Τα 4 τελευταία σενάρια

Ο Δημήτρης Καρύδας αναλύει στο προσωπικό του blog τα σενάρια για την κατάταξη των ελληνικών ομάδων στην κανονική διάρκεια της Euroleague, μετά και τη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods στο Μιλάνο.

Από τη στιγμή που καταλύθηκε η λογική των πραγμάτων στο πρώτο μισό της 30ης αγωνιστικής με δύο νίκες εντελώς αδιάφορων ομάδων τα πράγματα μάλλον απλουστεύθηκαν για την αποψινή τελευταία βραδιά της κανονικής περιόδου. Μπορεί να περιμέναμε ένα φινάλε περισσότερο….μπλεγμένο αλλά τελικά επιστρέψαμε στις βασικές αρχές! Όλα θα κριθούν σε ένα μεγάλο ποσοστό από τον αγώνα Ολυμπιακού-Ζάλγκιρις αλλά για να κλειδώσουν τα δύο τελευταία ζευγάρια των πλέι οφ πρέπει να περιμένουμε αργότερα και το αποτέλεσμα του αγώνα Ρεάλ-Μπάμπεργκ.

Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα και τα δεδομένα:

-Όπως έχουμε εξηγήσει και αναλύσει από πέρσι με το νέο σύστημα της Ευρωλίγκα και τις 30 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου επιβεβαιώνονται τα δύο ‘’μαγικά’’ νούμερα: 16 και 19! Ο πρώτος αριθμός νικών δίνει πρόκριση (πλην ενδεχόμενων ισοβαθμιών όπως έγινε πέρσι με Ερυθρό Αστέρα και Νταροσάφακα) και ο δεύτερος αριθμός δίνει σε μεγάλο ποσοστό το πλεονέκτημα έδρας. Οι 19 νίκες έφτασαν πέρσι για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αλλά ενδέχεται να μην φτάσουν φέτος εάν της φτάσουν και η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός!

-Δεύτερος χρυσός κανόνας: Όποιος κάνει προβλέψεις με βάση το πρόγραμμα καλύτερα να μασάει παρά να….μιλάει (ή να γράφει)! Ήρθαν τόσα ανατρεπτικά αποτελέσματα και φέτος τις τελευταίες 4-5 αγωνιστικές με αποκορύφωμα τη χθεσινή βραδιά που ουδείς δικαιούται να μιλάει για εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια και βολικά προγράμματα.

-Χθες κλείδωσαν δύο ζευγάρια και μια ακόμη θέση (η 6η) που περιμένει….αντίπαλο!

-Η ΤΣΣΚΑ ρύθμισε την τύχη της όχι με τη νίκη επί του αδιάφορου Αστέρα την τελευταία αγωνιστική αλλά με την….ήττα της περασμένης εβδομάδας στο Κάουνας. Μετά από εκείνο το αποτέλεσμα ήξερε ότι είτε δεν θα βγει από τη Μόσχα (όπως και θα συμβεί), είτε στη χειρότερη περίπτωση θα χρειαζόταν να ταξιδέψει μέχρι το όχι μακρινό Κάουνας.

Τελικά, στην ΤΣΣΚΑ προέκυψε Χίμκι αφού η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μπόρεσε να κερδίσει κανένα από τα τελευταία τρία παιχνίδια της αλλά στην πραγματικότητα «αυτοκτόνησε» και έχασε την πιθανότητα να τερματίσει 6η με την εντός έδρας συντριβή από την Αρμάνι!

-Η Φενέρμπαχτσε έμεινε εντελώς έξω από τα σεναριολογία. Κλείδωσε τη 2η θέση εδώ και εβδομάδες και απλά περίμενε αντίπαλο. Τελικά, της προέκυψε Μπασκόνια. Οι φορμαρισμένοι Βάσκοι αντί να φτάσουν στην 6η θέση τερμάτισαν 7οι χάνοντας το λιγότερο πιθανό παιχνίδι από όσα έδωσαν τις τελευταίες 5 εβδομάδες σε Ισπανία και Ευρωλίγκα. Με 11 νίκες στη σειρά η Εφές φαινόταν εύκολη υπόθεση αλλά τελικά οι Τούρκοι νίκησαν μέσα στη Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα και έστειλαν τους Βάσκους στην….αγκαλιά του Ομπράντοβιτς.

Τα 4 τελευταία σενάρια

Οι….καραμπόλες σε Μιλάνο (με την απίστευτη ανατροπή και τη νίκη θρίλερ του Παναθηναϊκού στην παράταση) αλλά κυρίως με τις ήττες της Χίμκι και της Μπασκόνια η Ζάλγκιρις που καιγόταν μπαίνει αδιάφορη απόψε στο ΣΕΦ. Ότι και να συμβεί είναι 6η στην τελική κατάταξη.

Αλλά από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός γίνεται ο ρυθμιστής των πάντων και κυρίως της δικής του τύχης! Στον….κουβά των ατελείωτων σεναρίων που υπήρχαν τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες έχουν μείνει πλέον μόνο 4 πιθανά (με βάση τα μαθηματικά). Με βάση τη λογική ο καθένας βγάζει τα προσωπικά του συμπεράσματα για το φινάλε της Ευρωλίγκα. Σας παραθέτουμε με τυχαία σειρά τα 4 τελευταία σενάρια:

Σενάριο #1: Νίκες του Ολυμπιακού και της Ρεάλ. Κατάταξη: 3. Ολυμπιακός, 4. Ρεάλ, 5. Παναθηναϊκός. Στα πλέι οφ παίζουν: Ολυμπιακός-Ζάλγκιρις, Ρεάλ-Παναθηναϊκός.
Σενάριο #2: Ήττες Ολυμπιακού και Ρεάλ (η απόλυτη ανατροπή). Κατάταξη: 3. Παναθηναϊκός, 4, Ολυμπιακός, 5. Ρεάλ. Στα πλέι οφ παίζουν: Παναθηναϊκός-Ζάλγκιρις, Ολυμπιακός-Ρεάλ.
Σενάριο #3: Νίκη Ολυμπιακού, ήττα Ρεάλ. Κατάταξη: 3. Ολυμπιακός, 4. Παναθηναϊκός, 5. Ρεάλ. Στα πλέι οφ παίζουν: Ολυμπιακός-Ζάλγκιρις, Παναθηναϊκός-Ρεάλ.
Σενάριο #4: Ήττα Ολυμπιακού-νίκη Ρεάλ. Κατάταξη: 3. Ολυμπιακός, 4. Παναθηναϊκός, 5. Ρεάλ.

Συμπερασματικά: Ο Ολυμπιακός είναι 3ος σίγουρα με δική του νίκη και πέφτει 4ος μόνο αν χάσει και η Ρεάλ. Ο Παναθηναϊκός είναι 5ος και ανεβαίνει 4ος μόνο αν χάσει ένας εκ των Ολυμπιακού-Ρεάλ ή 3ος αν χάσουν και οι δύο. Η Ρεάλ με ήττα μένει 5η και χάνει το πλεονέκτημα, κάτι που όμως μπορεί να συμβεί ακόμη και αν η ίδια νικήσει αλλά νωρίτερα έχει ηττηθεί ο Ολυμπιακός!

ΥΓ Οι νίκες των αδιάφορων ή ακόμη και η εξέλιξη του αγώνα στο Μιλάνο είναι ξεκάθαρο ότι αποτέλεσαν το καλύτερο δώρο για την Ευρωλίγκα στο θέμα της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος. Και κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι έγιναν….ρυθμιστικές κινήσεις τουλάχιστον στο ξεκίνημα της τελευταίας αγωνιστικής! Υπό αυτή την έννοια για μια ακόμη χρονιά, η απόφαση της Ευρωλίγκα να μην γίνουν οι επίμαχοι αγώνες την ίδια μέρα και την ίδια ώρα δεν δέχτηκε ισχυρά κτυπήματα! Με μια διαφορά: Οι Ισπανοί με τις δηλώσεις του Λάσο και του Κοζέρ είχαν ήδη θέσει προκαταβολικά θέμα fair play για τον αγώνα Ολυμπιακού-Ζάλγκιρις αποδεικνύοντας ότι η συνωμοσιολογία δεν είναι αποκλειστικό ελληνικό σπόρ! Για αυτό το λόγο ας γίνει επιτέλους το αυτονόητο για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο: ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ της τελευταίας αγωνιστικής ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.