Ανοιχτό «παράθυρο» για γυναικεία παρουσία στο Λονδίνο

Η Σαουδική Αραβία δεν πρόκειται να στείλει αθλήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα υποστηρίξει όμως κάποια μεμονωμένη συμμετοχή γυναίκας που ζει εκτός της χώρας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ολυμπιακής επιτροπής.

Η Σαουδική Αραβία δεν πρόκειται να στείλει αθλήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα υποστηρίξει όμως κάποια μεμονωμένη συμμετοχή γυναίκας που ζει εκτός της χώρας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ολυμπιακής επιτροπής. Ο πρίγκηπας Ναουάφ Μπεν Φαϊσάλ τόνισε ότι υπάρχουν αθλήτριες από τη Σαουδική Αραβία οι οποίες ζουν ή σπουδάζουν στο εξωτερικό και ότι οι αρχές της χώρας θα τις βοηθήσουν να μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρήσουν τη σαρία, δηλαδή τον ισλαμικό νόμο.

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει εκπροσωπηθεί ποτέ από γυναίκα σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή άλλες διεθνείς διοργανώσεις και δέχεται μεγάλη πίεση από τη διεθνή κοινότητα να άρει αυτή την απαγόρευση. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα τελευταία χρόνια έχει απαγορευθεί ακόμη το μάθημα της σωματικής αγωγής στα σχολεία θηλέων, ενώ έχουν κλείσει γυμναστήρια που απευθύνονταν σε γυναίκες. Ο Ναουάφ Μπεν Φάισαλ αντέτεινε σχετικά ότι υπάρχουν εκατοντάδες γυναίκες στη χώρα που αθλούνται σε ιδιωτική βάση.

Πριν από περίπου ένα μήνα, εφημερίδα της Σαουδικής Αραβίας είχε αναφέρει ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ πιθανό να συμμετάσχει η 18χρονη Ντίλμα Μιλχές, η οποία ασχολείται με την ιππασία και διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό, ενώ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε διεθνή αγώνα, το 2010 στη Σινγκαπούρη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.