Ο Μάρεϊ στο ΟΑΚΑ

Στο παρκέ του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων πάτησε την Τρίτη, ο Τρέισι Μάρεϊ.

Στο παρκέ του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων πάτησε την Τρίτη, ο Τρέισι Μάρεϊ. Αυτή την φορά όχι για να αγωνιστεί αλλά για να παρακολουθήσει τον αγώνα μπάσκετ που διοργανώθηκε με σκοπό να στείλει ηχηρό μήνυμα κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπων κάθε ηλικίας, χρώματος και φύλλου. Επίσης ο Μάρεϊ μιλώντας στο ΑΠΕ τόνισε πως θα παραμείνει στην Αθήνα προκειμένου να δει την αναμέτρηση του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Μακάμπι την ερχόμενη Πέμπτη, για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο πρώην παίκτης των Μπλέιζερς, Ρόκετς, Ράπτορς, Ουίζαρντς, Νάγκετς και Λέικερς στο ΝΒΑ, δήλωσε φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού. «Θα είμαι εδώ αυτή την Πέμπτη και θα δω μέσα από το ΟΑΚΑ τον 5ο προημιτελικό Παναθηναϊκός-Μακάμπι για την Ευρωλίγκα. Δεν το χάνω με τίποτα αυτό το παιχνίδι. Πάντα υποστηρίζω τον Παναθηναϊκό και πιστεύω πως θα προκριθεί στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης» είπε με ενθουσιασμό ο Μάρεϊ και πρόσθεσε: «Εύχομαι στον Παναθηναϊκό καλή επιτυχία αλλά και πολλή τύχη για τον αγώνα με τη Μακάμπι».

Στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Κυρίως όμως χαίρομαι που είμαι εδώ με την Άσλεϊ (σ.σ. Ρόμπινσον) και τον Πέτζα (σ.σ. Στογιάκοβιτς) για έναν καλό σκοπό. Είμαστε εδώ για να αφυπνίσουμε, να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας για τη σύγχρονη δουλεία. Να τους παροτρύνουμε να είναι ενεργοί πολίτες στο μέλλον, αλλά ταυτόχρονα τους δίνουμε ώθηση να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Ελλάδα για να βοηθήσω σ΄ αυτή την προσπάθεια».

Τι ήταν αυτό που τον έκανε να ασχοληθεί ενεργά με το φλέγον θέμα της σύγχρονης δουλείας: «Πάντα ήμουν ευαίσθητος με τα παιδιά. Πριν από δύο χρόνια, λοιπόν, έτυχε να δω μία ταινία για τη σύγχρονη δουλεία. Νόμιζα πως ήταν απλώς μία ταινία. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πως πρόκειται για σκληρή πραγματικότητα. Δε γνώριζα τίποτε μέχρι τότε γι΄αυτό το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δυστυχώς πολλοί συνάνθρωποί μας. Ένιωσα την ανάγκη λοιπόν να μιλήσω γι΄αυτό το πρόβλημα, να κάνω όποιες κινήσεις χρειάζονται και οτιδήποτε μπορώ για να το σταματήσω».

Με τι άλλο ασχολείται σήμερα, που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση: «Μέχρι πέρυσι ήμουν βοηθός προπονητής σε ομάδα του WNBA. Tώρα πλέον έχω περάσει στα media και εργάζομαι ως σχολιαστής σε αγώνες ανδρών και γυναικών του UCLA, του πανεπιστημίου από το οποίο αποφοίτησα δηλαδή και βέβαια αγωνίστηκα στο ΝCAA. Επίσης έχουμε δύο “TV Shows” με βασικό θέμα το “street ball”, προγράμματα που θα προσπαθήσουμε να τα φέρουμε να προβληθούν σύντομα και στην Ελλάδα. Επίσης βοηθώ τον αδελφό μου διδάσκοντας τα μυστικά του μπάσκετ σε παιδιά», εξήγησε ο Τρέισι Μάρεϊ, που σήμερα μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες.
Φεύγοντας, ο Τρέισι Μάρεϊ θέλησε να επαναλάβει: «Η σύγχρονη δουλεία πρέπει να σταματήσει! Το “human trafficking” πρέπει να σταματήσει!».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.