Η ερώτηση του εκατομμυρίου: Πόσες ομάδες θα έχει το νέο πρωτάθλημα;

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την ερώτηση του... ενός εκατομμύριου: Με πόσες ομάδες θα ξεκινήσει άραγε το πρωτάθλημα της νέας περιόδου;

Από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η περίοδος 2017-2018 για την  Superleague η ερώτηση του… ενός εκατομμυρίου παραμένει αναπάντητη: Με πόσες ομάδες θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα;

Το να πει κάποιος: «Μα φυσικά με 16», όπως θα ήταν και το αυτονόητο από τα προβλεπόμενα, θα ήταν ίσως πιο κοντά στην πραγματικότητα. Είναι όμως; Διότι τα σενάρια δίνουν και παίρνουν…

Η κυβέρνηση βλέπει ότι έχει μπροστά της ένα θερμό καλοκαίρι:

Την «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, το Σκοπιανό, την διαπραγμάτευση για το «πάγωμα» στο νέο κόψιμο των συντάξεων, 7 ομάδες της Λίγκας χωρίς τηλεοπτική στέγη και το επικείμενο Grexit, που μάλλον αποφεύχθηκε ελέω Μπορμπαλάν στο τελικό κυπέλλου.

Αν στα περισσότερα από τα προαναφερόμενα τα καταφέρει, τότε οι εκλογές τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο του 2018, θα είναι κοντά.

Όμως εκλογές με τον Παναθηναϊκό χωρίς ελπίδα και με άλλες 6 ομάδες να μην έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο μπορεί και να κοστίσουν.

Γι αυτό και η κυβέρνηση έψαξε να βρει τον Πιενμπονγκσανγκ για τον Παναθηναϊκό και ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να διατηρεί ζωντανό το Athens Alive του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Γι αυτό και ο Γιώργος Βασιλειάδης επεξεργάζεται διάφορα σενάρια προκειμένου να πείσει τις ομάδες σε όλες τις κατηγορίες για το αναγκαίο μιας αναδιάρθρωσης.

Οι 12 ομάδες στη Superleague και οι άλλες 12 στη Football League είναι το ιδανικό σενάριο για την αγορά της Ελλάδας.

Για να φτάσει όμως εκεί ο υφυπουργός Αθλητισμού θα πρέπει να διανύσει μια… γέφυρα πειθούς προς τους καλούς μας παράγοντες που εδώ και δεκαετίες δείχνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα!

Κι αυτή η γέφυρα είναι το πρωτάθλημα των 20 ομάδων από τον προσεχή Αύγουστο. Με τις υπάρχουσες (;) 16 της Λίγκας (άγνωστο αν θα υπάρχει ο Πλατανιάς) και τις 4 (ή 5 πρώτες) από την Football League.

Τώρα αν θα γίνουν 38 αγωνιστικές σε δύο γύρους ή αν θα σπάσουν οι 20 σε δύο δεκάδες με 18 αγωνιστικές και μετά οι 5 πρώτοι και οι 5 τελευταίοι από κάθε γκρουπ θα παίξουν μεταξύ τους άλλες 18 αγωνιστικές, είναι ένα θέμα προς συζήτηση.

Και αυτή η συζήτηση αφορά κυρίως τα κριτήρια δυναμικότητας με τα οποία θα χωριστούν οι δύο δεκάδες. Και φυσικά σε ποιο γκρουπ θα αγωνιστεί ο πλήρως απαξιωμένος (από τον Γιάννη Αλαφούζο) Παναθηναϊκός.

Ωστόσο η σκέψη να υπάρξουν 20 ομάδες σε ένα πρωτάθλημα, σε μία βαθμολογία και σε 38 σερί αγωνιστικές δεν προκρίνεται επειδή υπάρχει ο φόβος να χαθεί γρήγορα το ενδιαφέρον για ορισμένες ομάδες και μετά η ΕΠΟ να λαμβάνει διαρκώς φακέλους από την Bet Radar.

Σε κάθε περίπτωση και για το εφετινό 20, αλλά και το επόμενο 12 + 12 της περιόδου 2019-2020 και μετά, απαιτείται ένα σοβαρό κονδύλι για να καμφθούν οι όποιες παραγοντικές αντιρρήσεις του εγχειρήματος.

Κι επειδή ο Τσακαλώτος είναι «σφιχτός» ο Βασιλειάδης ψάχνει χρήματα εκτός υπουργείου Οικονομικών.

Πηγές αναφέρουν ότι είναι κοντά στα να τα εξασφαλίσει. Και μόλις αυτό συμβεί, θα υπάρξει η επίσημη τοποθέτησή του για το σχέδιο που ίσως αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία για ανάκαμψη του ποδοσφαίρου μας. Και στο οποίο θα έχει σύμμαχο την ΕΠΟ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.