Αποτυχημένος με Μπέρνλι και Μίλαν εκτός;

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού η οποία είχε προκρίσεις επί μίας αγγλικής και μίας σπουδαίας ιταλικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε ξανά σημαντικές ευκαιρίες. Όχι σε ένα ματς πρωταθλήματος, αλλά σε μία ρεβάνς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Εκεί, όπου κρινόταν η πρόκριση στη φάση των «16» του Europa League. Δεν τις αξιοποίησε και έτσι ολοκληρώθηκε το μεγάλο ευρωπαϊκό ταξίδι του που ξεκίνησε πέρσι τον Αύγουστο από τον 3ο προκριματικό γύρο.

Χωρίς καμία αμφιβολία, η αίσθηση που υπάρχει μετά την ολοκλήρωση της ρεβάνς στην Ουκρανία, είναι πως ο Ολυμπιακός δεν έμεινε εκτός από μία πολύ καλύτερή του ομάδα. Κάθε άλλο… Αν ο Χασάν, ο Γκερέρο ή ο Μασούρας αξιοποιούσαν τις σημαντικές στιγμές τους στο δεύτερο ημίχρονο, τότε οι «Πειραιώτες» δε θα πετούσαν στα σκουπίδια μία ακόμη ευκαιρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Σε αυτόν τον τελικό με αντίπαλό την Ντιναμό, είχε και πολλές ατυχίες. Ο Μαρτίνς δεν υπολόγιζε έναν από τον καλύτερο παίκτη του στη σεζόν, τον Ελαμπντελαουί ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά και τον τιμωρημένο Καμαρά που στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έδειξε ξανά το εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπό του. Στην εξίσωση βάζουμε και τον μεγάλο άτυχο της χρονιάς, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος σε τέτοια ματς μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις.

Στο τέλος της ευρωπαϊκής διαδρομής, είναι και η στιγμή του απολογισμού. Ασφαλώς και ήταν μία ακόμη χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού για να προκριθεί στους «16» του Europa League. Από την άλλη πλευρά, έχοντας αποκλείσει μία αγγλική ομάδα, την Μπέρνλι για να μπει στους ομίλους, αλλά και την Μίλαν προκειμένου να περάσει στη νοκ άουτ φάση, η άποψή μας είναι πως τελικώς το πρόσημο του απολογισμού είναι θετικό.

Η συνολική αποτίμηση θα γίνει στο τέλος της περιόδου. Αλλά όσο κουραστικοί και αν γινόμαστε, έχουμε την άποψη πως με τον Πέδρο Μαρτίνς στο τιμόνι του, διατηρώντας το βασικό κορμό και κάνοντας συγκεκριμένες κινήσεις στην καλοκαιρινή αγορά, ο Ολυμπιακός μπορεί να γίνει ισχυρότερος και πιο ανταγωνιστικός στις εγχώριες, αλλά και στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.