«Χρυσός» ο Αζωίδης

Κατάφερε στον ημιτελικό να κερδίσει τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου και βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των -73 κιλών στο Ευρωπαϊκό Όπεν της Πράγας.

Κατάφερε στον ημιτελικό να κερδίσει τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου και βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των -73 κιλών στο Ευρωπαϊκό Όπεν της Πράγας. Ο λόγος για τον Γιώργο Αζωίδη, ο οποίος με έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, συμπεριλαμβανομένου κι αυτήν απέναντι στον Ρώσο Μανσούρ Ισάεφ, έκανε το αγωνιστικό… ξέσπασμα που αναζητούσε εδώ και καιρό, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας στο τουρνουά που φιλοξενείται σήμερα και αύριο στην τσεχική πρωτεύουσα.

Η πρωτιά αυτή αντιστοιχεί σε 100 βαθμούς, οι οποίοι του δίνουν τη δυνατότητα να ξεκολλήσει από την 55η θέση και να βρεθεί υψηλότερα στην Ολυμπιακή κατάταξη 
ενόψει Ρίο.

Ο 22χρονος τζουντόκα, ο οποίος έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στους U21 (U20) το 2013, το 2012 και το 2010, ξεκίνησε την πορεία του προς το χρυσό μετάλλιο με Ippon απέναντι στον Μολδαβό Νταν Μπουρλάκ. Προκρίθηκε στα ημιτελικά με τρεις νίκες απέναντι στον Τσέχο Γιάρομιρ Γιέζεκ, τον Γερμανό Χαμσάτ Ισάεφ και τον Ισπανό Χαβιέ Ραμίρεθ, ενώ στο ματς της τετράδας νίκησε με Shido τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου στη συγκεκριμένη κατηγορία, Ισάεφ. Στον τελικό, ο Αζωίδης oλοκλήρωσε την θριαμβευτική του πορεία με νίκη (Waza-ari) επί του Πολωνού Νταμιάν Σβαρνοβιέτσκι.

Ο Έλληνας τζουντόκα μέχρι και πριν την Πράγα είχε συγκεντρώσει 276 βαθμούς σε 20 τουρνουά της Ολυμπιακής κατάταξης Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, στη νέα κατάταξη που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, θα σκαρφαλώσει 6-10 θέσεις, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα ακόμη και για πρόκριση στο Ρίο, αφού σύμφωνα με τη σχετική λίστα, την πρόκριση παίρνουν οι αθλητές που βρίσκονται έως και την 34η θέση!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.