Αφήνιασαν στο δεύτερο Ολυμπιακός και Μιραλάς (vid)

Αν και βρέθηκε στο 16' να χάνει με 0-2 ο Ολυμπιακός με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και με καρέ του Κέβιν Μιραλάς, διέλυσε τον Αστέρα Τρίπολης και έφτασε στη νίκη με 7-2.

Αν και βρέθηκε στο 16′ να χάνει με 0-2 ο Ολυμπιακός με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και με καρέ του Κέβιν Μιραλάς, διέλυσε τον Αστέρα Τρίπολης και έφτασε στη νίκη με 7-2.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται στο +10 από τον Παναθηναϊκό και με νίκη την επόμενη αγωνιστική θα στεφτούν και μαθηματικά πρωταθλητές Ελλάδας για 39η φορά στην ιστορία τους.

Ο Αστέρας αιφνιδίασε  τον Ολυμπιακό και με τα γκολ των Ναβάρο(13′) και Μάρτινς (16′) προηγήθηκε 0-2. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αρκάδες κατέρρευσαν μην μπορώντας να ακολουθήσουν στην πίεση και το ρυθμό των ερυθρολεύκων που πέτυχαν τρία γκολ μέσα σε 4 λεπτά.

Πρώτο καρέ για τον Κέβιν Μιραλάς που με 18 γκολ ανέβηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε για ακόμα ένα παιχνίδι το 4-2-3-1. Ο Μέγερι κάθισε  κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά τους από δεξιά προς αριστερά τους τον Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο, Μαρκάνο. Ορμπάιθ και Μοδέστο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Μακούν μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Αμπντούν και Μιραλάς τοποθετήθηκαν στα δύο άκρα, με τον Τζιμπούρ να αποτελεί την αιχμή του δόρατος

Ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε τον Μπαντή για τη θέση του τερματοφύλακα, τον Αργυρόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας, στο αριστερό τον Πιπίνη και ανάμεσα τους τους Μπαρτολίνι, Κουρμπέλη. Ουσέρο, Χουανίτο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ στα άκρα επιλέχτηκαν να αγωνιστούν οι Ράγιος, Ναβάρο. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπρέσκα και πίσω του ο Ροτζέριο Μάρτινς .

Αιφνιδίασε ο Αστέρας
Το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το φιλοθεάμον κοινό του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός ο οποίος είχε να δεχθεί γκολ σε εφτά αγώνες ελληνικού πρωταθλήματος βρέθηκε να χάνει στο 16ο λεπτό με 2-0 από τον Αστέρα, που παρατάχθηκε στο Καραϊσκάκη να παίξει το ποδόσφαιρο του και να πάρει αυτό που του αναλογεί βάση εμφάνισης.

Μόλις στο 13ο λεπτό οι Αρκάδες με τον αγαπημένο τους τρόπο παιχνιδιού, τις αντεπιθέσεις χτύπησαν τον Ολυμπιακό και πάγωσαν το Καραϊσκάκη.

Ο Μπρέσκα έφυγε στην κόντρα, πλάσαρε τον Μέγιερι ο οποίος απέκρουσε προς το παρών. Η μπάλα κατέληξε και πάλι στο Μπρέσκα ο οποίος την έτρωσε στον αμαρκάριστο Ναβάρο που από το ύψος του πέναλτι την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού που ξεκίνησαν μουδιασμένοι το ματς πριν καλά καλά προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ του 0-1, ήρθε το δεύτερο γκολ του Αστέρα να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.
Ήταν το 16ο λεπτό όταν οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα έπιασαν για ακόμα μια φορά στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων με το σκόρερ του πρώτου γκολ Ναβάρο, να γίνεται δημιουργός και στρώνει έτοιμο γκολ στο Ροτζέριο Μαρτινς που δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα και να γράψει το 0-2.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και ξαναμπήκε στο ματς σχετικά γρήγορα, καθώς στο 19ο λεπτό ο Μακούν ανατράπηκε από τον Μπαρτολίνι στην περιοχή, ο Βοσκάκης, σωστά υπέδειξε το πέναλτι και ο Μιραλάς με το 15ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα μείωσε σε 1-2.

Ο Αστέρας παρά το γκολ που δέχθηκε και την πίεση που του ασκούσαν οι ερυθρόλευκοι, έλεγχε το ρυθμό έχοντας πάρα πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή  γεγονός που τους καθιστούσε επικίνδυνους ανά πάσα στιγμή καθώς ο Ολυμπιακός παρουσίαζε μεγάλα κενά στο χώρο του κέντρου.

Όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός αύξανε την πίεση του όμως προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο να φτάσει στο γκολ και κυρίως με ατομικές ενέργειες των παικτών του.

Από μια τέτοια προήλθε και η ευκαιρία του Μιραλάς στο 36ο λεπτό, με το σουτ του Βέλγου να γλύφει το δοκάρι και φεύγει άουτ.

Στην εκπνοή του ημίχρονου ένα λάθος γύρισμα του Μαρκάνο λίγο έλειψε να αποφέρει το τρίτο γκολ του Αστέρα όμως ο Μέγιερι πρόλαβε και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Καταιγιστικός, Ολυμπιακός και Μιραλάς
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε μια διορθωτική κίνηση περνώντας τον Μανιάτη στη θέση του Μοδέστο που είχε πολύ κακή παρουσία.
Ο έλληνας χαφ ήταν και ο δημιουργός του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού στο 49ο λεπτό που έφερε το ματς στα ίσια.

Ο Μανιάτης βγήκε στην περιοχή από την πάσα του Μιραλάς, έκανε την παράλληλη πάσα για τον Τζιμπούρ με τον Αλγερίνο να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα και να ισοφαρίζει.

Η ψυχολογία ήταν πλέον με την πλευρά των παικτών του Ολυμπιακού που στο 51ο λεπτό με τον Μιραλάς να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έκανε την ολική επαναφορά και πήρε το προβάδισμα με 3-2.

Ο Ολυμπιακός ήταν ασυγκράτητος στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τους παίκτες του να πιέζουν σε όλο το γήπεδο ασφυκτικά τους Αρκάδες και να βγαίνουν κατά κύματα στην επίθεση με την άμυνα του Αστέρα να περνάει πολύ δύσκολες στιγμές.

Φυσικό επακόλουθο της εικόνας των δυο ομάδων στο γήπεδο ήταν και το 4-2 το οποίο ήρθε στο  53ο λεπτό του ματς. Ο Αμπντούν γύρισε από τα δεξιά με τον Ορμπάιθ από τον άξονα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Με τους ερυθρόλευκους να έχουν ηρεμήσει μετά και το τέταρτο γκολ και τη νίκη έχει γείρει πλέον προς τη δική του μεριά, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο γήπεδο ανεβάζοντας συνεχώς στροφές.

Στο 70′ ο Μιραλάς με το τρίτο προσωπικό του γκολ έγραψε το 5-2 και παράλληλα έβαλε πλώρη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος καθώς ο Λέτο είναι νοκ άουτ εδώ και πολύ καιρό.

Ο Βέλγος επιθετικό που ήταν από τους κορυφαίους του γηπέδου ήταν αυτός που στο 80ο λεπτό έστρωσε την μπάλα στο Φουστέρ που ήταν ανενόχλητος στο σημείο του πέναλτι, με τον Ισπανό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 6-2.

Ολυμπιακός και Μιραλάς έδειχναν ασταμάτητοι με το Βέλγο επιθετικό να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ουσέρο και να κάνει καρέ τερμάτων στο 89ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό 7-2.

Οι ερυθρόλευκοι με τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό να είναι πλέον στους 10 βαθμούς, βρίσκονται μια ανάσα από την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες μάλιστα μπορούν να το κατακτήσουν χωρίς καν να νικήσουν στο Αγρίνιο, αν οι πράσινοι δεν κερδίσουν τον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε την εξέλιξη του αγώνα από το νέο Match Center του Novasports.gr

Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”
Διαιτητής: Βοσκάκης
Βοηθοί: Ποντίκης, Κωστάρας

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μοντέστο (46΄ Μανιάτης), Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τοροσίδης (78΄ Φουστέρ), Μακούν, Αμπντούν, Μιραλάς, Τζιμπούρ (71΄ Καζίμ Ρίτσαρντς)

Αστέρας Τρίπολης: (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Αργυρόπουλος, Πιπίνης (39΄ Φορμίκα), Κουρμέλης, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Χουανίτο (60΄ Φρανκού), Ροτζέριο (72΄ Εγκον), Ράγιος, Ναβάρο, Μπρέσκα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.