Τουρκία: Προφυλακίστηκε ο πρώην αρχηγός των ένοπλων δυνάμεων Μπάσμπουγ

Προφυλακίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και μετά από την πολύωρη ανάκρισή του ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τρουρκίας, στρατηγός Ιλκέρ Μπάσμπουγ.

Προφυλακίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και μετά από την πολύωρη ανάκρισή του ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τρουρκίας, στρατηγός Ιλκέρ Μπάσμπουγ.

Ο στρατηγός Μπάσμπουγ, ο οποίος αποστρατεύτηκε το 2010, είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός ο οποίος εμπλέκεται στην διευρυνόμενη έρευνα για το λεγόμενο δίκτυο Εργκενεκόν, μια υπερεθνικιστική ομάδα η οποία κατηγορείται από τους εισαγγελείς για μια σειρά συνωμοσιών.

Σύμφωνα με το πτρακτορείο Ανατολή, ο Μπάσμπουγ κατηγορείται ως ο «επικεφαλής συμμορίας» η οποία αποπειράθηκε να προβεί στην βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο Μπάσμπουγ σε γραπτή του ανακοίνωση αρνήθηκε τις κατηγορίες και υπογράμμισε ότι «είναι παράδοξο» το γεγονός ότι του προσάπτεται η κατηγορία 1,5 χρόνο μετά την αποστράτευσή του. «Αφού πρόκειται για κατηγορίες για την περίοδο κατά την οποία ήμουν εν ενεργεία, οι κρατικές αρχές θα έπρεπε να ξέρουν και τότε αν έχω υποπέσει σε τέτοιες πράξεις. Η κατηγορία περί συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση είναι η μεγαλύτερη ποινή που θα μπορούσε να μου επιβληθεί» ανέφερε ο Μπάσμπουγ.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.