Χαλκίδης: “Να είμαστε προσεκτικοί”

Για το παιχνίδι με την Κύπρο, την Τετάρτη, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μίλησαν ο προπονητής της εθνικής χάντμπολ των ανδρών, Γιώργος Κρανάκης, και οι διεθνείς παίκτες Γιώργος Χαλκίδης και Αλέξης Αλβανός.

Για το (19:00, κλειστό γυμναστήριο Μίκρας) παιχνίδι με την Κύπρο, την Τετάρτη, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μίλησαν ο προπονητής της εθνικής χάντμπολ των ανδρών, Γιώργος Κρανάκης, και οι διεθνείς παίκτες Γιώργος Χαλκίδης και Αλέξης Αλβανός, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν σήμερα, στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθλητισμού της Θεσσαλονίκης. «Η ομάδα της Κύπρου έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι αξιόμαχη και υπολογίσιμη σε κάθε ματς. Η Βοσνία είναι ανανεωμένη, μία ομάδα πολύ καλή με φιλοδοξίες», τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε: «Εμείς κάνουμε μία προσπάθεια με παλιούς, έμπειρους παίκτες και προσπαθούμε να τους “παντρέψουμε” με νέους και φιλόδοξους αθλητές. Υπάρχει καλό κλίμα, όλα τα παιδιά έχουν ένα όραμα, μία ευκαιρία, γνωρίζοντας πού βρισκόμαστε και πού μπορεί να είμαστε. Με την απειλή της αγωνιστικής πτώσης που μπορεί να έχουμε μελλοντικά, ξέρουμε τι θέλουμε και γι΄αυτό είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτή την προσπάθεια».

Ερωτώμενος για την ένταξη στην ομάδα νέων παικτών, σε συνδυασμό με την ύπαρξη αρκετών της παλαιότερης φουρνιάς, ο Κρανάκης είπε: «Οι παλιοί αθλητές έχουν παραστάσεις από μεγάλους αγώνες, μέσα στο γήπεδο όμως απαίτηση όλων είναι να δίνουν το 100%. Αυτό μέχρι στιγμής ισχύει, έχουν μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Σίγουρα η αλλαγή και η επόμενη σελίδα σε κάποια χρονική περίοδο πρέπει να γίνει. Αυτή τη στιγμή, όμως, η βοήθεια των παλιών είναι πολύ μεγάλη και μας χρειάζεται. Το σημαντικό είναι πως τα ίδια τα παιδιά με την θέλησή τους δείχνουν πως ταξιδεύουμε στο ίδιο καράβι, στην ίδια καμπίνα, προς τον ίδιο προορισμό».

Για “πονηρό” παιχνίδι έκανε λόγο ο αρχηγός της εθνικής, Γιώργος Χαλκίδης. «Θα ήθελα να σταθώ στο πρώτο ματς με την Κύπρο. Είναι ένα πολύ επικίνδυνο και “πονηρό” παιχνίδι και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Οι Κύπριοι είναι σαφώς πιο προετοιμασμένοι από εμάς, καθότι είναι μαζί από τις 17 Δεκεμβρίου και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί», είπε ο διεθνής πίβοτ και συμπλήρωσε: «Τα παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό ερχόμαστε από άλλες παραστάσεις και ζητάμε από τα νέα παιδιά να φτάσουν σε ένα επίπεδο αρκετά δύσκολο, διότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι χαμηλότερου επιπέδου. Τα παιδιά όμως δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην προπόνηση και πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα γινόμαστε όλο και καλύτερο σύνολο».

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Αλβανός δήλωσε: «Θεωρώ πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο πολύ δυνατές ομάδες, με δεδομένο κιόλας πως είχαμε μόνο τρεις ημέρες προετοιμασίας. Το πρώτο ματς με την Κύπρο θα είναι καθοριστικό. Θα πρέπει να μπούμε με το δεξί στα προκριματικά, ώστε να συνεχίσουμε και να έχουμε βλέψεις για την πρωτιά του ομίλου. Από κει και πέρα, η Θεσσαλονίκη έχει δείξει ότι πάντα στηρίζει το χάντμπολ και την Εθνική ιδιαιτέρως, οπότε θα ζητήσουμε να το πράξει για άλλη μία φορά. Θεωρώ ότι όποιος βρίσκεται σε αυτή την ομάδα είναι εδώ για κάποιο στόχο. Θέλουμε να πάμε σε μία μεγάλη διοργάνωση. Και οι παλιοί έχουμε ακόμα την “δίψα” και οι νέοι το θέλουν και αυτοί πολύ. Παίρνουν πράγματα και από εμάς, αλλά κι εμείς από αυτούς. Οπότε κινούμαστε στις ίδιες γραμμές».

* Πριν τη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Χαλκίδης παρέδωσε στον διευθύνοντα σύμβουλο του Ολυμπιακού Μουσείου Αθλητισμού, Ιάκωβο Νικολή, μια φανέλα με τις υπογραφές των παικτών και του τεχνικού επιτελείου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.