Στους “8” του Γιουρόπα Λιγκ, Μαρσέϊγ, Λάτσιο και Λειψία

Δίκαια πέρασαν στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, η Μαρσέϊγ, η Λάτσιο και η Λειψία κατορθώνοντας ως φιλοξενούμενες να πάρουν αυτό που ήθελαν στην πρώτη πράξη των αποψινών αγώνων για την φάση των «16» της διοργάνωσης. Η Μαρσέϊγ νίκησε 2-1 στο Μπιλμπάο, η Λάτσιο 2-0 στο Κίεβο και η Λειψία κράτησε το 1-1 στη Ρωσία

Δίκαια πέρασαν στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, η Μαρσέϊγ, η Λάτσιο και η Λειψία κατορθώνοντας ως φιλοξενούμενες να πάρουν αυτό που ήθελαν στην πρώτη πράξη των αποψινών αγώνων για την φάση των «16» της διοργάνωσης. 

Στο Κίεβο η Λάτσιο έδειξε από την αρχή της αναμέτρησης τις διαθέσεις της όχι μόνον να σκοράρει, μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα, αλλά και να κυριαρχίσει στο τερέν. Το ανοιχτό γήπεδο συνέβαλλε σε έναν γρήγορο ρυθμό που έγινε ακόμα πιο συναρπαστικός μετά το γκολ του Λούκας Λέϊβα στο 23ο λεπτό.
Ανοίχτηκε η Ντινάμο, βρήκε χώρους στην κόντρα η ομάδα της Ρώμης δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες για άλλο ένα τέρμα. 
Το ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη με την ομάδα του Ινζάκι πιο επικίνδυνη στην κόντρα. Πέτυχε το 0-2 με κοντινό πλασέ του Ολλανδού Ντε Βρίε στο 83’ κι αφού προηγουμένως οι Ουκρανοί απείλησαν για την ισοφάριση που θα έδινε σε αυτούς το εισιτήριο για την συνέχεια!

Μια φλύαρη υπεροχή ανέπτυξε η Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές» απέναντι στην Μαρσέϊγ. Δύσκολα πάντως πλησίαζε με αξιώσεις την άμυνα των φιλοξενούμενων.
 Σταδιακά η ομάδα του Ραούλ Γκαρσία ανέκτησε το χώρο στο γήπεδο και στο 38ο λεπτό οι Μήτρογλου – Παγιέτ άλλαξαν την μπάλα. Ο διεθνής Γάλλος μέσος ανατράπηκε από τον Λέκουε. Ο ίδιος εκτέλεσε το πέναλτι σημειώνοντας ένα καθοριστικής σημασίας γκολ.
Στο 51ο λεπτό ο Οκάμπος έγραψε πρόωρα τον επίλογο στην υπόθεση πρόκριση σημειώνοντας με διαγώνιο σουτ ένα υπέροχο γκολ.
Οι Βάσκοι έψαξαν τουλάχιστον το γκολ της τιμής. Ο Μανταντά τους απαγόρευσε σε 2-3 περιπτώσεις ώσπου να βρεθεί ακάλυπτος, εξ επαφής ο Ινιάκι Γουίλιαμς για να μειώσει στο 1-2.

Νέα δεδομένα στην πρόκριση έφερε το γκολ της Λειψίας στην Αγία Πετρούπολη στο 22ο λεπτό από τον Γάλλο Αγκουστίν. Είχε προηγηθεί ο σοβαρός τραυματισμός, με το καλησπέρα, του διεθνούς Ρώσου επιθετικού Κοκόριν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Πάντως η Ζενίτ κατάφερε να κρατήσει τις ισορροπίες στο ματς σημειώνοντας το γκολ που ήθελε στην εκπνοή του ημιχρόνου με εναέρια προβολή του Αργεντίνου Σεμπάστιαν Ντριουσί.
Η Γερμανική ομάδα στην επανάληψη δεν χάθηκε στη μετάφραση παίζοντας μεθοδικά. Αυτή ήταν που έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα. Κέρδισε πέναλτι στο 83ο λεπτό όμως ο Βέρνερ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Λούνεφ.
Το 1-1 έμεινε ως το φινάλε. Δίκαιη η πρόκριση για τους «διαβασμένους» και πειθαρχημένους, αγωνιστικά, φιλοξενούμενους.

Ντιναμό Κιέβου – Λάτσιο (2-2) : 0-2 (Λέϊβα 22’, 83’ Ντε Βρίε)
Ζενίτ – Λειψία (1-2)  :  1-1  (45’ Ντριουσί – 22’ Αγκουστίν)
Ατλέτικ Μπιλμπάο – Μαρσέϊγ (1-3) :  1-2  (74’ Ινιάκι Γουίλιαμς – 38΄Παγιέτ, 51’ Οκάμπος)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.