Ματίγια: Ο Γκουαρδιόλα, ο Τσάβι, ο Ινιέστα και εγώ…

Μεγάλη συνέντευξη του Ισπανού μέσου του Αρη, στην "AS"-"Είμαστε ενθουσιασμένοι" λέει για την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μιλάει για τα πρότυπά του και για το "Νο4" που φορούσε παλιότερα προς τιμή του Γκουαρδιόλα.

Η πορεία του Ματίγια με τον Αρη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ισπανικών Μ.Μ.Ε. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Ισπανού μέσου στην επιστροφή του Αρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έφερε και τη συνέντευξή του στην “AS” (εδώ μπορείτε να δείτε τη σχετική δημοσίευση) όπου ο Ματίγια είπε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. 

Ο τίτλος της συνέντευξης είναι
: “Ελπίζω το ποδόσφαιρο να μου επιτρέψει να χαρώ για τον χρόνο που χάθηκε”, καθώς ένας εξαιρετικά ταλαντούχος παίκτης που από μικρή ηλικία είχε κάνει την Ισπανία να ασχοληθεί μαζί του είχε αρκετούς τραυματισμούς. Τώρα είναι πολύ καλά και δηλώνει χαρούμενος για αυτό.

Μιλάει για πολλά. Αναφέρεται στο προσωνύμιο “Τσάβι” που του δόθηκε για το στιλ στο παιχνίδι του ενώ λέει ότι όταν φορούσε, παλιότερα, το Νο4 στη φανέλα, το έκανε για να τιμήσει τον Γκουαρδιόλα που ήταν ο πρώτος παίκτης που τον είχε “σημαδέψει”. Αναφέρεται βεβαίως στον Αρη και στον ενθουσιασμό που υπάρχει για την ευρωπαϊκή συμμετοχή. 

Στην αρχή των δηλώσεών του λέει
: “Ηταν η πρώτη φορά που βγήκα να παίξω ποδόσφαιρο, εκτός Ισπανίας. Η προσαρμογή ήταν πολύ εύκολη καθώς υπήρχαν κι άλλοι Ισπανοί στην ομάδα (Κουέστα, Βέλεθ) και προπονητής ήταν ο Πάκο Ερέρα. Η σεζόν άρχισε πολύ καλά, ακολούθησε ένα άσχημο σερί και ο Πάκο έπρεπε να αποχωρήσει από την ομάδα. Τον διαδέχτηκε ο Ελληνας τεχνκός (Σάββας Παντελίδης), προσαρμοστήκαμε γρήγορ στο τι ήθελε και πήραμε ανοδική πορεία. Για πρώτη χρονιά εκτός Ισπανίας, η εμπειρία ήταν πολύ ευχάριστη. Είμαι χαρούμενος”. 


Αναφέρθηκε στις διαφορές που συνάντησε
: “Το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Το ισπανικό είναι πιο τεχνικό, πιο ποιοτικό από ό,τι στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη. Το ελληνικό είναι πιο δυνατό και η άμυνα παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Η ομάδα μας ήταν διαφορετική με παίκτες από περισσότερες από 10 διαφορετικές χώρες και οι προπονητές μας ήθελαν να είμαστε πρωταγωνιστές και να κυριαρχούμε. Πετύχαμε τον στόχο μας και το σωματείο πέρασε από τις δύσκολες στιγμές που είχε στα προηγούμενα χρόνια”. 
Είπε ακόμη για την πορεία του στο ποδόσφαιρο: “Η πορεία μου δεν ήταν εύκολη εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών. Τώρα αισθάνομαι τέλεια και σε αυτή τη σεζόν επέστρεψα στο καλύτερό μου επίπεδο. Οι κακές στιγμές έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ελπίζω το ποδόσφαιρο να μου επιτρέψει να το απολαύσω για τις χαμένες στιγμές”. 

Ο Ματίγια είπε για τα φάουλ που εκτελεί με τα οποία και γκολ έχει πετύχει αλλά και γκολ και επικίνδυνες επιθέσεις δημοιούργησε
: “Υπήρχε ένα σερί με καλές εκτελέσεις φάουλ και η ομάδα σκόραρε και από τα κόρνερ και από τα φάουλ εκτός περιοχής. Είχαμε και τύχη αλλά και στρατηγική στον τρόπο εκτέλεσης αλλά το μερίδιο της επιτυχίας δεν πάει μόνο σε αυτόν που εκτελεί αλλά και σε αυτόν που τελειώνει τις φάσεις. Το μερίδιο της επιτυχίας πάει σε όλη την ομάδα”. 


Είπε για το προσωνύμιο “Τσάβι” και για το ενδιαφέρον (σ.σ. εκείνη την περίοδο του είχε δοθεί και το προσωνύμιο “Τσάβι”) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
: “Ημουν στη Βιγιαρεάλ και υπήρχε η φήμη ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ρώτησε για μένα την ομάδα για την πιθανότητα μεταγραφής. Ενιωσα πολύ κολακευμένος για αυτό. Ημουν ακόμη νέος και έμεινα έκπληκτος από τα νέα. Μίλησα με την ομάδα και μου είπανε ότι θέλανε να με κρατήσουνε και ήμουν κομμάτι του μελοντικού σχεδιασμού. Η ζωή συνεχίστηκε στη Βιγιαρεάλ και δεν μετανιώνω για τίποτα”. 

Αναφέρθηκε στα πρότυπά του
: “Ο Τσάβι από τότε που ήμουν μικρός ήταν το είδωλό μου. Οπως και ο Ινιέστα… Είναι η προέκταση του προπονητή μέσα στο γήπεδο”. 

Ο Ματίγια ρωτήθηκε αν είναι αλήθεια ότι φορούσε το Νο4 γιατί και ο Γκουαρδιόλα, όταν έπαιζε ήταν παίκτης που ήθελε να του μοιάσει. Και είπε
: “Ναι, είναι αλήθεια”, είπε ο Ισπανός και πρόσθεσε: “Πάντα μου άρεσε το ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα και οι παίκτες που έπαιζαν στη θέση μου. Ο Γκουαρδιόλα ήταν ο πρώτος που με σημάδεψε. Πάντα τον παρακολουθούσα και ήθελα να μάθω από αυτόν”. 


Ο Ματίγια έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με τον Αρη. Ρωτήθηκε για την πιθανότητα να επιστρέψει στην Ισπανία. Απάντησε
: “Ποτέ δεν ξέρεις. Σκέφτομαι μόνο το παρόν. Τώρα είμαι σε διακοπές και σε λίγες εβδομάδες θα γυρίσουμε, στα μέσα Ιούνη, γιατί έχουμε και τα προκριματικά του Europa League. Είμαστε ενθουσιασμένοι και θέλουμε να το απολαύσουμε. Τώρα, υπάρχει μόνο αυτό. Είναι ξεκάθαρο ότι αν υπάρχει μια καλή προοπτική θα ήθελα να επιστρέψω στη “La Liga” και στην Ισπανία. Ναι, είμαι χαρούμενος στην Ελλάδα”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.