-0, από την Αυστρία στο Σεντ Πόλντεν κι έμεινε εκτός τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Εκτός της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έμεινε η Εθνική Ελπίδων της Ελλάδας. Δεν κατάφερε στο Σεντ Πόλντεν να νικήσει την αντίστοιχη ομάδα της Αυστρίας και αποκλείστηκε. Η δεύτερη στη σειρά ήττα στο πλαίσιο των play off των προκριματικών του θεσμού, εκτός έδρας αυτή τη φορά, ήρθε με το ίδιο σκορ, όπως και πριν λίγες ημέρες στην Τούμπα, δηλαδή 1-0.
Το μοναδικό τέρμα για τους νικητές πέτυχε ο Γκρμπιτς, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 51ο, από το ύψος λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ένα γκολ, που πάγωσε τις προσπάθειες των Ελλήνων παικτών, οι οποίοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, όμως, δεν είχαν και πάλι το γκολ. Και τελικώς, αυτό πλήρωσαν…
Τα πλάνα των προπονητών
Η Αυστρία ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Βένερ Γκρέγκοριτς επέλεξε τερματοφύλακα τον Σλάτζερ. Οι Βέμπερ και Πος ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, με τον Ίνγκολιτς δεξιά και τον Ούλμαν αριστερά. Οι Λίναρτ και Λούμπιτς ήταν οι αμυντικοί μέσοι. Οι Μπαουμγκάρτνερ, Βολφ και Λάιμερ ήταν οι τρεις μεσοεπιθετικοί και ο Γκρμπιτς στην κορυφή της επίθεσης.
Με τον ίδιο σχηματισμό “απάντησε” ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας επέλεξε τερματοφύλακα τον Κότσαρη. Οι Πασαλίδης και Χατζηδιάκος ήταν στο κέντρο της άμυνας. Ο Σάλιακας ήταν δεξιά και ο Κυριακόπουλος αριστερά. Οι Γαλανόπουλος και Καραχάλιος ήταν οι αμυντικοί μέσοι. Οι Λάμπρου, Μπουζούκης και Λημνιός αποτελούσαν τη μεσοεπιθετική τριάδα, ενώ στην κορυφή ήταν ο Κουλούρης. Ο τελευταίος επιστρατεύτηκε για το ματς, ενώ ήταν και ο αρχηγός της ομάδας.
Η διάθεση του Νικοπολίδη ήταν σαφής. Ήθελε να χτυπήσει με το ίδιο όπλο τους Αυστριακούς. Αφενός να τους μπλοκάρει επιθετικά κι αφετέρου να έχει η Εθνική Ελλάδας την κατοχή, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Εν μέρει τα κατάφερε, αν αναλογιστεί κανείς την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Μετά το γκολ των Αυστριακών στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, τα πάντα τελείωσαν.
Κυριαρχία, αλλά αναποτελεσματικότητα
Στο πρώτο ημίχρονο, λοιπόν, η ελληνική ομάδα είχε το πάνω χέρι. Ήταν πιο επιθετική, πιο δημιουργική και πιο επικίνδυνη, με τουλάχιστον τρεις πολύ καλές στιγμές στο παιχνίδι (8′ με τον Λάμπρου, 17′ με τον Κυριακόπουλο, 27′ ξανά με τον Λάμπρου), όμως, στο γκολ δεν έφτασε. Η αναποτελεσματικότητα δήλωσε και πάλι παρούσα.
Κόντρα στη γενική εικόνα, μάλιστα, οι Αυστριακοί λίγο έλειψε να βρεθούν και μπροστά, όταν στο 42′ ο Βέμπερ βγήκε στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, σούταρε, όμως, το έβγαλε ο Κότσαρης. Στο τέλος του ημιχρόνου, στην ελληνική ομάδα έμεινε η πικρία ότι δεν μπορεί να βρει το δρόμο στα αντίπαλα δίχτυα, παρότι είναι δημιουργική, έστω και με κάποια σκαμπανεβάσματα στο ρυθμό της.
Κάπου εκεί τελείωσαν όλα…
Στο δεύτερο ημίχρονο, η ελληνική ομάδα μπήκε και πάλι δυνατά. προσπάθησε από το πρώτο λεπτό να (ξανα)γίνει πιεστική. Το έκανε, όμως, δεν κράτησε πολύ αυτό. Ο Γκρμπιτς στο 51ο με όμορφα χτυπημένο φάουλ απευθείας στην εστία, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κότσαρη. Το 1-0 έστειλε το μήνυμα στην ελληνική ομάδα ότι δύσκολα μπορούσε να κάνει κάτι κι έτσι μάλλον τα παράτησε. Τουλάχιστον, η γενική εικόνα των τελευταίων 40 περίπου λεπτών (μαζί με τις καθυστερήσεις) αυτό μαρτυρούσε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ως το τέλος του αγώνα η ελληνική ομάδα δεν είχε κάποια καλή στιγμή. Ένα σουτ του Σάλιακα στο 64ο κι ένα δεύτερο από τον ίδιο στο 80ό ήταν οι τελευταίες απέλπιδες προσπάθειες. Η ανασύνταξη κι η αναδιοργάνωση στο παιχνίδι της Εθνικής δεν ήρθαν ούτε με τις κινήσεις που έκανε ο Νικοπολίδης από τον πάγκο, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Χατζηγιοβάνη (57ο), Ανδρούτσο (65ο) και Κωτσόπουλο (80ό). Οι νεαροί διεθνείς δεν τα κατάφεραν, αυτή τη φορά, μάλιστα, υπό το βλέμμα του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Άγγελου Αναστασιάδη, που ήταν παρών στο γήπεδο.
Διαιτητής ήταν Κρεγκ Πόουσον από την Αγγλία. Βοηθοί ήταν οι Λι Μπετς και Ίαν Χούσιν, επίσης από την Αγγλία. Τέταρτος ο Κρις Κάβαναγκ, κι αυτός από την ίδια χώρα. Κίτρινη κάρτα είδαν οι Λίνχαρτ, Λάιμερ, Σάλιακας και Γαλανόπουλος.
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ ΑΥΣΤΡΙΑΣ (Βένερ Γκρέγκοριτς): Σλάτζερ, Βέμπερ, Πος, Ίνγκολιτς, Ούλμαν, Λίναρτ, Λούμπιτς, Μπαουμγκάρτνερ (71′ Χόρβατ), Βολφ (90′ Ντάνσο), Λάιμερ, Γκρμπιτς (61′ Κβάσινα).
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Αντώνης Νικοπολίδης): Κότσαρης, Πασαλίδης, Χατζηδιάκος, Σάλιακας, Κυριακόπουλος, Γαλανόπουλος (80′ Κωτσόπουλος), Καραχάλιος, Λάμπρου (57′ Χατζηγιοβάνης), Μπουζούκης (65′ Ανδρούτσος), Λημνιός, Κουλούρης.
Live Blog Αυστρία – Ελλάδα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.