Ξέρουμε τον νικητή του Μουντιάλ!

Tριάντα δύο έθνη παλεύουν για το παγκόσμιο κύπελλο, αλλά μόνο ένα θα πανηγυρίζει μετά την ολοκλήρωση των αγώνων.


32 έθνη παλεύουν για το παγκόσμιο κύπελλο, αλλά μόνο ένα θα πανηγυρίζει μετά την ολοκλήρωση των αγώνων. Βασιζόμενοι σε στατιστικά και ιστορικά στοιχεία των προηγούμενων διοργανώσεων, το BBC κατέληξε στο νικητή της διοργάνωσης.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνει κάποιος για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής;

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Με τη μία βγάζουμε από τη λίστα μας 24 ομάδες, καθώς από το 1998 κι έπειτα όταν έγιναν 32 οι συμμετέχουσες, μόνο όσοι είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας κατακτούν τον τίτλο. Η τελευταία που έσπασε τον κανόνα ήταν η Αργεντινή το 86 με το χέρι του Θεού, Ντιέγκο Μαραντόνα.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ

Η Ρωσία επωφελείται από την παράδοση που θέλει το διοργανωτή να τίθεται επί κεφαλής. Αν και στις 11 πρώτες διοργανώσεις, 5 φορές πανηγύρισαν οι οικοδεσπότες, έχουμε να δούμε διοργανωτή να πανηγυρίζει από το 1998 και την Γαλλία. Άρα συγγνώμη Ρωσία…

ΝΑ ΕΧΕΙ «ΣΦΙΧΤΗ» ΑΜΥΝΑ

Στην εποχή των 32 συμμετεχόντων, κανείς από τους 5 νικητές δε δέχθηκε πάνω από 4 γκολ σε 7 αγώνες μέχρι τον τίτλο. Βλέποντας τους 7 που απέμειναν, η Πολωνία έχει μακράν τη χειρότερη άμυνα, με ποσοστό 1,4 γκολ σε κάθε αναμέτρηση. Γεια σας κύριε Λεβαντόφσκι.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στις 10 διοργανώσεις που έγιναν στην Ευρώπη μέχρι τώρα, είχαμε 9 νικητές από την Γηραιά Ήπειρο. Μόνο η Βραζιλία το 58 ήταν η εξαίρεση, με το νεαρό Πελέ να κάνει πράγματα και θαύματα στην Σουηδία. Οπότε μας αποχαιρετούν η Βραζιλία και η Αργεντινή.


ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

Στο μυαλό όλων είναι συνδυασμένος ο νικητής με τον πρώτο σκόρερ του μουντιάλ, αλλά μόλις 2 φορές στην ιστορία έχει συμβεί κάτι τέτοιο, το 2002 με τον Ρονάλντο και το 2010 με τον Βίγια. 4 στις 5 τελευταίες διοργανώσεις ο νικητής είχε και τον κορυφαίο τερματοφύλακα στη σύνθεσή του. Μπορούμε εύκολα να σκεφτούμε τα χρυσά γάντια είτε για τον Νόιερ, είτε για τον Γιορίς, είτε για τον Κουρτουά. Αντίο Ρουί Πατρίτσιο και Πορτογαλία.


ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Οι ομάδες που φτάνουν μέχρι το τέλος έχουν περισσότερο καιρό τους ίδιους παίκτες μαζί. Το 14 στην Βραζιλία η Γερμανία είχε μέσο όρο για τους παίκτες της 42,2 συμμετοχές, η Ισπανία το 10 38,3, η Ιταλία το 06 32,9. Από τις τρεις εναπομείνασες η Γερμανία έχει μέσο όρο συμμετοχών για τους παίκτες της 43,2, το Βέλγιο 45,3 και ο αδύναμος κρίκος είναι η Γαλλία με μέσο όρο 24,5.

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ

Από το 1962 όταν η Βραζιλία το σήκωσε 2 φορές στη σειρά, δεν υπάρχει άλλη ομάδα να υπερασπίστηκε τον τίτλο της. Από τότε οι 13 πρωταθλητές μόνο δύο φορές κατάφεραν να περάσουν στα ημιτελικά, η Αργεντινή το 1990 και η Βραζιλία το 1998. Τρεις στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις οι νικητές αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων. Οπότε οι οιωνοί δεν είναι με την Γερμανία, παρά την εξαιρετική παράδοση που έχει χτίσει.
Άρα λοιπόν βρήκαμε τον επόμενο παγκόσμιο πρωταθλητή, ζήτω το Βέλγιο…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.