“Πεντάρα” στο κυνήγι της πρωτιάς! (video)

Ο Άγιαξ επικράτησε 5-1 της Ντεν Χάαγκ και συνέχισε να πιέζει την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν!

Ο Άγιαξ αγωνίστηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής απέναντι στο σπίτι της Ντεν Χάαγκ και τη συνέτριψε 5-1, για να μειώσει τη διαφορά στον έναν βαθμό από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν (η οποία είχε ένα παχνίδι λιγότερο και αγωνίζεται με τη Φέγενορντ στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής). 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο ματς και κατάφεραν να μπλοκάρουν το επιθετικό παιχνίδι του Άγιαξ. Μάλιστα όταν βγήκαν απ’ το καβούκι τους, κατάφεραν να σκοράρουν με τον πρώτο τους σκόρερ στο πρωτάθλημα Αμπντενασέρ Ελ Καγιάτι (13 γκολ) στο 36ο λπετό. Κάπου εκεί ο Άγιαξ έγινε πιο αποτελεσματικός και κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει με τον Φαν ντε Μπεκ στο 39′, ύστερα από ασίστ του Μπλιντ.

Πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και με τη βοήθεια του VAR, ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ κέρδισε πέναλτι, με τον Ντούσαν Τάντις να ευστοχεί και να φτάνει τα 16 γκολ στη σεζόν. Το 2-1 πριν το τελευταίο σφύριγμα ήταν το καλύτερο νέο για τον Έρικ τεν Χαγκ. 

Το δεύτερο μέρος είχε χαμηλό ρυθμό, με την Ντεν Χάαγκ να μην καταφέρνει να φανεί απειλητική. Οι φιλοξενούμενοι μετά από δύο χαμένες ευκαιρίες του Ντόλμπεργκ, έφτασαν στο πολύτιμο, για την έκβαση του ματς,  3-1 με τον Χακίμ Ζιγέχ στο 74′. Οι γηπεδούχοι έδειξαν σημάδια κατάρρευσης και μέσα σε τρία λεπτά δέχτηκαν ακόμα ένα γκολ με τον Κάσπερ Ντόλμπεργκ στο 78′ (ύστερα από όμορφη συνεργασία Ντε Γιόνγκ και Φαν ντε Μπεγκ). Το τελικό 5-1 (σκορ με το οποίο είχε κερδίσει και στον πρώτο γύρο ο Άγιαξ) διαμόρφωσε το Ζιγέχ στο 83′, φτάνοντας τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο 75ο λεπτό ο Λάσε Σένε πέρασε στο ματς φτάνοντας τις 270 συμμετοχές με τον Άγιαξ και να γίνει ο αλλοδαπός με τις περισσότερες εμφανίσεις με τη φανέλα του Αίαντα, ξεπερνώνατς τον Δανό συμπατριώτη του Σόρεν Λέρμπι. 

Ο Άγιαξ έφτασε τους 56 βαθμούς και μείωσε στον πόντο από την Αϊντχόφεν, η οποία στις 15.30 αντιμετωπίζει την τρίτη του πρωταθλήματος, Φέγενορντ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.