Αυλαία με στο Μόντε Κάρλο

Περίπου δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του 2011, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) για το 2012 θα ανοίξει την Τρίτη την «αυλαία» του στο Μόντε Κάρλο.

Περίπου δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του 2011, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) για το 2012 θα ανοίξει την Τρίτη  την «αυλαία» του στο Μόντε Κάρλο.

Ο συγκεκριμένος αγώνας, ο οποίος γιόρτασε πέρυσι τα 100α «γενέθλιά» του, θα διεξαχθεί συνολικά για 80η φορά και επιστρέφει φέτος στο καλαντάρι, καθώς απουσίαζε από το 2009 από το πρόγραμμα του WRC. Επίσης, στο καλαντάρι του WRC βρίσκεται γι’ ακόμη μια χρονιά και το Ράλι Ακρόπολις, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 25-27 Μαΐου. Όσον αφορά τις αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα σε σχέση με το 2011, το Ράλι Ιορδανίας «κόπηκε» από το καλαντάρι, ενώ το Ράλι Νέας Ζηλανδίας αντικαθιστά αυτό της Αυστραλίας. Το Ράλι Ιταλίας μετατέθηκε από τον Μάιο στον Οκτώβριο, ενώ το Ράλι Ουαλίας, το οποίο διεξαγόταν παραδοσιακά τον Νοέμβριο, θα τελεστεί τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα ο αγώνας στην Ισπανία να κλείσει την «αυλαία» της σεζόν.

Σε ό,τι αφορά στις ομάδες, η Citroen Total World Rally Team θα προσπαθήσει να κατακτήσει και φέτος τον τίτλο στους κατασκευαστές, στηριζόμενη στον οκτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπαστιάν Λεμπ, ο οποίος θα «κυνηγήσει» για ένατη διαδοχική χρονιά το «στέμμα» στους οδηγούς, αλλά και τον περυσινό δευτεραθλητή, Μίκο Χιρβόνεν, ο οποίος εντάχθηκε φέτος στο ρόστερ της Citroen, προερχόμενος από τη Ford World Rally Team. Πάντως, η Citroen θα μετέχει στους αγώνες και με ένα τρίτο DS3 WRC, το οποίο θα οδηγεί ο Νασέρ Αλ-Ατιγιάχ από το Κατάρ, ο οποίος, ωστόσο, δεν θα «τρέξει» στο Ράλι του Μόντε Κάρλο, λόγω των υποχρεώσεών του στο Ράλι Ντακάρ. Ο Χιρβόνεν θα πάρει στη Citroen τη θέση του Σεμπαστιάν Οζιέ, το τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον οποίο λύθηκε μόλις μετά από ένα χρόνο. Ο Γάλλος εντάχθηκε στο δυναμικό της Volkswagen, προκειμένου να συμβάλλει στην εξέλιξη του Polo R WRC για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2013, ενώ θα λάβει μέρος στη διοργάνωση του 2012 με ένα ?koda Fabia S2000.

Από την πλευρά της, η Ford World Rally Team θα έχει δίδυμο οδηγών τους Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα και Πέτερ Σόλμπεργκ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003 μετείχε το διάστημα 2009-11 στο WRC με την ιδιωτική ομάδα του (Petter Solberg World Rally Team), η οποία πλέον δεν υφίσταται. Η Mini θα μετέχει μόνο με έναν «εργοστασιακό» οδηγό σε κάθε αγώνα για το 2012, καθώς η ομάδα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τον προϋπολογισμό για δύο πλήρεις συμμετοχές. Έτσι, ο Ντάνι Σόρντο θα «τρέχει» σε κάθε ράλι, ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο της ομάδας θα οδηγούν τοπικοί συμμετέχοντες. Επίσης, η ομάδα έχει ανακοινώσει ότι ο Κρις Μικ δεν θα λαμβάνει μέρος σε κάθε αγώνα, ωστόσο θα παραμείνει μέρος της Mini.

Από εκεί και πέρα, οι Εβγκένι Νοβίκοφ και Οτ Τανάκ θα «τρέξουν» φέτος στο WRC με την M-Sport Ford World Rally Team, ο Μάρτιν Πρόκοπ θα λάβει μέρος σε δέκα αγώνες με ένα Ford Fiesta RS WRC, ενώ ο Φρανσουά Ντελεκούρ επιστρέφει στο WRC μετά το Ράλι Βρετανίας του 2002 με ένα Ford Fiesta RS WRC. Τέλος, ο Κίμι Ραϊκόνεν επέστρεψε στη Φόρμουλα Ένα, με αποτέλεσμα να παύσει η λειτουργία για το «κομμάτι» της ομάδας ICE 1 Racing team, το οποίο ασχολείτο με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Το καλαντάρι του WRC για το 2012 και οι τελικές βαθμολογίες του περυσινού παγκοσμίου πρωταθλήματος έχουν ως εξής:

  
17-22 Ιανουαρίου   Μόντε Κάρλο
9-12 Φεβρουαρίου   Σουηδία
8-11 Μαρτίου   Μεξικό
29 Μαρτίου-1 Απριλίου   Πορτογαλία
27-29 Απριλίου   Αργεντινή
25-27 Μαΐου   Ράλι Ακρόπολις
22-24 Ιουνίου   Νέα Ζηλανδία
2-5 Αυγούστου   Φινλανδία
24-26 Αυγούστου   Γερμανία
13-16 Σεπτεμβρίου   Μεγάλη Βρετανία
4-7 Οκτωβρίου   Γαλλία/Αλσατία
18-21 Οκτωβρίου   Ιταλία
8-11 Νοεμβρίου   Ισπανία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.