Σύλληψη 13 ατόμων για συμμετοχή σε στημένους αγώνες τένις!

Οι αρχές του Βελγίου έχουν προχωρήσει στην σύλληψη 13 ατόμων, κατά τη διάρκεια έρευνας σχετικά με ύποπτα παιχνίδια στις χαμηλότερες βαθμίδες του επαγγελματικού τένις.

Οι αρχές του Βελγίου έχουν προχωρήσει στην σύλληψη 13 ατόμων, κατά τη διάρκεια έρευνας σχετικά με ύποπτα παιχνίδια στις χαμηλότερες βαθμίδες του επαγγελματικού τένις.

Όπως δήλωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς την Τρίτη, μια εγκληματική οργάνωση με δεσμούς στο Βέλγιο και την Αρμενία, δωροδοκεί επαγγελματίες παίκτες του τένις από το 2014 για να «φτιάξει» αποτελέσματα, αποκομίζοντας μεγάλα ποσά.

Οι «στημένοι» αγώνες γίνονταν συνήθως σε κατώτερα τουρνουά, συνήθως όχι τηλεοπτικά, όπως τα Futures και Challenger, όπου ήταν ευκολότερο να δωροδοκούν παίκτες, δήλωσαν οι εισαγγελείς.
Μια ανεξάρτητη έκθεση που ανατέθηκε από τα κυριότερα όργανα του αθλητισμού κατέληξε τον Απρίλιο στο συμπέρασμα ότι το τένις αντιμετώπισε “πολύ σημαντικά” προβλήματα ακεραιότητας που προκλήθηκαν από την απότομη αύξηση των στοιχημάτων στο διαδίκτυο.

Η ενδιάμεση έκθεση της Ανεξάρτητης Επισκόπησης της Ακεραιότητας δήλωσε ότι η διετής διερεύνησή της δεν αποκάλυψε εκτεταμένη διαφθορά στην κορυφή της επαγγελματικής πυραμίδας..
Υπήρξαν κάποιες ενδείξεις και ερωτηματικά και στο κορυφαίο επίπεδο, αν και ο πρόεδρος της επιτροπής αναθεώρησης, Άνταμ Λιούις, δήλωσε ότι ο καθορισμός αγώνων σε επίπεδο τουρνουά Grand Slam, μοιάζει «απίθανο σενάριο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.