Το λέει καρδιά του

Ο Χιρόσι Χοκέτσου ήταν το 2008, στα 67 του, ο γηραιότερος αθλητής που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Ο Χιρόσι Χοκέτσου ήταν το 2008, στα 67 του, ο γηραιότερος αθλητής που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Φέτος, όμως, ο Ιάπωνας ιππέας ενδέχεται να συμμετάσχει και στη διοργάνωση του Λονδίνου, αφού, παρότι είναι 71 ετών, πήρε την πρόκριση για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού στο αγώνισμα της ιππικής δεξιοτεχνίας. Πάντως, δεν είναι σίγουρο ότι ο Χοκέτσου, ο οποίος στις 28 Μαρτίου θα γιορτάσει τα 71α γενέθλιά του, θα μετάσχει τελικά στους Αγώνες της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς εξασφάλισε μία θέση για τη χώρα του στους Ολυμπιακούς, αλλά η επιλογή του πρέπει να επισημοποιηθεί από την Ιαπωνική Ομοσπονδία Ιππασίας (JEF).

Ο Χοκέτσου, ο οποίος έχει τη «βάση» του στη Γερμανία και ιππεύει την Whisper 115, είναι παλιός αναβάτης της υπερπήδησης εμποδίων, αγώνισμα στο οποίο μετείχε σε ηλικία 23 ετών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 1964! Από τα τρία Ολυμπιακά αγωνίσματα της ιππασίας, η ιππική δεξιοτεχνία, η οποία λαμβάνει χώρα εντός ορθογωνίου με τις φιγούρες να διαδέχονται η μία την άλλη, είναι αυτή που επιτρέπει τη συμμετοχή και σε αθλητές (πολύ) μεγάλης ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νεοζηλανδός Μαρκ Τοντ, ο οποίος έχει κατακτήσει πέντε μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και εξελέγη αναβάτης του 20ου αιώνα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιππασίας (FEI), θα είναι 56 ετών στο Λονδίνο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το «βραβείο» για τον γηραιότερο αθλητή παίρνει ο Σουηδός Όσκαρ Σβαν, ο οποίος κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στη σκοποβολή στη διοργάνωση της Αμβέρσας το 1920, σε ηλικία 72 ετών και 10 μηνών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.