«Καθάρισε» (ξανά) ο Λουκάς (video)

Σε ένα ματς που επισκιάστηκε από το επεισόδιο Ζντοβτς - Κούπερ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, στο φινάλε, έδειξε την απαραίτητη ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών και οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη με 78-74 επί του Αρκαδικού στην Τρίπολη.

Σε ένα ματς που επισκιάστηκε από το επεισόδιο Ζντοβτς – Κούπερ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, στο φινάλε, έδειξε την απαραίτητη ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών και οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη με 78-74 επί του Αρκαδικού στην Τρίπολη. 

Η «Ένωση» ζορίστηκε αρκετά απέναντι στον Αρκαδικό, ωστόσο έστω και δύσκολα κατάφερε να φύγει νικήτρια από την Τρίπολη και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο της Basket League.

Κορυφαίος για την ομάδα του Ζντοβτς ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλό ματς έκαναν οι Μαυροειδής και Σάκοτα που πρόσθεσαν από 13. Από τον Αρκαδικό ξεχώρισαν ο Βαν Όστρουμ με 21 πόντους και ο Καββαδάς που έκανε νταμπλ – νταμπλ με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ. 

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να επιβάλλει τον ρυθμό της και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Με καλή άμυνα και υπομονή στην επίθεση, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη 26-20, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν πολύ νευρικότητα στο παιχνίδι τους, με αποκορύφωμα το επεισόδιο ανάμεσα σε Ζντοβτς και Κούπερ, που έστειλε τον Αμερικανό στα αποδυτήρια, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. Οι παίκτες του Αρκαδικού «χτύπησαν» στις αδυναμίες της «Ένωσης», προσπέρασαν στο σκορ (31-29) και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (41-40). 

Στην επανάληψη η ΑΕΚ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Με «όπλο» την άμυνα της και σύμμαχο, το ότι είχε αποβάλει τη νευρικότητα του πρώτου μέρους, κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και με επιμέρους σκορ 18-9 να κλείσει την τρίτη περίοδο στο +8 (50-58). Η ομάδα του Ζντοβτς συνέχισε με την ίδια διάθεση και στο τέταρτο δεκάλεπτο και κατάφερε να «χτίσει» διψήφια διαφορά (55-65). Κάπου εκεί, όμως, ξεκίνησε η αντεπίθεση του Αρκαδικού. Η ομάδα της Τρίπολης με μπροστάρη τον Βαν Όστρουμ απάντησε με επιμέρους σκορ 13-4 και μείωσε στον πόντο (68-69), 42’’ πριν το φινάλε του αγώνα. Η ΑΕΚ «αγχώθηκε», όχι όμως και ο Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος ήταν απόλυτα ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με το τελικό 78-74.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 41-40, 50-58, 74-78. 

Αρκαδικός (Καστρίτης): Καραμαλέγκος, Καββαδάς 16, Βαν Όστρουμ 21, Κοψαύτης 5, Κωνσταντίνου, Στεφανίδης 3, Μπράουν 8, Νούτινεν 12, Καλλινικίδης 6, Τζουγαράκης 3. 

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Κούπερ 4, Παπαντωνίου 3, Σάκοτα 13, Χέρστον 5, Μιλόσεβιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 20, Κάρτερ 5, Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 8, Μαυροειδής 13.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.