Έκλεισε και την… πόρτα

Ο Μέσι σκόραρε δις, φτάνοντας τα 100 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έδωσε και την ασίστ στο 3-0 της Μπαρτσελόνα επί της Τσέλσι στο «Καμπ Νου», με τους «μπλαουγκράνα» να γίνονται η τελευταία χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στους «8» της διοργάνωσης.

Ο Μέσι σκόραρε δις, φτάνοντας τα 100 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έδωσε και την ασίστ στο 3-0 της Μπαρτσελόνα επί της Τσέλσι στο «Καμπ Νου», με τους «μπλαουγκράνα» να γίνονται η τελευταία χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στους «8» της διοργάνωσης.

«Ο Θεός να σώζει τον βασιλιά», έγραφε για τον Λιονέλ το κορεό που σήκωσαν πριν τη σέντρα οι φίλοι των γηπεδούχων και ο Αργεντίνος δεν παρέλειψε να τους αποζημιώσει, «σφραγίζοντας» το «εσιτήριο» των Καταλάνων για τα προημιτελικά της διοργάνωσης για 11η διαδοχική σεζόν.

Δύο δοκάρια είχαν οι Άγγλοι, αλλά και καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν ή να μειώσουν στη συνέχεια.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Στο 4-4-2 του Βαλβέρδε, ο οποίος αποθεώθηκε από το «Καμπ Νου» λίγο πριν το φινάλε, ο Τερ Στέγκεν ήταν στο τέρμα και οι Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Μπούσκετς, Ράκιτιτς ήταν στον άξονα, ο Ντεμπελέ σε ρόλο δεξιού χαφ, ο Ινιέστα στον αντίστοιχο αριστερά και οι Μέσι, Σουάρες δίδυμο στην επίθεση.

Ο Κόντε από την άλλη, προτίμησε το 3-4-3, με τον Κουρτουά στην εστία και τους Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ τριάδα στην άμυνα. Μόουζες (δεξιά) και Αλόνσο ήταν οι δύο μπακ-χαφ, με τους Φάμπρεγας, Καντέ αμυντικούς χαφ και τους Γουίλιαν, Αζάρ να ενισχύουν τον προωθημένο Ζιρού, ο οποίος ήταν στην κορυφή.

Με το «καλημέρα»

Οι βάσεις της νίκης-πρόκρισης για την «Μπάρτσα» μπήκαν από πολύ νωρίς, καθώς ο Μέσι μόλις στο 3′ άνοιξε το σκορ με το 99ο τέρμα του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αργεντίνος νίκησε τον Κουρτουά μετά από κάθετη του Σουάρες, από πλύ πλάγια θέση δεξιά και στέλνοντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του.

Η Τσέλσι δεν άφησε τον χρόνο να περάσει, βγήκε στην επίθεση και έψαξε την άμεση ισοφάριση για το επόμενο τέταρτο της αναμέτρησης. Δεν τη βρήκε, όμως και στο 20′ δέχθηκε πιο ισχυρό πλήγμα. Ο Μέσι έκλεψε από τον Φάμπρεγας στον κύκλο και μπήκε από αριστερά στην περιοχή, «στρώνοντας» για τον ερχόμενο από δεξιά Ντεμπελέ, που με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Κουρτουά.

Στο 28′ ο Σουάρες έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 3-0, με τον Κουρτουά να αποκρούει το κοτινό του σουτ και τα λίγα λεπτά που απέμεναν στο ημίχρονο ήταν για τους Άγγλους. Σε αυτό το διάστημα η Τσέλσι έχασε ουσιαστικά και τη δυνατότητα να μπει ξανά στο «κόλπο», στον βαθμό που αυτό ήταν εφικτό.

Δε βρήκε το γκολ

Στο 38′ οι «μπλε» είχαν μεγάλη τριπλή φάση. Ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε το κοντινό δυνατό σουτ του Αλόνσο, ενώ το δεύτερο του Ζιρού βρήκε στην πλάτη του κορυφαίου της άμυνας των γηπεδούχων, Ουμτιτί. Στην εξέλιξη της φάσης ο Καντέ μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε απέναντι από τον Γερμανό τερματοφύλακα, αλλά σούταρε άουτ.

Μεγαλύτερη απογοήτευση για την ομάδα του Κόντε ήταν ίσως αυτή στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Αλόνσο εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού και άουτ. 

Ζήτησαν πέναλτι

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Σουάρες έχασε ξανά μεγάλη ευκαιρία, αφού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Κουρτουά και είδε τον Βέλγο να του λέει «όχι» με το πόδι, ενώ στο 49′ η Τσέλσι ζήτησε πέναλτι σε κράτημα του Αλόνσο από τον Πικέ. Παράβαση υπήρχε, αλλά ο παίκτης των Λονδρέζων έπεσε εύκολα και ο Σκόμινα αντί για πέναλτι, έδωσε κίτρινη στον Ζιρού για διαμαρτυρία.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Ινιέστα αποχώρησε και έδωσε το περιβραχιόνιο στον Μέσι κι αυτός λίγο μετά το 60′ ως αρχηγός πλέον έφτασε τα 100 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κορυφαίος μπήκε από αριστερά στην περιοχή και έστειλε την μπάλα πάλι κάτω από τα πόδια του Κουρτουά, αυτή τη φορά με το αριστερό, αλλά με πιο μακρινό και όχι από τόσο πλάγια θέση σουτ.

Τελευταία μεγάλη φάση για την «Μπάρτσα» ήταν αυτή του 85′, όταν ο Κουρτουά απέκρουσε ενστικτωδώς την κοντινή κεφαλιά του Παουλίνιο. Μια ανάλογη φάση που ξεκίνησε επίσης από εκτέλεση κόρνερ, βρήκε τον Ρούντιγκερ να σημαδεύει -κι αυτός με κεφαλιά- το οριζόντιο δοκάρι στο 90′. 

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε, 4-4-2): Τερ Στέγκεν – Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα – Ντεμπελέ (67′ Βιδάλ), Μπούσκετς (61′ Αντρέ Γκόμες), Ράκιτιτς, Ινιέστα (56′ Παουλίνιο)  Μέσι, Σουάρες

Τσέλσι (Κόντε, 3-4-3): Κουρτουά – Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ – Μόουζες (67′ Τζαπακόστα), Φάμπρεγας, Καντέ, Αλόνσο – Γουίλιαν, Αζάρ (82′ Πέδρο), Ζιρού (67′ Μοράτα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.