Καθάρισε ο Καστίγιο (vid)

Με γκολ του Νέρι Καστίγιο στο 12ο λεπτό ο Άρης νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 και επέστρεψε στις νίκες. Οι κίτρινοι πανηγύρισαν τη νίκη στο πρώτο τους παιχνίδι μετά την αποχώρηση του Μίχαελ Πρόμπιερζ σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

Με γκολ του Νέρι Καστίγιο στο 12ο λεπτό ο Άρης νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 και επέστρεψε στις νίκες. Οι κίτρινοι πανηγύρισαν τη νίκη στο πρώτο τους παιχνίδι μετά την αποχώρηση του Μίχαελ Πρόμπιερζ σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Με δέκα παίκτες από το 85 η ομάδα των Ιωαννίνων λόγω αποβολής του Σκούφαλη με δεύτερη κίτρινη.

Τα αρχικά πλάνα
Οι υπηρεσιακοί προπονητές του Αρη, Μιχαλήτσος και Σεμερτζίδης ξεκίνησαν το ματς με σύστημα 4-3-2-1 και τους Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Νέτο στο δεξί άκρο της άμυνας τους Λαζαρίδη και Ντίκο κεντρικό δίδυμο και τον Περέιρα στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής. Ο Φατί με τον Παπαστεριαννό σε ρόλο αμυντικών χαφ στη μεσαία γραμμή με τον Ουμπίδες μπροστά τους, τον Καστίγιο αριστερά, τον Καζναφέρη δεξιά και τον Τσέζαρεκ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης για τον ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με τον Κηπουρό κάτω από τα δοκάρια, το Βίλα στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Βάντερσον στο αριστερό και τους Πατσατζόγλου και Κώτσιο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Στη μεσαία γραμμή ο Ανδράλας με τον Τζημόπουλο σε ρόλο αμυντικών χαφ, ο Γεωργίου μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, ο Σκούφαλης δεξιά, ο Μπεσέρα αριστερά και ο Τζάνης στην κορυφή της επίθεσης σε σύστημα 4-2-3-1.

Έβαλε το. πόδι του ο Καστίγιο
Στο πρώτο παιχνίδι μετά την αποχώρηση του Μίχαελ Πρόμπιερζ, ο Άρης έψαχνε τη νίκη για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο σημαντικότερος βέβαια ήταν να επιστρέψει η ηρεμία που είχε χαθεί από τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα.
Ο Μιχαλήτσος με το Σεμερτζίδη σίγουρα δεν πρόλαβαν μέσα σε μιάμιση μέρα να αλλάξουν κάτι στον αγωνιστικό χαρακτήρα των κίτρινων, όμως δούλεψαν πολύ πάνω στον τομές της ψυχολογίας και επανέφεραν στην ομάδα τον Νέρι Καστίγιο.
Ο Μεξικάνος ο οποίος ήταν στα «μαχαίρια» με τον Πρόμπιερζ, ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα και στο 12ο λεπτό στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή στο ματς σκόραρε κάνοντας τους Μιχαλήτσο και Σεμερτζίδη να νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους.
Ο Φατί μπήκε από αριστερά της περιοχής, γύρισε την μπάλα πολύ όμορφα στο ύψος του πέναλτι και ο Καστίγιο αμαρκάριστος με πλασέ την έστειλε στη δεξιά γωνία του Κηπουρού και άνοιξε το σκορ για τον Άρη…
Το γκολ αυτό ήταν το πρώτο για τον επιθετικό του Άρη από το Μάρτιο του 2011.
Η συνέχεια άνηκε κυρίως στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ που όμως πάρα την εδαφική υπεροχή που είχαν δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις απέναντι από το το Βελλίδη.
Στο 34′ οι Γιαννιώτες απείλησαν όταν ο Βίλα μέσα στην περιοχή γύρισε ωραία το σώμα του, έπιασε το σουτ, η μπάλα όμως πέρασε άουτ…

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Άγγελος Αναστασιάδης έριξε στο ματς τον Μπακαγιόκο στη θέση του Τζάννη που τραυματίστηκε αλλά βέβαια δεν είχε φανεί καθόλου στα πρώτα 45′ που αγωνίστηκε.
Ο ΠΑΣ είχε και στις αρχές του β’ ημιχρόνου τον έλεγχο στην κυκλοφορία της μπάλας, με τους παίκτες του Άρη να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα και να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ που θα τους έδιωχνε το άγχος.
Στην πρώτη ουσιαστικά καλή επίσκεψη του ΠΑΣ στα καρέ του Άρη, στο 61οι παίκτες των Ιωαννίνων διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι.
Ο Μπακαγιόκο γύρισε στο Βίλα, αυτός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Καζναφέρης έπεσε με τάκλιν να διώξει, η μπάλα χτύπησε σίγουρα στο πόδι του, φάνηκε να χτυπάει και στα χέρια του και έφυγε κόρνερ
Όσο περνούσε η ώρα ο Άρης προσπαθούσε να παγώσει το ρυθμό του ματς θέλοντας να διατηρήσει το προβάδισμα και να φτάσει στη νίκη, με αποτέλεσμα το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο..

Στο 85ο λεπτό ο ΠΑΣ έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Παρασκευόπουλος έδειξε δεύτερη κίτρινη(αυστηρή) στο Μανώλη Σκούφαλη και τον απέβαλε.
Ένα λεπτό νωρίτερα είχε περάσει στο ματς ο Σάκης Πρίττας, ο οποίος αγωνίστηκε σε επίσημο ματς μετά από σχεδόν 2 μήνες.
Μέχρι τη λήξη δεν άλλαξε τίποτα στο Βικελίδης και ο Άρης πανηγύρισε μια υπέρ πολύτιμη νίκη που τον απομάκρυνε από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα…

Η εξέλιξη του αγώνα:

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 16η
Αγώνας: Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»
Διαιτητής: Καλογερόπουλος
Βοηθοί: Σωτηρακόπουλος, Γεωργαράκος

Οι συνθέσεις:

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Νέτο, Παπαστεριανός, Μίσελ, Τσέζαρεκ, Καστίγιο, Φατί, Ντίκο, Καζναφέρης, Λαζαρίδης, Ούμπιδες.

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πατσατζόγλου, Σκαρντοβέλι, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Ανδράλας, Γεωργίου, Βίλα, Μπεσέρα, Τζάνης, Σκούφαλης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.