Τον «εκτέλεσε» πίσω από τα 6.75 μ. (video)

Η Λοκομοτίβ Κούμπαν με καταιγισμό τριπόντων (6/6) στο τελευταίο πεντάλεπτο υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην τρίτη ήττα του (76-67) στο Top-16 της Ευρωλίγκας

Η Λοκομοτίβ Κούμπαν με καταιγισμό τριπόντων (6/6) στο τελευταίο πεντάλεπτο υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην τρίτη ήττα του (76-67) στο Top-16 της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» παρότι ξεκίνησαν πολύ άσχημα το παιχνίδι, σταδιακά ισορρόπησαν τον ρυθμό, προηγήθηκαν ακόμη και με +12, όμως στο τελευταίο πεντάλεπτο έμειναν από επιθετικές λύσεις, σε αντίθεση με τους Ρώσους που πέτυχαν έξι σερί τρίποντα και ηττήθηκαν για τρίτη φορά φέτος από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. 

Εξαιρετικό παιχνίδι μέχρι τη στιγμή που χρεώθηκε με το τέταρτο φάουλ του έκανε ο Γιάνκοβιτς, ο οποίος σημείωσε 12 πόντους με 3/3 δίποντα και 2/2 τρίποντα. 12 πόντους πρόσθεσε και ο Φώτσης, ενώ ο Φελντέιν σημείωσε έναν περισσότερο. 

Τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού έκανε ο Ντρέιπερ, ο οποίος είχε 17 πόντους με 5/7 τρίποντα, ενώ από 11 πρόσθεσαν Ντιλέινι και Ράντολφ. 

  
Το ματς:

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό, αφού παρουσίασε πολύ νωθρό πρόσωπο, σε αντίθεση με τη Λοκομοτίβ και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 12-0 μετά από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά. Κάπου εκεί, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς που έβλεπε την ομάδα του να μην κάνει τίποτα από αυτά που είχε ζητήσει, πέρασε στο ματς τους Καλάθη, Γιάνκοβιτς και Ραντούλιτσα και οι «πράσινοι» γύρισαν τον… διακόπτη. Με τρία διαδοχικά κλεψίματα και ισάριθμα καλάθια στον αιφνιδιασμό μείωσαν σε 12-6 και ανάγκασαν τον Μπαρτζώκα να καλέσει time out. Ο Ράντολφ σταμάτησε προς στιγμήν το σερί (14-6) του Παναθηναϊκού, όμως οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς είχαν βρει για τα καλά ρυθμό και με μπροστάρη τον αλάνθαστο Γιάνκοβιτς έτρεξαν νέο σερί 10-0 και προσπέρασαν στο σκορ (14-16). Οι Ρώσοι προσπάθησαν να ανακόψουν τον ρυθμό των «πρασίνων», όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μείνουν κοντά στο σκορ, με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 22-22. 
 
Το «τριφύλλι» συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στην δεύτερη περίοδο. Με σημείο αναφοράς την άμυνα του (κράτησε τους Ρώσους για περισσότερα από έξι λεπτά με μόλις δύο πόντους στην επίθεση) και τον Γιάνκοβιτς να συνεχίζει αλάνθαστος στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, έτρεξε επιμέρους σκορ 2-14 και ξέφυγε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (24-36). Κάπου εκεί, ωστόσο τα πάντα άλλαξαν. Λίγο ενθουσιασμός του Παναθηναϊκού, λίγο η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα και τα εύκολα λάθη και η Λοκομοτίβ με σερί 9-0 μείωσε σε 33-36, 1:31΄΄ πριν το τέλος του ημιχρόνου και έβαλε… φωτιά στο ματς. Ο Φελντέιν με τρίποντο έδωσε επιθετική «ανάσα» στους «πράσινους», με τον Ντρέιπερ να διαμορφώνει το 38-39 του πρώτου ημιχρόνου. 

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αρκετά αργός και προβλέψιμος επιθετικά, κάτι που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο η Λοκομοτίβ και προσπέρασε (44-42) μετά από αρκετή ώρα. Στην κακή επιθετικά εικόνα των «πρασίνων» προστέθηκε και το τρίτο φάουλ του Καλάθη που τον έστειλε στον πάγκο και οι Ρώσοι με την άμυνα του Παναθηναϊκού να είναι, πλέον, πιο ευάλωτη, προηγήθηκαν με 53-48. Ραντούλιτσα και Διαμαντίδης βγήκαν μπροστά και δεν έπετρεψαν στους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ, μειώνοντας σε 53-51 με τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα. 

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο. Με τον Φώτση να προστίθεται στην επιθετική εξίσωση, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ (57-58), όμως δεν μπορούσε να ξεφύγει, αφού οι Ρώσοι είχαν απάντηση. Μάλιστα, κάπου εκεί (5:22’’ πριν το τέλος) ξεκίνησε ένας εκατέρωθεν «βομβαρδισμός» τριπόντων. Ντρέιμπερ και Ζούμπκοφ από τη μία και Φώτσης από την άλλη, σκόραραν μόνο πίσω από τη γραμμή των 6.75 μ. (πέτυχαν 27 από τους 31  πόντους των τελευταίων 5:22’’ με τρίποντα), με τη Λοκομοτίβ να ξεφεύγει με +6 (70-64) ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε απάντηση, αφού αναλώθηκε σε διαδοχικά τρίποντα, τα οποία βρήκαν σίδερο και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε τη νίκη με το τελικό 76-67.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 38-39, 53-51, 76-67 

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 14 (3), Σίνγκλετον 4, Ράντολφ 11 (1), Ντρέιπερ 20 (6), Κλαβέρ 4, Κολιούσκιν, Βορόνοφ 6, Ζούμπκοφ 9 (2), Μπρόκχοφ 8 (1). 

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 1, Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 12 (3), Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 13 (3), Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 5, Καλάθης 4 (8 ασ.), Κούζμιτς 2.

Live Blog Λοκομοτίβ Κούμπαν-Παναθηναϊκός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.