Η παρακάμερα του novasports.gr στη Μόσχα (vid)

Μία ημέρα μετά το θρίαμβο επί της Ρουμπίν Καζάν στο «Λουζνίκι» και ενώ οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε απολαμβάνουν ρεπό την Τετάρτη, εμείς θα γυρίσουμε πίσω στη Μόσχα. Με τη βοήθεια της παρακάμερας του novasports,gr θα σας ξεναγήσουμε στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Μία ημέρα μετά το θρίαμβο επί της Ρουμπίν Καζάν στο «Λουζνίκι» και ενώ οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε απολαμβάνουν ρεπό την Τετάρτη, εμείς θα γυρίσουμε πίσω στη Μόσχα. Με τη βοήθεια της παρακάμερας του novasports,gr θα σας ξεναγήσουμε στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, ενώ θα σας δείξουμε εικόνες έξω και μέσα απ’ το Λουζνίκι.


Δίχως άλλο, οι εικόνες έξω απ’ το Κρεμλίνο είναι εντυπωσιακές. Πρόκειται για την Ακρόπολη των Τσάρων, το κέντρο διοίκησης της Σοβιετικής Ένωσης και τη σημερινή κατοικία του Ρώσου Πρωθυπουργού. Όλα είναι κάτασπρα, αλλά τα συνεργεία της πόλης καθαρίζουν συνεχώς τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, προκειμένου να γίνεται χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και των πεζών. Η οργάνωση των Ρώσων σε θέματα καθαρισμού απ’ το χιόνι και τον πάγο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη μπροστά απ’ το Κρεμλίνο είναι διαρκώς αναμμένη μία φλόγα, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών.


Η κόκκινη πλατεία είναι ένας χώρος 500 μέτρων δίπλα απ’ το Κρεμλίνο. Στο νότιο άκρο της βρίσκεται ο φημισμένος Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου που κτίστηκε το 1561, κατόπιν εντολής του Ιβάν του Τρομερού. Στο βόρειο άκρο είναι το ιστορικό μουσείο της Μόσχας το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια εκθέματα. Δυτικά είναι το Μαυσωλείο του Λένιν και ανατολικά το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Ρωσίας. Στις μέρες μας, η κόκκινη πλατεία είναι χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, συναυλιών κτλ.


 Στη Μόσχα αξίζει να κινηθεί κάποιος με το μετρό, καθώς οι σταθμοί του αποτελούν μνημεία τέχνης, όπως βλέπετε και στο βίντεο. Οι αποβάθρες των σταθμών και οι χώροι συγκέντρωσης των επιβατών έχουν πολυελαίους, γλυπτά, τοιχογραφίες και πολυτελή μωσαϊκά. Ουσιαστικά αποτελούν μικρογραφίες παλατιών. Το μετρό της Μόχας που άρχισε να κατασκευάζεται το 1931, είναι ένα απ’ τα πιο σύγχρονα σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο. Οι πρώτοι 12 σταθμοί παραδόθηκαν το 1939.
Βεβαίως, όταν ο χειμώνας «παγώνει» τα πάντα, αξίζει να κινείται κάποιος με το μετρό σε μία πόλη  που ούτως ή άλλως έχει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Αρκεί να σας πούμε πως χρειαστήκαμε περίπου δύο ώρες για να μεταφερθούμε με πούλμαν απ’ το «Λουζνίκι» στο αεροδρόμιο μετά το ματς με τη Ρουμπίν.


Στο δρόμο προς Λουζνίκι, όπως βλέπετε και στο σχετικό βίντεο, ήταν όλα κάτασπρα. Εμείς, σας προσφέρουμε εικόνες κάτω απ’ τις κερκίδες. Τους τοίχους διακοσμούν πολλές φωτογραφίες από αγώνες της Εθνικής Ρωσίας και ομάδων της πόλης. Ξεχωριστή θέση έχει η φωτογραφία απ’ τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι, καθώς και η βιτρίνα που φιλοξενεί ένα αναμνηστικό κύπελλο από εκείνον τον αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.