Τέλος για δύο ημέρες στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για πρόσφυγες και μετανάστες


Από σήμερα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά και την παρότρυνση του υπ. Ναυτιλίας για ελεγχόμενη επιβράδυνση στις προσφυγικές ροές από τα νησιά προκειμένου να υπάρξει καλύτερη διαχείριση του θέματος, άρχισαν να εφαρμόζουν πλαφόν στη διάθεση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Στόχος, είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής των προσφύγων-μεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας.

Έτσι, από σήμερα το μεσημέρι και για το επόμενο 48ωρο,οι ταξιδιωτικές εταιρείες που εκπροσωπούν πλοία που πραγματοποιούν δρομολόγια στη γραμμή Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς, δεν εκδίδουν εισιτήρια σε πρόσφυγες και μετανάστες. 

Δεδομένης της παραπάνω απόφασης αναμένεται να ταξιδέψουν σήμερα και τις επόμενες μέρες, μόνο όσοι έχουν εκδώσει ήδη εισιτήριο και οι οποίοι, έως την αναχώρησή τους, διαμένουν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και είναι κυρίως Σύροι και Ιρακινοί πρόσφυγες. 

Περίπου 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους τρεις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ αλλά και στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά μετά τον κατάπλου το μεσημέρι δύο επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με 1.046 μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς έχει διαθέσει επιπλέον προσωπικό για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων, ενώ από το πρωί υπάρχει και στους τρεις σταθμούς όπου βρίσκονται, εθελοντικές οργανώσεις ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα.

Αύριο το πρωί αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά το «Αριάνδη» από Χίο και Μυτιλήνη και το «Blue Star 2» από Ρόδο, Κω, Λέρο και Πάτμο.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει επίσης στη διάθεσή του τρία ναυλωμένα πλοία για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων. Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται στη Μυτιλήνη, το καταμαράν «Tera Jet» (βρίσκεται στη Χίο) και το «Blue Star Patmos» (Πειραιάς) που αναμένεται να φορτώσει προκάτ οικίσκους με προορισμό το λιμάνι της Κω. Το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 10.00 το βράδυ και αναμένεται να καταπλεύσει στις 9.30 το πρωί στην Κω ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σάμο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.