Ανώμαλη προσγείωση! (video)

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -24 κόντρα στην Μπάμπεργκ αλλά «ξύπνησε» αργά και τελικά δεν κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, γνωρίζοντας την ήττα με 77-72 στο ΣΕΦ για την τρίτη αγωνιστική του ΤΟΡ 16.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -24 κόντρα στην Μπάμπεργκ αλλά «ξύπνησε» αργά και τελικά δεν κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα με 77-72, στο ΣΕΦ, για την τρίτη αγωνιστική του ΤΟΡ 16. 

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν δύο φορές από την κόλαση αλλά αφυπνίστηκαν αργά και δεν μπόρεσαν να γυρίσουν το ματς. «Δήμιος» για την ομάδα του Σφαιρόπουλου αποδείχθηκε ο Μίλερ. 

Ο παίκτης του Τρινκιέρι σταμάτησε στους 23 πόντους μετρώντας 4/5 δίποντα και 4/6 τρίποντα ενώ πολλά προβλήματα δημιούργησε και ο Στρέλνιεκς που σκόραρε 15 πόντους με 4/5 τρίποντα. 

Απ’ την άλλη, για τους γηπεδούχους την παρτίδα προσπάθησε να σώσει ο Στρόμπερι που σκόραρε 15 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετοί για να γλυτώσει την ομάδα του από την πρώτη της ήττα στο ΤΟΡ 16. 

Μπήκε «υπνωτισμένος»! 

Ο Ολυμπιακός μπήκε χωρίς νεύρο στο πρώτο δεκάλεπτο και η Μπάμπεργκ το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. 

Το παιχνίδι ήταν αρκετά νευρικό στην αρχή καθώς οι δύο ομάδες χρειάστηκαν περίπου δύο λεπτά για να φτάσουν στο πρώτο καλάθι του αγώνα. Συγκεκριμένα, οι πρώτοι πόντοι των «ερυθρολεύκων» ήρθαν στο τέταρτο λεπτό με τον Πρίντεζη. 

Ο ρυθμός ήταν ιδιαίτερα χαμηλός στην πρώτη περίοδο, γεγονός που ωφέλησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δημιούργησαν αρκετά προβλήματα από την περιφέρεια. 

Ωστόσο, το σημαντικό πρόβλημα που εντόπισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν στην άμυνα, η οποία ήταν ιδιαίτερα χαλαρή και δεχόταν με μεγάλη ευκολία καλάθια, τα περισσότερα εξ αυτών από την περιφέρεια αφού οι Γερμανοί είχαν 3/3 τρίποντα στην πρώτη περίοδο. 

Έπεσε στην παγίδα της

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα του, πιέζοντας περισσότερο στην άμυνα. 

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν ήδη βρει τις αδυναμίες των γηπεδούχων και πάτησαν πάνω εκεί στο πρώτο ημίχρονο. 

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ένα μικρό σερί 6-0 (απ’ το 13-21 μείωσαν στο καλάθι, 19-21) αλλά και πάλι η Μπάμπεργκ είχε τις απαντήσεις. 

Οι περισσότερες εξ αυτών ήρθαν από τα χέρια των Μίλερ και Στρέλνιεκς. Ο πρώτος είχε 2/2 τρίποντα και 2/3 δίποντα μέχρι εκείνο το σημείο, μετρώντας έντεκα πόντους ενώ ο δεύτερος είχε ισάριθμους πόντους με 3/4 τρίποντα. 

Οι φιλοξενούμενοι σε όλο το πρώτο ημίχρονο σούταραν από τα 6,75μ. με ένα ποσοστό 66% μετρώντας 6/9 τρίποντα έναντι μόλις τριών του Ολυμπιακού σε έντεκα προσπάθειες. 

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η διαφορά να φτάσει για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου (24-34) και αυτή δεν μειώθηκε μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια (26-39 στο ημίχρονο).  

Από την κόλαση … σχεδόν στον παράδεισο!

Στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου η Μπάμπεργκ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με συνεχόμενα εύστοχα σουτ και σερί 7-0 κατάφερε να φτάσει τη διαφορά ακόμα και στο +21 (26-47). 

Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός έδειχνε «πελαγωμένος» από τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων και πως δύσκολα θα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι. 

Ωστόσο, από τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου κάποιος πάτησε το … ξυπνητήρι! Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να πιέζουν ασφυχτικά στην άμυνα και να βγάζουν εκτός παιχνιδιού την Μπάμπεργκ, μειώνοντας συστηματικά τη διαφορά με ένα επιμέρους σερί 14-2 μέσα σε περίπου δυόμισι λεπτά φτάνοντας στο -15. 

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισαν να πιέζουν σε όλο το γήπεδο, οδήγησαν τους Γερμανούς σε «φθηνά» λάθη και κατάφεραν στο τέλος της περιόδου να φτάσουν τη διαφορά στο -12 (47-59), δείχνοντας ότι πλέον είχαν επιστρέψει για τα καλά στο ματς. 

«Ξύπνησε» αργά

Στα πρώτα λεπτά του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου έκανε την εμφάνισή του στο παρκέ ο Ολυμπιακός των πρώτων περιόδων με αποτέλεσμα η Μπάμπεργκ να κάνει ένα σερί 5-0 και να αυξήσει τη διαφορά εκ νέου. 

Οι γηπεδούχοι πήγαν σε λανθασμένες επιθέσεις ενώ δεν είχαν την κατάλληλη συγκέντρωση στην άμυνα. 

Ωστόσο, μετά τα τρία πρώτα λεπτά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ανέβασαν στροφές, πίεσαν τους Γερμανούς και κατάφεραν να επανέλθουν στο ματς για δεύτερη φορά απόψε, μειώνοντας τη διαφορά στο -10 με ένα τρίποντο του Παπαπέτρου. 

Δύο λεπτά πριν το τέλος η διαφορά μάλιστα έπεσε σε μονοψήφιο νούμερο μετά από πολύ ώρα και συγκεκριμένα από την πρώτη περίοδο, με ένα καλάθι του Πρίντεζη. 

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν «εφτάψυχοι», κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση του ΣΕΦ και να διατηρήσουν το προβάδισμα έως το τέλος, παίρνοντας μία σπουδαία νίκη με 77-72, η οποία αλλάζει πλέον τα δεδομένα στον όμιλο.

Δεκάλεπτα: 10-18, 26-39, 47-59, 72-77

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 5 (1), Τζέιμς 2, Χάντερ 2, Παπαπέτρου 10 (1), Σπανούλης 11 (1), Στρόμπερι 15 (2), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 10 (1), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 2, Χάκετ 10 (2), Αθηναίου 3 (1)

Μπάμπεργκ (Αντρέα Τρινκιέρι): Μέλι 7, Ζήσης 4, Τάις 2, Ουόναμεϊκερ 8 (1), Στρέλνιεκς 15 (4), Μίλερ 23 (4), Χέκμαν 4, Ραντόσεβιτς 14 

Live Blog Ολυμπιακός – Μπάμπεργκ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.