Μηδενικό περιθώριο για λάθος

Ο Μάνος Μανουσέλης αναλύει στο προσωπικό του blog τον αποψινό αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα για το Top - 16 της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε τον Ερυθρό Αστέρα  στο ΟΑΚΑ και ξέρει ότι πρέπει να νικήσει τους Σέρβους, πρέπει να κρατήσει αλώβητη την έδρα του. Οι πράσινοι την  προηγούμενη αγωνιστική δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση απέναντι στην  Μάλαγα, αλλά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με το μεγάλο τρίποντο  του Φελντέϊν έντεκα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του παιχνιδιού.  Και είναι σπουδαίο να κερδίζεις παιχνίδια τα βράδια που δεν παίζεις καλά!

Στο επίπεδο του ΤΟΠ 16, όμως, είναι αδύνατο να πας μακριά αν δεν δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα έχει μια καλή ευκαιρία να αλλάξει σελίδα και να βρει τον ρυθμό που θέλει ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκα. 

Οι Σέρβοι ασφαλώς δεν αποτελούν φόβητρο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Το γεγονός ότι ο Τζόρτζεβιτς και το επιτελείο του προέρχονται από την ίδια χώρα και γνωρίζουν τα πάντα για τον Ερυθρό Αστέρα και τους παίκτες του, διευκολύνουν την δουλειά του τριφυλλιού, αλλά και πάλι οι παίκτες της ελληνικής ομάδας θα πρέπει να τα δώσουν όλα πάνω στο παρκέ, να είναι συγκεντρωμένοι στο να κάνουν σωστά τα μικρά πράγματα και τις λεπτομέρειες που κρίνουν τέτοια παιχνίδια.

 
H ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ       ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

74.9                      ΠΟΝΤΟΙ                      76.3
33.5               ΣΥΝΟΛΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ     34.4
8.4            ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ  ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ    11.4
25.1            ΑΜΥΝΤΙΚΑ  ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ    23.0
20.3                   ΑΣΙΣΤ                       17.6
7.5                  ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ               6.7
2.6                       ΜΠΛΟΚ                       3.3
14.0                        ΛΑΘΗ                     14.5
53.4 %             ΔΙΠΟΝΤΑ                    50.0 %
36.1 %            ΤΡΙΠΟΝΤΑ                    35.2 %
70.3 %              ΒΟΛΕΣ                    72.5 %
86.7               ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ                      77.8
 
Ο Παναθηναϊκός θα στηριχτεί και απόψε στο δίδυμο των γκαρντ που τον έχει οδηγήσει στην τρίτη θέση στις ασίστ στην Ευρωλίγκα (20.3 ανά αγώνα), αλλά μετά τον τραυματισμό του Παπά θα έχει μόνο τον Φελντέϊν για να συμπληρώσει τα γκαρντ του. Ο Μποχωρίδης έκανε προπόνηση μαζί με τους υπόλοιπους μετά από πολύ καιρό, αλλά είναι απίθανο να τον ρίξει ο Τζόρτζεβιτς στην μάχη με το καλημέρα.  

Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι η δύναμη του αποψινού του αντιπάλου βρίσκεται επίσης στην περιφέρεια, καθώς ο Ερυθρός Αστέρας έχει στις τάξεις του τον Γιόβσιτς, τον παίκτη που έκανε φέτος το ρεκόρ με τις περισσότερες ασίστ (19) στην Ευρωλίγκα σε ένα αγώνα, αλλά και τον Μίσιτς που είναι επίσης πολύ ικανός στο να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Με την έλλειψη περιφερειακών που έχει ο Παναθηναϊκός ίσως να χρειαστεί να πάρει χρόνο και ο Γιάνκοβιτς στην θέση  δύο, για να παίξει άμυνα στους γκαρντ της Σερβικής ομάδας.

Οι δύο ομάδες «ματσάρουν» καλά στις υπόλοιπες θέσεις με την μονομαχία ανάμεσα στους Ραντούλιτσα και Ζίρμπες στην θέση πέντε να είναι καθοριστική για το αποτέλεσμα του αγώνα.  Ο Μάικ Τσίρμπες είναι  βασικός  σκόρερ της σερβικής ομάδας με 15.8 πόντους κατά μέσο όρο, έχοντας 66.7% στα δίποντα και 69.7% στις βολές. Επίσης έχει 6.6 ριμπάουντ και 1.7 λάθη ανά παιχνίδι. Η βελτίωση του σε σχέση με όσα έκανε πέρσι (5.2 πόντοι, 3.3 ριμπάουντ) είναι αξιοθαύμαστη, αλλά έχει εξήγηση καθώς πήρε την θέση του βασικού μετά την αναχώρηση του Μαριάνοβιτς για το Σαν Αντόνιο. Ο Ραντούλιτσα από την άλλη πλευρά είναι το κυρίαρχο σημείο αναφοράς στο επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο μισό γήπεδο. Είναι ο πιο αξιόπιστος σκόρερ του τριφυλλιού με  11.4 πόντους με 58.7% στα δίποντα και 83.1% στις βολές σε 19 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. 

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

11.5 / Γκιστ         ΠΟΝΤΟΙ 16.2 / Μίλερ
5.0 / Κούζμιτς ΣΥΝΟΛΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 6.9 / Μίλερ
1.9 / Κούζμιτς ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ  ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 2.9 /Ζίρμπες
3.9 / Καλάθης ΑΜΥΝΤΙΚΑ  ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 5.9 / Μίλερ
6.4 / Καλάθης ΑΣΙΣΤ 7.3 / Γιόβιτς
1.9 / Καλάθης ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ 1.7 / Γιόβιτς
0.7 / Γκιστ         ΜΠΛΟΚ 2.0 / Μίλερ
2.9 / Καλάθης  ΛΑΘΗ 2.4 / Μίλερ
67.9 % / Γιάνκοβιτς ΔΙΠΟΝΤΑ 66.7 % / Ζίρμπες
52.0 % / Φώτσης ΤΡΙΠΟΝΤΑ 43.4 % / Σιμόνοβιτς
83.1 % / Ραντούλιτσα ΒΟΛΕΣ 83.3 % / Γιόβιτς
13.9 / Καλάθης ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 18.4 / Ζίρμπες

Το επόμενο σημαντικό ζευγάρι της βραδιάς είναι αυτό του Γκιστ με τον Μίλερ. Οι δύο αμερικανοί φόργουορντ είναι εξαιρετικοί αθλητές, έχουν ένστικτο σκόρερ και βγάζουν πολύ ενέργεια στο παιχνίδι τους τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Το ποιος θα εξουδετερώσει τον άλλον είναι σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη του αγώνα καθώς επηρεάζουν τόσο το σκοράρισμα των δύο ομάδων, όσο και τα ριμπάουντ αλλά και τα μπλοκ. 

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει ρεκόρ 1-5 εκτός έδρας στην φετινή σεζόν, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει το ακριβώς αντίστροφο ρεκόρ (5-1 )στο γήπεδο του και αυτό το στοιχείο από μόνο του δείχνει ότι οι πράσινοι είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη. Μένει πλέον να το αποδείξουν και στο γήπεδο και να ξεπεράσουν την πίεση που δημιουργεί η σημασία του αγώνα και το γεγονός ότι υπάρχει μηδενικό περιθώριο για λάθος στο συγκεκριμένο ματς…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.