Τον απέκλεισαν ο Μπόικο και τα… ντέρμπι!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Ολυμπιακού, που οφείλεται στον Μπόικο, την απουσία ικανών επιθετικών και τα μαζεμένα ελληνικά ντέρμπι.

Από τη μία ήταν ο δίμετρος Μπόικο που σε δύο τετ-α-τετ με τους “λίγους” Χασάν και Γκερέρο βγήκε νικητής, κρατώντας το μηδέν για την Ντιναμό στο παγωμένο Κίεβο… 

Κι από την άλλη τα ελληνικά ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, στα οποία οι παίκτες του Ολυμπιακού σπατάλησαν και πνεύμα και σώμα για να τα ανταπεξέλθουν με τον όποιο τρόπο…

Ειδικά στο β΄ ημίχρονο με την ΑΕΚ, όπου χρειάστηκε να επιστρατεύσουν όλες τους τις δυνάμεις για τη μεγάλη ανατροπή, οι παίκτες του Μαρτίνς άδειασαν τις μπαταρίες τους και δεν πρόλαβαν να τις… φορτίσουν μέχρι τη χθεσινή βραδιά στο Κίεβο.

Στο πρώτο ημίχρονο μάλιστα, η Ντιναμό έμοιαζε με… Φεράρι στα τρεξίματα εντός γηπέδου και ο Ολυμπιακός με… Φιατάκι! 

Για τους ερυθρόλευκους μένει πλέον η διεκδίκηση του κυπέλλου και η κατάκτηση της 2ης θέσης προκειμένου να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο μένει να δει σοβαρά αυτή την αστειότητα με τους κλειδάριθμους στις κληρώσεις του πρωταθλήματος που “απαγορεύουν” τα ντέρμπι στις πρώτες αγωνιστικές! 

Αυτά έρχονται λοιπόν, μαζεμένα σε δύσκολες εποχές για τις ομάδες μας, οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν παίζουν σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά καλούνται να βγάλουν όλα τα δύσκολα ματς σε διάστημα 25 ημερών.

Θα μπορούσε όμως για το αδιάβλητο της κλήρωσης (και με την χρήση των κλειδαρίθμων) να γίνει το εξής απλό. Να διεξαχθεί κανονικά η διαδικασία της κλήρωσης και με την ολοκλήρωσή της να γίνει η κλήρωση των αγωνιστικών από το 1 έως το 15. Κι όποιος αριθμός βγει (πχ το 4) από αυτόν να ξεκινά η πρώτη αγωνιστική. Κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν με επιτυχία.

Στα του αγώνα τώρα, ο Μαρτίνς είχε σοβαρές απουσίες (Λάζαρος, Βούκοβιτς, Ομάρ και Καμαρά), αλλά δεν εκτίμησε σωστά τις αλλαγές στο ματς, καθώς στο β΄ ημίχρονο θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω εκμεταλλευόμενος την έλλειψη ρυθμού των Ουκρανών.

Για παράδειγμα ο Μασούρας έδειξε καλύτερα στοιχεία (όσο αγωνίστηκε) από τον Ντίας, ενώ ο Φορτούνης θα μπορούσε να μείνει στο ματς αντί του Ποντένσε που δεν έκανε τίποτα σωστό στην επανάληψη, ενώ δύο λεπτά πριν το 1-0 της Ντιναμό σπατάλησε και την καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο α΄ ημίχρονο. 

Επίσης, ο Πορτογάλος τεχνικός πρέπει να μας εξηγήσει γιατί επέμεινε στην απόκτηση του Σολδάνο, αφού δεν είχε σκοπό να τον χρησιμοποιήσει ούτε στα ελληνικά ντέρμπι τίτλου, αλλά ούτε και στην Ευρώπη.

Διότι έστω και για μισή ώρα αγώνα μου μοιάζει υπερβολικό να θεωρείς ότι ο Σολδάνο δεν θα βοηθήσει, όταν σου λείπει το εύκολο γκολ και ο Χασάν με τον Γκερέρο αποδεδειγμένο δεν το έχουν. 

Τέλος ο Μαρτίνς καλείται να βρει λύση στην άμυνα της ομάδας του, αφού σε δύο ματς με την Ντιναμό δέχθηκε τρία γκολ έχοντας πέντε (!) δικούς του παίκτες στην περιοχή του Σα, οι οποίοι και επιθετική άμυνα δεν έπαιξαν και τους Ουκρανούς να σκοράρουν (περνώντας ανάμεσά τους) παρακολουθούσαν. 

ΥΓ: Για τις ποιοτικές προσθήκες που χρειάζεται ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν στα πλάγια μπακ, τα στόπερ και τον φορ περιοχής τα έχουμε ξαναπεί. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.