Εικοσιπέντε νέες προπτυχιακές υποτροφίες από το Ίδρυμα Λάτση


Σειρά δράσεων για τη στήριξη της δημόσιας παιδείας το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Λάτση. Πρόκειται για 21 νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, καθώς επίσης και για 25 νέες προπτυχιακές υποτροφίες σε δημόσια πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Το Ίδρυμα υλοποιεί για τρίτο σχολικό έτος το πρόγραμμα «Μαθαίνουμε Παρέα» σε δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία μέσω του οποίου παρέχεται η δυνατότητα σε νηπιαγωγούς και δασκάλους «να εμπλέξουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά σε καινοτόμες βιωματικές δραστηριότητες, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο του σχολείου, και είτε είναι σχετικές με την τοπική κοινωνία είτε εισάγουν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε καινούργιους κόσμους γνώσης».

Οι 21 δραστηριότητες θα υλοποιηθούν σε 24 σχολεία στη Στερεά και Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, από 1.073 μαθητές. Η φετινή θεματολογία των προγραμμάτων περιλαμβάνει «τις τέχνες, τις θετικές επιστήμες και τον τοπικό πολιτιστικό πλούτο, την κατανόηση του παρελθόντος αλλά και επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, όπως η βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος και το προσφυγικό».

Παράλληλα, το Ίδρυμα Λάτση ενέκρινε 25 νέες υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι σπουδάζουν σε διαφορετικό μέρος από τον μόνιμο τόπο κατοικίας της οικογένειάς τους και αντιμετωπίζουν ιδιαίτερη δυσκολία να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα. Συγκεκριμένα, 8 νέοι υπότροφοι προέρχονται από τη Στερεά και Κεντρική Ελλάδα, 8 από την Πελοπόννησο, 4 από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θράκη, 3 από την Αττική και 2 από την Κρήτη. Το Ίδρυμα αναλαμβάνει την οικονομική στήριξη των υποτρόφων του μέχρι και το τέλος των σπουδών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.