Νίκη με… απώλεια Μπατίστ

Η ικανοποίηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για τη νίκη μετριάστηκε απόψε λόγω του τραυματισμού του Μάικ Μπατίστ. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να επικράτησε με 85-65 στο ΟΑΚΑ -και όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ- καθώς οι Θεσσαλονικείς τους κόντραραν για αρκετή ώρα...

Η ικανοποίηση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για τη νίκη μετριάστηκε απόψε λόγω του τραυματισμού του Μάικ Μπατίστ. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να επικράτησε με 85-65 στο ΟΑΚΑ -και όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ- καθώς οι Θεσσαλονικείς τους κόντραραν για αρκετή ώρα με Ντικούδη και Παππά, αλλά ο «Ζοτς» περιμένει σε αναμμένα κάρβουνα να μάθει πόσο σοβαρό είναι το διάστρεμμα που υπέστη ο Αμερικανός σέντερ, εν όψει των κρίσιμων παιχνιδιών που ακολουθούν (σ.σ. τελικός Κυπέλλου και ματς με Μακάμπι για Ευρωλίγκα), την ώρα που οι Βουγιούκας και Περπέρογλου συνεχίζουν να είναι τραυματίες.

Στην αντίπερα όχθη, και ο Σούλης Μαρκόπουλος ανησυχεί για την κατάσταση του Μιχάλη Γιαννακίδη, ο οποίος τραυματίστηκε και αυτός απόψε. Ο άσος του ΠΑΟΚ χτύπησε στον αυχένα και αποχώρησε για τα αποδυτήρια με κολλάρο. 

Με Λόγκαν και Γιαννακίδη να συναγωνίζονται στο σκοράρισμα οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 6-4 (4΄). Παρά το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς έβαζαν τη μπάλα και μέσα στη ρακέτα, με τον Ντικούδη να δημιουργεί… μπελάδες (6-9, 7΄), οι γηπεδούχοι ξαναπήραν το προβάδισμα (12-9, 8΄) με Μάριτς και Γιασικεβίτσιους να παίζουν καλά στα πικ εν ρολ. Οι μεν πρώτοι όμως είχαν και το σουτ από τα 6.75 και με Άλεκσιτς και Παππά πήγαν στο 15-18 με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Το «τριφύλλι» είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και οι περισσότερες προσπάθειες των παικτών του ήταν ατομικές. Χαρακτηριστικό ήταν ότι η πρώτη ασίστ δόθηκε από τον Τσαρτσαρή στο 11΄ (17-18). Ο Καλάθης βοηθούσε στην επίθεση (20-20, 12΄), αλλά στην οργάνωση δεν τα πήγαινε και τόσο καλά. Έτσι ο «Ζοτς» πέρασε για πρώτη φορά στο ματς τον Διαμαντίδη, τον οποίο σκόπευε να ξεκουράσει περισσότερο. Ο αρχηγός όμως έβαλε μπροστά τις «μηχανές» του Παναθηναϊκού (24-22, 15΄), αλλά η τεχνική ποινή που δέχθηκε για διαμαρτυρία «αναστάτωσε» εκ νέου τους «πράσινους», οι οποίοι είχαν νευρικότητα καθώς τα έβρισκαν σκούρα απέναντι στην «κλειστή» άμυνα του ΠΑΟΚ (30-27, 18΄).

Κι ενώ προσπθούσαν να περάσουν τη μπάλα μέσα στη ρακέτα στους Μπατίστ και Καϊμακόγλου, οι οποίοι σκόραραν όταν έβρισκαν ευκαιρία, οι Θεσσαλονικείς τους «απειλούσαν» και από την περιφέρεια με Παππά και Στίγκερς (32-32, 19΄). Με ένα μίνι σερί 5-0 όμως με Διαμαντίδη – Καϊμακόγλου, οι γηπεδούχοι πήραν μια… ανάσα στη λήξη του ημιχρόνου (37-32).

Οι γηπεδούχοι θέλησαννα απεγκλωβιστούν από το ρυθμό του ΠΑΟΚ και να διατηρήσουν το προβάδισμα τους (42-34, 22΄), αλλά ο Παππάς και ο Ντικούδης συνέχιζαν να τους προκαλούν προβλήματα, με την άμυνα τους να μη μπορεί να περιορίσει τη δημιουργικότητα του πρώτου και την «επιθετικότητα» του δεύτερου (44-41). Κι όλα αυτά, παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει έναν καλό παίκτη τους, τον Μιχάλη Γιαννακίδη, ο οποίος παραπάτησε, έπεσε, τραυματίστηκε στον αυχένα και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια. Παρόλα αυτά, μετά από λίγα λεπτά επέστρεψε στον πάγκο, δείχνοντας πως ο τραυματισμός του δεν ήταν τόσο σοβαρός όσο φάνηκε αρχικά, αλλά δεν ήταν σίγουρο το κατά πόσο θα ξαναπερνούσε στο παρκέ.

Ο Λόγκαν που είχε μπει στο ματς βρήκε χώρο και «έτρεξε» την ομάδα του και μαζί με τον Διαμαντίδη έφτασαν σε ένα επιμέρους σκορ 12-4 (56-45, 29΄). Οι «πράσινοι» ξέφυγαν και παρά τις προσπάθειες του Παππά ο Καλάθης έκανε το 58-47 του τρίτου δεκαλέπτου. Παράλληλα, ο Σάτο έκανε κι αυτός πολύ καλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση (62-50, 32΄) και ο Καϊμακόγλου βρήκε ευκαιρία και ανέβασε κι άλλο τη διαφορά (64-50). Παρόλο που αγωνιστικά όλα πήγαιναν καλά για τον Παναθηναϊκό, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς «τρελάθηκε» όταν είδε τον Μπατίστ να πατά πάνω στο πόδι του Παππά, να γυρνά το πόδι του Αμερικανού και να σηκώνεται από το παρκέ κουτσαίνοντας.

Πάντως, το διάστρεμμα που υπέστη δεν έμοιαζε ιδιαίτερα σοβαρό, αλλά όλοι οι «πράσινοι» αναμένουν τις εξετάσεις που θα ακολουθήσουν μετά το ματς για να εκτιμηθεί επ’ ακριβώς η σοβαρότητα της κατάστασης του 35χρονου ψηλού. Με Παππά και Ντικούδη να συνεχίζουν την καλή δουλειά έγινε το 64-55, αλλά μετά την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο πρώτος η διαφορά πήρε και πάλι την… ανιούσα (75-63, 36΄). Με τον Παππά να έχει πάει πια στον πάγκο -και τον Γιαννακίδη να επιστρέφει στα αποδυτήρια με κολλάρο στον αυχένα του- ο Ντικούδης εξακολούθησε να σκοράρει μεν (75-66), οι Τσαρτσαρής και Καλάθης απάντησαν απευθείας δε (80-63, 38΄).

Ο Μαρκόπουλος κάλεσε τάιμα άουτ με στόχο να μην ξεφύγει κι άλλο ο Παναθηναϊκός, περισσότερο για την ψυχολογία των παικτών του, αλλά και για να βλέπει τα συστήματα ο Μπόγιοβιτς. Παρόλες τις βλέψεις του Έλληνα τεχνικού, η… φόρα των «πρασίνων» δεν κοβόταν. Οι γηπεδούχοι πήγαν στο +20 και το 85-65 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
 
Τα δεκάλεπτα: 15-18, 37-32, 58-47, 85-65

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 9, Μπατίστ 3, Λόγκαν 16(1), Σάτο 2, Καλάθης, Τσαρτσαρής 9(2), Διαμαντίδης 9(2), Καλάθης 13, Σμιθ, Καϊμακόγλου 18(3), Γιασικεβίτσιους 6(1).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς 2, Στίγκερς 6, Αράπης, Άλεξιτς 5(1), Ντούβνιακ 6(2), Ντικούδης 19(2), Πέτγουεϊ, Παππάς 18(1), Γιαννακίδης 4, Καλλές 2, Τσακαλέρης 3(1).
 

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.