Μαδρίτη εναντίον Βοστώνης!

Τι κοινό έχουν τα φετινά ζευγάρια τελικών των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Τι κοινό έχουν τα φετινά ζευγάρια τελικών των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Με την διεξαγωγή των επαναληπτικών ημιτελικών αυτή την εβδομάδα σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, μάθαμε τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν τα δύο τρόπαια της UEFA για την σεζόν που διανύουμε.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ στο Κίεβο, ενώ το Γιουρόπα Λιγκ θα διεκδικήσουν στην Λιόν η Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μαρσέιγ.

Τι κοινό όμως έχουν τα δύο ζευγάρια των τελικών; Για Ρεάλ και Ατλέτικο είναι εύκολο να το μαντέψει κανείς, καθώς πρόκειται για τις δύο παραδοσιακές εκπροσώπους του ποδοσφαίρου στην ισπανική πρωτεύουσα.

Όμως κάτι κοινό έχουν και οι δύο αντίπαλοι των Μαδριλένων στους τελικούς. Συγκεκριμένα, τόσο η Λίβερπουλ όσο  και η Μαρσέιγ έχουν ιδιοκτήτες που εδρεύουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην Βοστώνη!

Η Λίβερπουλ, φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και αντίπαλος της Ρεάλ, από το 2010 έχει περάσει στα χέρια της FSG (Fenway Sports Group), επενδυτικό όμιλο που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης, με τους ιδρυτές της Τζον Χένρι και Τόμας Βέρνερ να έχουν μεταξύ άλλων στην κατοχή τους τους Boston Red Sox. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να φτάσει στον τελικό, η Λίβερπουλ άφησε εκτός την Ρόμα του Τζέιμς Παλότα, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Βοστώνη!

Η Μαρσέιγ, αντίπαλος των έτερων Μαδριλένων της Ατλέτικο έχει και αυτή ιδιοκτήτη από την Βοστώνη. Ο επιχειρηματίας Φρανκ ΜακΚορτ, ο οποίος αγόρασε την Ολιμπίκ το 2016, είναι γέννημα – θρέμμα της πόλης των ΗΠΑ και μάλιστα παλαιότερα είχε προσπαθήσει να αγοράσει τους Red Sox, πριν αυτοί καταλήξουν στους νυν ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ το 2002.

Διπλό ντέρμπι Μαδρίτης – Βοστώνης λοιπόν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και όποιος αντέξει…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.