Check in απ’ το Κίεβο!

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε νικηφόρα από το Κίεβο επικρατώντας 3-1 της Ντιναμό και είναι με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αγουέρο, Σίλβα και Τουρέ τα γκολ για τους «πολίτες».

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε νικηφόρα από το Κίεβο επικρατώντας 3-1 της Ντιναμό και είναι με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αγουέρο, Σίλβα και Τουρέ τα γκολ για τους «πολίτες». 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Σέρχι Ρεμπρόφ παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-5-1 μρ τον Σκοφκόφσκι κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Βίδα, Ντράγκοβιτς, Καχερίδι και Ντανίλο Σίλβα στην άμυνα, στο κέντρο οι Μπουγιάλσκι, Ριμπάλκα, Γκάρμας, δεξιά ο Γιαρμολένκο, αριστερά ο Γκονζάλες και μοναδικός προωθημένος ο Τεόντορτουκ.

Απ’ την άλλη, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι επέλεξε ένα σύστημα 4-4-1-1 με τον Χαρτ να παίρνει θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι και Κλισί στην άμυνα, στο κέντρο οι Φερνάντο, Φερναντίνιο, δεξιά ο Σίλβα, αριστερά ο Στέρλιγκ, στην κορυφή ο Αγουέρο και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Τουρέ.

Έβαλε τις βάσεις απ’ το πρώτο μέρος…

Η Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας όλα τα αστέρια της στη βασική ενδεκάδα, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και θέλησε να επιβάλει το ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά. 

Οι παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι πίεζαν αρκετά ψηλά την Ντιναμό με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να κάνουν πολλά λάθη και να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. 

Η πρώτη καλή στιγμή ωστόσο ανήκε στους γηπεδούχους και σημειώθηκε στο τέταρτο μόλις λεπτό. 

Ο Γαρμολένκο επεχείρησε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά αλλά ο Χαρτ απέκρουσε με υπερένταση ενώ η μπάλα βρήκε και το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού. 

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου οι «πολίτες» κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα της Ντιναμό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Τουρέ πήρε αρχικά την κεφαλιά και στη συνέχεια ο Αγουέρο με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σοφκόφσκι για το 1-0. 

Επτά λεπτά αργότερα η Σίτι έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο τέρμα αλλά το διαγώνιο σουτ του Τουρέ πέρασε μόλις άουτ. Ωστόσο, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα. Ο Στέρλινγκ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Σίλβα στο δεύτερο δοκάρι με προβολή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. 

“Τσέκαρε” το εισιτήριο

Στην επανάληψη, οι «πολίτες» χαλάρωσαν αρκετά έχοντας το υπέρ τους 2-0 και παραλίγο να το πληρώσουν. 

Η Ντιναμό Κιέβου από τα πρώτα λεπτά πίεζε ψηλά θέλοντας να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ και να μπει ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. 

Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 52ο λεπτό με το σουτ του Γιαρμολένκο μέσα από την περιοχή, το οποίο ωστόσο κατέληξε ελάχιστα άουτ. Έξι λεπτά αργότερα όμως ο Μπουγιάλσκι δεν αστόχησε, όταν είδε την μπάλα να του στρώνεται έξω από την περιοχή και μείωσε ένα ωραίο σουτ σε 2-1. 

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και στο 79ο λεπτό οι Ουκρανοί έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση αλλά είχαν απέναντί τους τον Χαρτ. Ο Βελόσο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μπουγιάλσκι σούταρε μέσα από την περιοχή στην κίνηση αλλά ο Άγγλος τερματοφύλακας απέκρουσε και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Σίτι να χάσει σπουδαία ευκαιρία. Στο 82ο λεπτό ο 
Στέρλινγκ «σέρβιρε» άψογα στον Τουρέ από τα αριστερά αλλά η κεφαλιά του τελευταίου εξ επαφής πέρασε μόλις άουτ. 

Τελικά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα με τη συμπλήρωση ενενήντα λεπτών αγώνα. Ο Τουρέ στο 90ο λεπτό πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα εξαιρετικό πλασέ σκόραρε ένα σπουδαίο γκολ, το οποίο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στέλνει την ομάδα του, στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι συνθέσεις:

Ντιναμό Κιέβου (Σ. Ρεμπρόφ): Σοφκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα (66′ Μακαρένκο), Ντράγκοβιτς, Βίντα, Καχερίντι, Ριμπάλκα, Γκάρμας (31′ Μιγκέλ Βελόσο), Γκονζάλες, Μπουγιάλσκι, Γιαρμολένκο, Τεόντορτσουκ (46′ Μοράες)

Μάντσεστερ Σίτι (Μ. Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Κλισί, Οταμέντι, Κομπανί, Φερνάντο, Στέρλινγκ, Σίλβα, Φερναντίνιο, Τουρέ, Αγουέρο (90′ Ιχεανάτσο)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.