Πρώτο δείγμα θετικό

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για το ντεμπούτο του Σουκουλίνι, για τον Πέκχαρτ που χρειάζεται χρόνο και για την κίνηση - ματ με "Τζάνε".

Ήρθε, υπέγραψε, προπονήθηκε και μπήκε στην ενδεκάδα. Ο Μπρούνο Σουκουλίνι φόρεσε σε χρόνο ρεκόρ τα κιτρινόμαυρα, αλλά από την πρώτη κιόλας παρουσία του στην ενδεκάδα της ΑΕΚ έδειξε ότι μπορεί να προσθέσει ποιότητα στο χώρο του κέντρου και να αποτελέσει τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης με τον Ηρακλή για το κύπελλο, ο Αργεντινός δεν καθυστέρησε να μας δείξει στοιχεία από το ταλέντο του. Ταχύτητα με τη μπάλα στα πόδια, κίνηση στον κενό χώρο και ενεργή συμμετοχή στο δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας. Παίκτης “box to box” που μπορεί να πιέσει ψηλά στην αντίπαλη άμυνα, να κερδίσει τη μπάλα και να γίνει απειλητικός. Το πρώτο του δείγμα ήταν θετικό και το μόνο που μένει είναι να πάρει ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να κατανοήσει τη φιλοσοφία του Γκουστάβο Πογέτ. Με βάση τα όσα είδαμε στην πρώτη του παρουσία στα κιτρινόμαυρα, δύσκολα βλέπω να βγαίνει από την ενδεκάδα.

Ντεμπούτο έκανε και ο Τόμας Πέκχαρτ. Με πολλή διάθεση να τρέξει και να βοηθήσει επιθετικά την ΑΕΚ, ο Τσέχος στράϊκερ έδειξε ότι ακόμα χρειάζεται χρόνο για να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο. Είναι “βαρύς” κι αυτό φάνηκε από την παρουσία με τη φανέλα της ΑΕΚ. Πίεσε όμως ψηλά την άμυνα του Ηρακλή, μην επιτρέποντας στους αντιπάλους του να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως δεν τον ευνόησε και ο τρόπος παιχνιδιού της Ένωσης στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης. Το γεγονός πάντως ότι διαθέτει διαφορετικά στοιχεία απ’ τους Τζεμπούρ και Αραβίδη (ιδιαίτερα το ύψος), πιστεύω ότι μπορεί να παίξει τον ρόλο του στη συνέχεια.

Εκτός πάντως από την πρεμιέρα των Σουκουλίνι και Πέκχαρτ, αλλά και την πρόκριση του Δικεφάλου στα ημιτελικά του κυπέλλου, η διοίκηση της Ένωσης προχώρησε μια σημαντική κίνηση για το μέλλον. Η ανανέωση συμβολαίου που έγινε στον Άνταμ Τζανετόπουλο έδιωξε τα …σύννεφα που υπήρχαν πάνω απ’ αυτή την υπόθεση και η ΑΕΚ διατήρησε στο δυναμικό της έναν από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Για να έχει αξία όμως αυτή η κίνηση, δεν αρκεί η υπογραφή στο νέο συμβόλαιο, αλλά να τον δούμε και στον αγωνιστικό χώρο, αφού μέχρι στιγμής ο Πογέτ δείχνει να μην τον υπολογίζει. Έγινε πάντως η πρώτη (απαραίτητη) κίνηση, με την οποία η ΑΕΚ έδειξε ότι όντως πιστεύει στις ικανότητες του “Τζάνε”.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.