Το παράδειγμα του Τσιμίκα

Σε ανύποπτο χρόνο, ο Μάρκο Σίλβα έχει αποδείξει πως εμπιστεύεται τις ικανότητες του Κώστα Τσιμίκα.

Σε ανύποπτο χρόνο, ο Μάρκο Σίλβα έχει αποδείξει πως εμπιστεύεται τις ικανότητες του Κώστα Τσιμίκα.

Το γεγονός πως το καλοκαίρι δεν εισηγήθηκε στη διοίκηση την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή για να συμπληρώσει την τετράδα των ακραίων αμυντικών, βάζοντας τον νεαρό παίκτη στη λίστα των εναλλακτικών λύσεων πίσω από τους Μασουακού, Ελαμπντελαουί και Σαλίνο, ήταν το πρώτο θετικό σημάδι των σκέψεων του Πορτογάλου τεχνικού.

Στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Τσιμίκας ήταν η επιλογή του για το αριστερό άκρο της άμυνας και στους τρεις αγώνες της φάσης των ομίλων του Kυπέλλου Ελλάδας. Από ματς σε ματς, ήταν ολοένα και καλύτερος, με αποκορύφωμα την εξαιρετική παρουσία του στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης, στο ματς με τον Απόλλωνα. Η συνεισφορά του τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού ήταν πολύ σημαντική. Όσο κυλούσε η ώρα, έπαιζε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αν κάποιος δεν τον γνώριζε, θα πίστευε πως είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολλές παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο.
       
Αυτονόητη είναι η μεγάλη αξία της υπεράσπισης του τίτλου του Kυπέλλου Ελλάδας. Αλλά στα δικά μας μάτια, εξίσου σημαντικό κέρδος (έως τώρα φυσικά) για τον Ολυμπιακό στην δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση, είναι ο Κώστας Τσιμίκας. Ο Σίλβα, ο οποίος ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας τις δυνατότητές του ποδοσφαιριστή του, δε δίστασε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα που ήταν η τελευταία για το κύπελλο να πει πως ο νεαρός ακραίος αμυντικός είναι πλέον η εναλλακτική λύση για τον Μασουακού, εκτός από εκείνες τις περιπτώσεις που επιλέγει τον Σαλίνο. Και στη ακροτελεύτια παράσταση στο 2015 -το ματς με την Καλλονή στη Μυτιλήνη- ο Τσιμίκας έκανε το ντεμπούτο του και στο πρωτάθλημα.

Δίχως άλλο, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί και να διαβεί με ασφάλεια το δύσβατο μονοπάτι που οδηγεί από τους νέους προς την πρώτη ομάδα. Και εφόσον τα καταφέρει, θα γίνει το καλύτερο παράδειγμα για όλα τα παιδιά των Ακαδημιών και των Σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, τα οποία ονειρεύονται να παίξουν μία ημέρα στην επαγγελματική ομάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.