Κυρίαρχος αλλά άσφαιρος (video)

Ο Πανθρακικός κυριάρχησε απέναντι στον Παναιτωλικό αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει (0-0), με τον τερματοφύλακα Κυριακίδη να κρατά όρθια την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, που έπαιζε με δέκα από το 40' λόγω αποβολής του Κουτρομάνου.

Ο Πανθρακικός κυριάρχησε απέναντι στον Παναιτωλικό αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει (0-0), με τον τερματοφύλακα Κυριακίδη να κρατά όρθια την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, που έπαιζε με δέκα από το 40′ λόγω αποβολής του Κουτρομάνου.

Οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα για να πάρουν ένα τρίποντο που θα τους έβαζε ξανά για τα καλά στη μάχη της παραμονής, αλλά έπεσαν πάνω στους άψογα στημένους αμυντικά φιλοξενούμενους, που μετά την αποβολή …εγκατέλειψαν κάθε φιλοδοξία για επίθεση και επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην προσπάθεια να τσιμπήσουν τον πόντο, κάνοντας την πρώτη τους τελική στο 90′!

Τελικά το κατάφεραν παραμένοντας σε απόσταση σχετικής ασφάλειας από την επικίνδυνη ζώνη, εκεί που παραμένει ο Πανθρακικός, με τα περιθώρια πλέον να στενεύουν…

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Πανθρακικός. Τερματοφύλακας ο Αθανασιάδης, δεξί μπακ ο Παπαγεωργίου, αριστερό ο Ποτουρίδης, σέντερ μπακ οι Μπουγαΐδης και Μελίσσης. Αμυντικά χαφ οι Μεχία και Λαδάκης. Στο δεξί άκρο ο Μπαϊκαρά, στο αριστερό ο Χασομέρης, ο Ντιγκινί πίσω από τον Ντε Σόουζα.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Κυριακίδης, δεξί μπακ ο Μύγας, αριστερό ο Κουτρομάνος, σέντερ μπακ οι Μάκος και Κούσας. Αμυντικά χαφ οι Παπάζογλου και Πάουλο. Στο δεξί άκρο ο Βιγιαφάνιες, στο αριστερό ο Ρουσκουσέδα, ο Ουαρντά πίσω από τον Μαρκόφσκι.

Highlight ο…Κουτρομάνος!

Κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο στην Κομοτηνή, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικές φάσεις.

Ο Πανθρακικός ιδιαίτερα αγχωμένος, δεν κατάφερε να βρει καλές τελικές προσπάθειες, ενώ ο Παναιτωλικός δεν εκμεταλλεύτηκε τα ατού του στην κόντρα και τελείωσε το 45λεπτο χωρίς τελική προσπάθεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πιο σημαντικό συμβάν του πρώτου ημιχρόνου ήταν η αποβολή του Κουτρομάνου με δεύτερη κίτρινη μόλις στο 40ό λεπτό, με τον παίκτη του Παναιτωλικού να παρατηρείται για πρώτη φορά στο 28′ και να αφήνει την ομάδα του με δέκα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου για ένα μαρκάρισμα στον Ίγκορ.

Στις λιγοστές φάσεις του ημιχρόνου, μία διπλή προσπάθεια των Ίγκορ και Μπαϊκαρά που δεν μπόρεσαν να νικήσουν Κυριακίδη και Κούσα αντίστοιχα στο 5′, ένα σουτ του Παπαγεωργίου στο 16′ που πέρασε άουτ, όπως και η προσπάθεια του Ίγκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Κράτησε ο Παναιτωλικός

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τις δύο ομάδες, με τον Ρουσκουσέδα να εκτελεί χρέη αριστερού μπακ για τον Παναιτωλικό μετά την αποβολή του Κουτρομάνου.

Ο Πανθρακικός, μη έχοντας άλλη επιλογή καθώς έπαιζε και με αριθμητικό πλεονέκτημα, ξεκίνησε πιο ορεξάτος και στο 50′ έχασε ευκαιρία, όταν ο Ποτουρίδης έκανε σέντρα από αριστερά και ο Ίγκορ στο δεύτερο δοκάρι κατάφερε να σπρώξει πέφτοντας τη μπάλα προς την εστία, με τον Κυριακίδη όμως να αποκρούει.

Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, είχε αρκετή δουλειά στο συγκεκριμένο διάστημα του αγώνα και στο 54′ έσωσε την εστία του με διπλή προσπάθεια από σουτ του Ντιγκινί και προβολή του Ίγκορ στην επαναφορά.

Ακολούθησε ένα άστοχο σουτ του Χασομέρη στο 60′ έξω από την περιοχή, με το σκηνικό να φέρνει τον Πανθρακικό σχεδόν μόνιμα σε θέση επίθεσης και τον Παναιτωλικό να περιμένει, χωρίς διάθεση να παραχωρήσει εκατοστό εδάφους.

Στο 65′ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Βάλτερ αντί του Χασομέρη για να αλλάξει τα πράγματα στην επιθετική λειτουργία.

Ο Πανθρακικός έδειξε έτσι να βρίσκει περισσότερους χώρους και στο 70′ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Παπαγεωργίου να γυρίζει από δεξιά στην περιοχή για τον Μεχία, ο οποίος από πολύ καλή θέση έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια με δεξί σουτ.

Ο Γιάννης Μαντζουράκης από την άλλη πλευρά, πιστός στο σχέδιό του έβγαλε τον Μαρκόφσκι που δεν έπαιρνε μπαλιές για να βάλει τον Κάπελ στο 70′, ενώ στο 77′ ο «Ελέ» τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας τον Μάρτινς αντί του Λαδάκη. Σημαντικές φάσεις δεν δημιουργούνταν όμως για τις δύο ομάδες και οι προπονητές συνέχισαν το…σκάκι, με είσοδο του Βασιλείου αντί του Βιγιαφάνιες για τον Παναιτωλικό στο 80′.

Στα τελευταία λεπτά ο Πανθρακικός εγκαταστάθηκε στα καρέ του Κυριακίδη, με τον Μπαϊκαρά να απειλεί στο 88′ και τον Κυριακίδη στο 89′ να μπλοκάρει σε ετοιμότητα επικίνδυνο γέμισμα του Μεχία για Μάρτινς και Ίγκορ.

Με το ματς στις καθυστερήσεις, ο Παναιτωλικός βγήκε στην κόντρα αλλά ο Πάουλο σούταρε από μακριά στα χέρια του Αθανασιάδη, για την πρώτη τελική των φιλοξενούμενων!

Στην απέλπιδα προσπάθεια των γηπεδούχων στο 90+4′ ο Μεχία σούταρε δυνατά και ο Κυριακίδης μπλόκαρε για άλλη μία φορά…

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0
Σούπερ Λιγκ 2015-16, 18η Αγωνιστική, ΔΑΚ Κομοτηνής
Γκολ:

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)
Κίτρινες: Μπουγαΐδης – Κουτρομάνος
Κόκκινη: 40′ Κουτρομάνος
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ελευθερόπουλος, 4-2-3-1): Αθανασιάδης – Παπαγεωργίου, Μπουγαΐδης, Μελίσσης, Ποτουρίδης –  Μεχία,  Λαδάκης (77′ Λαδάκης) – Μπαϊκαρά, Χασομέρης (65′ Βάλτερ), Ντιγκινί – Ίγκορ.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης, 4-2-3-1): Κυριακίδης – Μύγας, Μάκος, Κούσας, Κουτρομάνος –  Παπάζογλου, Πάουλο – Βιγιαφάνιες (80′ Βασιλείου),  Ρουσκουσέδα, Ουαρντά (89′ Χαντάκιας) – Μαρκόφσκι (72′ Κάπελ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.