Δεν είχε αρχή, είχε Μέσι και… τέλος

Και ο Τσεχ μπήκε στο... τεφτέρι του Μέσι, ο οποίος τον νίκησε δύο φορές και χάρισε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη (0-2) μέσα στην έδρα της Αρσεναλ.

Και ο Τσεχ μπήκε στο…. τεφτέρι του Μέσι, ο οποίος τον νίκησε δύο φορές και χάρισε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη (0-2) μέσα στην έδρα της Αρσεναλ. Ο Τσέχος γκολκίπερ μέχρι σήμερα υπερηφανευόταν πως δεν είχε δεχθεί γκολ από τον Αργεντινό άσο, όμως την Τρίτη το βράδυ αυτό άλλαξε. Ο Λουίς Ενρίκε δεν έκανε ούτε μία αλλαγή στο παιχνίδι και τελείωσαν οι 11 που το ξεκίνησαν…

Η Αρσεναλ προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της να σταματήσει τους Καταλανούς και το κατάφερε για 44 λεπτά στο πρώτο ημίχονο. Μέχρι εκείνο το σημείο το σύνολο του Λουίς Ενρίκε ήταν ακίνδυνο επιθετικά. Μπορεί να είχε συντριπτικά την κατοχή, όμως δεν είχε βρει τρόπο για να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει. Οι Αγγλοι με αντεπιθέσεις έφεραν σε δύσκολη θέση δύο φορές την άμυνα των “Μπλαουγκράνα”, με τον τερ Στέγκεν και τον Μασεράνο να “καθαρίζουν” για την ομάδα τους.

Ο,τι δεν είχε κάνει για 44 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε δύο φορές στις καθυστερήσεις. Ο λόγος για την Μπαρτσελόνα, η οποία είχε δύο καλές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Σουάρες, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο, αλλά αυτή τη φορά ο Νεϊμάρ προσπάθησε να σκοράρει, με τον Τσεχ να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ των δύο.

Η απάντηση της Αρσεναλ δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα στο 60′ ο Ζιρού “ανάγκασε” τον Γερμανό γκολκίπερ σε δύσκολη απόκρουση, προκειμένου να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Οι “Κανονιέρηδες” είχαν ένα δεκάλεπτο που έδειχναν να έχουν πάρει τα ηνία του αγώνα και να πιέζουν για το 1-0. Τελικά αυτό αποδείχθηκε πως ήταν λάθος, αφού έδωσαν χώρους στην Μπαρτσελόνα, τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν άψογα οι φιλοξενούμενοι.

Στο 71′ Σουάρες, Νεϊμάρ και Μέσι συνδυάστηκαν άψογα και ο Αργεντινός άσος με σουτ νίκησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Τσεχ (μετά από εννιά παιχνίδια) και έβαλε τους Καταλανούς σε θέση οδηγού του σκορ.  Μετά το γκολ οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε άλλαζαν… σαδιστικά την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ενώ όλη η Αρσεναλ βρισκόταν μπροστά από την περιοχή της περιμένοντας.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και πάλι διαδρόμους, αλλά το αριστερό δοκάρι στέρησε από τον Σουάρες το γκολ. Το λάθος του Μερτεσάκερ στην περιοχή, έδωσε την ευκαιρία στον Μέσι να σκοράρει με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Φλαμινί.  Ο Αργεντινός δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και στο 83′ έγραψε το τελικό 2-0, αν και ο Νεϊμάρ στις καθυστερήσεις παραλίγο να χριστεί σκόρερ, με τον Τσεχ να του στερεί και πάλι το γκολ…
 

Διαιτητής: Τσουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)
Κίτρινες: Μονρεάλ – Πικέ (χάνει τη ρεβάνς)

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Οζίλ, Ράμσεϊ, Κοκλέν (82΄ Φλαμινί), Ζιρού (72΄ Γουέλμπεκ), Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (50΄ Γουόλκοτ), Σάντσες  
Μπαρτσελόνα (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ντάνι Αλβες, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.