Η Λάλοβα θέλει νίκες στο Ελσίνκι

Η Ιβέτ Λάλοβα παρακολούθησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 2005 από το κρεβάτι της στο νοσοκομείο, λόγω του τότε σοβαρού τραυματισμού της, αλλά αυτό το καλοκαίρι η 27χρονη Βουλγάρα σπρίντερ ελπίζει ότι θα είναι ένα από τα μεγάλα αστέρια που θα λάμψουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Ιβέτ Λάλοβα παρακολούθησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 2005 από το κρεβάτι της στο νοσοκομείο, λόγω του τότε σοβαρού τραυματισμού της, αλλά αυτό το καλοκαίρι η 27χρονη Βουλγάρα σπρίντερ ελπίζει ότι θα είναι ένα από τα μεγάλα αστέρια που θα λάμψουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο θα φιλοξενήσει η φιλανδική πρωτεύουσα.

Η διοργάνωση του Ελσίνκι θα γίνει 27 Ιουνίου με 1η Ιουλίου και η Λάλοβα στοχεύει σε ένα νταμπλ νικών σε 100μ και 200μ, μια επιτυχία που στο παρελθόν μόνο η μεγάλη Ρωσίδα αθλήτρια Ιρίνα Πριβάλοβα κατάφερε και συγκεκριμένα το 1994.

«Δεν έχω ποτέ αγωνιστεί στο Ελσίνκι. Ήθελα να είμαι στο Παγκόσμιο του 2005. Είχα τερματίσει 4η στους Ολυμπιακούς της Αθήνας την προηγούμενη χρονιά ενώ είχα κάνει και ατομικό ρεκόρ με 10.77. Το 2005 κέρδισα τα 200μ στο ευρωπαϊκό κλειστού, ξεκίνησα καλά τον ανοικτό στίβο αφού έκαναν 11.03 και τότε έσπασα το πόδι μου», είπε η Λάλοβα, η οποία στον ανοικτό στίβο έχει κερδίσει τους μοναδικούς ευρωπαϊκούς τίτλους της ως νεάνιδα σε 100μ και 200μ στη διοργάνωση του 2003.

Η Λάλοβα είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης στο ΟΑΚΑ, όταν συγκρούστηκε με άλλο αθλητή και τους επόμενους δύο μήνες τους πέρασε αρχικά στο νοσοκομείο και στη συνέχεια σε αναπηρική καρέκλα. «Αυτή τη χρονιά θα πάρω τη ρεβάνς. Σπουδαία πράγματα θα μπορούσαν να είχαν συμβεί πριν από επτά χρόνια. Ήμουν σίγουρη ότι πήγαινα για μετάλλιο στο Ελσίνκι και πραγματικά ελπίζω ότι θα συμβεί αυτή τη φορά».

Για μερικά χρόνια, αν και προσπάθησε, δεν κατάφερε να ξαναβρεί την παλιά της ταχύτητα, αν και στους Ολυμπιακούς του 2008 έφθασε μέχρι τα ημιτελικά. Τον περασμένο Απρίλιο μετακόμισε για μόνιμη εγκατάσταση στο Ριέτι της Ιταλίας, ώστε να βρίσκεται κοντά και στον αγαπημένο της, τον επίσης σπρίντερ Σιμόνε Κόλιο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.