Μετά βαϊων στα πλέι-οφ (vid)

Με γκολ των Χριστοδουλόπουλου, Πετρόπουλου (2) ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον Πανιώνιο στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ και πάει μετά ....βαϊων στα πλέι-οφ.

Με γκολ των Χριστοδουλόπουλου, Πετρόπουλου (2) ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον Πανιώνιο στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ και πάει μετά ….βαϊων στα πλέι-οφ. Όπως και τις άλλες φορές που έπαιξε «κεκλεισμένων των θυρών» με τον Πανιώνιο έτσι και τώρα έφτασε στο 3-0.

Μετά από ένα κακό α΄ ημίχρονο στο οποίο κινδύνεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ ο Παναθηναϊκός πήρε μπρος στην επανάληψη και πέτυχε την 3η του συνεχόμενη νίκη. Ο Χριστοδουλόπουλος άνοιξε το σκορ στο 47΄ και μετά ήρθε ο Πετρόπουλος να αξιοποιήσει δυο ασίστ του Καραγκούνη για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.

Λιθαράκι στη νίκη αυτή έβαλε ο Καπίνο ο οποίος γύρισε μετά από 4 μήνες κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού και στο 3΄ έσωσε την εστία του στο τετ α τετ με τον Μενδρινό. Με την είσοδο των Πετρόπουλου-Ρούντολφ στο β΄ ημίχρονο γέμισε η επίθεση και με την συμμετοχή του Καραγκούνη λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός άρχισε να πατάει με αξιώσεις στην περιοχή του Σιδεράκη.

Ο Πανιώνιος δικαιούταν κάτι παραπάνω στο α΄ ημίχρονο, όπου είχε πολύ καλή απόδοση και έφτασε δυο-τρεις φορές κοντά στο γκολ. Τώρα μένει μετέωρος στην Σούπερ Λιγκ.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Μαρίνο, αριστερά τον Βύντρα και στο κέντρο τους Μπουμσόνγκ, Καντέ. Στον άξονα, τους Κατσουράνη, Σιμάο, στις πτέρυγες, τον Ζέκα δεξιά και τον Κουίνσι αριστερά,  με τον Κλέιτον πίσω από τον Χριστοδουλόπουλο που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Άκης Μάντζιος «κατέβασε» τον Πανιώνιο με τερματοφύλακα τον Σιδεράκη, στην άμυνα δεξιά τον Κούρντι, αριστερά τον Κούρο, και στην καρδιά της τους Σιόβα, Πιερ, αμυντικά χαφ τους Ομο, Σάμαρη, στις πτέρυγες τους Σκέμπρι (δεξιά), Αντούνιες (αριστερά), στην κορυφή τον Ντιμπαλά και πίσω του τον Μενδρινό. Ο Μάντζιος προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τουν Κούτσι και να ξεκινήσει με φορ τον Ντιμπαλά. Η επιστροφή του Σκέμπρι τού έδινε μια ακόμη επιθετική λύση.

Ο Πανιώνιος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα απειλητικός στο α΄ δεκάλεπτο. Δημιούργησε τρεις φάσεις εκ των οποίων η μία (Μενδρινός 3΄) ήταν.φωτιά. Δεν κατάφερε ωστόσο να σκοράρει. Όμως δεν κινδύνεψε κιόλας. Χάρις στην πολύ καλή αμυντική του οργάνωση κράτησε τους «πράσινους» μακριά από την εστία του.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε μια ανούσια υπεροχή, οι παίκτες του περισσότερο ταλαιπώρησαν τη μπάλα παρά την έστειλαν στην περιοχή του Σιδεράκη, ο οποίος ανησύχησε μόνο σε μια φάση, στο 11΄ όταν το μακρινό σουτ του Κατσουράνη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του.

Ο Φερέιρα φώναζε από τον πάγκο, άλλαζε θέσεις στους επιθετικούς του αλλά το σχήμα αυτό δίχως φορ ήταν φανερό ότι δεν λειτουργούσε. Ο Πορτογάλος θα πρέπει να ήταν ευχαριστημένος στο τέλος με το 0-0 διότι η ομάδα του μπορεί να είχε την κατοχή αλλά αν δεν ήταν ο Καπίνο θα βρισκόταν από νωρίς πίσω στο σκορ.

Αλλαγές… ματ

Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Φερέιρα έκανε δυο αλλαγές μήπως και βρει λύση στα επιθετικά του προβλήματα. Ο Πετρόπουλος και ο Ρούντολφ πήραν τις θέσεις των Κλέιτον και Μαρίνου. Τον ρόλο του δεξιού μπακ ανέλαβε ο Ζέκα. Η κίνηση του Πορτογάλου αποδείχτηκε ματ με το καλημέρα, αφού ο Πετρόπουλος δημιούργησε το γκολ που πέτυχε ο Χριστοδουλόπουλος στο 47΄.

Ο Μάντζιος βλέποντας πως μόνος του ο Ντιμπαλά δεν μπορούσε να απειλήσει έριξε στον αγώνα και τον Κούτσι στο 67΄και έπαιξε με δυο φορ. Αλλά αντί να ισοφαρίσει (ο Κούτσι έχασε μοναδική ευκαιρία στο 86΄) δέχθηκε δυο γκολ από τον Πετρόπουλο στο 84΄και στο 88΄ και έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από το ΟΑΚΑ.

Η εξέλιξη του αγώνα από το νέο Match Center του Novasports.gr

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίου), Σταθόπουλος (Ηλείας)

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος (46΄Ρούντολφ) , Καντέ, Μπουμσονγκ, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον (46΄ Πετρόοπουλος), Χριστοδουλόπουλος (65΄Καραγκούνης.

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Κούρντι, Σιόβας, Πιερ, Κούρος, Ομο (78΄ Πετκάκης), Σάμαρης, Μενδρινός, Σκέμπρι (82΄Μιλοβάνοβιτς), Ντιμπαλά, Αντούνιες (68΄ Κούτσι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.