Η EA κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο ρεαλιστικά από ποτέ

Ένα ωραίο μαλλί πάντα μετράει.H EA παρουσίασε ένα χαρακτηριστικό της game engine που χρησιμοποιεί...

Ένα ωραίο μαλλί πάντα μετράει.

H EA παρουσίασε ένα χαρακτηριστικό της game engine που χρησιμοποιεί (Frostbite) για να φτιάχνει τα παιχνίδια της, το οποίο κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο ρεαλιστικά από ποτέ.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έχει ως στόχο να βελτιώσει το real-time rendering στα μαλλιά, πλησιάζοντας τα επίπεδα που γίνεται στις ταινίες. Το project ξεκίνησε το 2018 από μία μικρή ομάδα της Frostbite η οποία έλαβε μία χείρα βοηθείας από την Criterion.

Στο post που παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό υπάρχει και μία επίδειξη με αρκετά βίντεο. Μπορείτε φυσικά να ρίξετε μια ματιά και εσείς για να δείτε πόσο ρεαλιστικό φαίνεται το όλο αποτέλεσμα.

Τα μαλλιά αποτελούν ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια του rendering, ειδικά στα video games. Στα παραπάνω βίντεο μπορούμε να δούμε ότι χάρη στην Frostibite τα μαλλιά του κάθε χαρακτήρα φαίνονται πιο ρεαλιστικά από ποτέ.

Υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι οι Pedram Karimfazli, Jeremy O’Brien, Simon Gomer, Robin Taillandier, Leo Taslaman, Jaco van Dyk, Yasin Uludag και Jon Valdes οι οποίοι δέχθηκαν μία μικρή βοήθεια από τους Sebastien Hillaire και Charles de Rousiers.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΑ, Cam Weber, είχε πει στο IGN ότι “Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε απλά καλύτερη την ανάπτυξη των παιχνιδιών αλλά να κτίσουμε το μέλλον.”

Η Frostbite πάντως, σύμφωνα με φήμες, προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη αρκετών τίτλων της εταιρείας με πιο πρόσφατο το Anthem.

Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι στο IGN.


Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.