Δεν είναι ψέμα, κέρδισε η Ξάνθη!

Επιτέλους νίκη για την Ξάνθη! Η ομάδα της Θράκης επιβλήθηκε 1-0 της Δόξας Δράμας και πανηγύρισε την κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών έπειτα από οκτώ διαδοχικές ήττες.

Επιτέλους νίκη για την Ξάνθη! Η ομάδα της Θράκης επιβλήθηκε 1-0 της Δόξας Δράμας και πανηγύρισε την κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών έπειτα από οκτώ διαδοχικές ήττες. Οι ακρίτες, που είχαν κερδίσει για τελευταία φορά στις 22 Ιανουαρίου (1-0 τον Ολυμπαικό στα Πηγάδια), απέκτησαν πλέον απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού και έβαλαν τέλος στα σενάρια… καταστροφής.

Στην αντίπερα όχθη, οι «μαυραετοί» παρά τη μαχητικότητά τους δεν απέφυγαν την έκτη διαδοχική ήττα τους. Μάλιστα, στα συγκεκριμένα ματς δεν έχουν καταφέρει ούτε καν να σκοράρουν.
Ο αγώνας έγινε υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου έβρεχε με συνέπεια ο αγωνιστικός χώρος να κρύβει. παγίδες, ενώ φυσούσε και δυνατός αέρας, που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των παικτών των δύο αντιπάλων. Κατά συνέπεια, το ματς δεν ήταν ποιοτικό εντούτοις αυτό ουδόλως ενδιαφέρει τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ποδοσφαιριστές του από τη στιγμή που έφεραν σε πέρας την αποστολή τους.

Οι γηπεδούχοι επέβαλαν από την αρχή τον δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι και περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τη Δόξα Δράμας, που έριξε το βάρος στην άμυνα καθώς παρατάχθηκε με τρεις στόπερ.
Οι Θρακιώτες αναζήτησαν το γρήγορο γκολ και ευτύχησαν να το πετύχουν με σουτ του Βασιλακάκη στο 12′ έπειτα από σέντρα του Μαρσελίνιο, με αποτέλεσμα να απαλλαγούν από το άγχος. Το τέρμα αυτό λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του Ουζουνίδη, που δεν έριξε τον ρυθμό της και συνέχισε να πιέζει για το 2-0. Δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει ξανά αλλά δεν τις αξιοποίησε.

Από την άλλη, οι Μακεδόνες δεν έδειξαν πολλά πράγματα στο πρώτο μέρος. Πέρα από τη σχετικά καλή ανασταλτική της λειτουργία, η Δόξα δεν φάνηκε σε κανέναν άλλον τομέα μιας και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί και να ανησυχήσει τους αντιπάλους της. Βλέποντας αυτήν την εικόνα, ο Μάκης Κατσαβάκης απέσυρε νωρίς (στο 34′) έναν από τους πολλούς αμυντικούς του, τον Γκαρακλίδη και έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Αραβίδη θέλοντας κάνει πιο επιθετικούς τους «μαυραετούς». Ωστόσο, η Δόξα συνέχισε να είναι αναιμική και δεν απείλησε τους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο μέρος, η φιλοξενούμενη παρουσιάστηκε βελτιωμένη και δεν επέτρεψε στους Ξανθιώτες να συνεχίσουν στον ρυθμό του πρώτου σαρανταπεντάλεπτου. Οι «μαυραετοί» ανέβασαν την απόδοσή τους, όμως και πάλι δεν ήταν δυνατόν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία και να απειλήσουν τον Λυμπερόπουλο.
Στην αντίπερα όχθη, η Ξάνθη φάνηκε πως περισσότερο ήθελε να κρατήσει το μηδέν παθητικό μιας και δεν ρίσκαρε και δεν ανέλαβε επιθετικές πρωτοβουλίες. Τελικά, οι Θρακιώτες κατάφεραν σχετικά εύκολα -αν και με άγχος- να υπερασπιστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα αφού στο δεύτερο μέρος δεν δημιουργήθηκαν παρά ελάχιστες ενδιαφέρουσες φάσεις.

Έτσι, οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη που τόσο ήθελαν…

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Μαρσελίνιο (61′ Βλαχοδήμος), Βασιλακάκης, Φλίσκας, Πόι, Σουάνης (82′ Καζάκης), Μαρκόφσκι (71′ Μάνταλος).

Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Ρόκα, Τριποτσέρης (76′ Ρούτσης), Γκαρακλίδης (34′ Αραβίδης), Βέρτζος, Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος (62′ Κάπελ), Ψυχογιός, Αμπουμπακάρι, Ουέλινγκτον, Κυβελίδης.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 27η
Αγώνας: Ξάνθη-Δόξα Δράμας
Γήπεδο: Πηγαδίων
Διαιτητής: Δημητρόπουλος
Βοηθοί: Γουργιώτης, Δημητριάδης

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Πόι, Σουάνης, Μαρκόφσκι.

Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Ρόκα, Τριποτσέρης, Γκαρακλίδης, Βέρτζος, Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός, Αμπουμπακάρι, Ουέλινγκτον, Κυβελίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.