Οι Γερμανοί δεν λυγίζουν ποτέ…

Με απίθανο γκολ του Τόνι Κρόος στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, οι πρωταθλητές κόσμου με ανατροπή νίκησαν τη Σουηδία με 2-1 και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν τη Νότιο Κορέα.

Αν και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, για πολλοστή φορά στην ποδοσφαιρική ιστορία τους, οι Γερμανοί απέδειξαν πως είναι πολύ σκληροί για να…πεθάνουν, μολονότι αγωνίστηκαν στο τελευταίο 15λεπτο με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Μπόατενγκ, πήραν τεράστια νίκη επί της αξιόμαχης Σουηδίας. 

Πρόβλεψε το σκορ των αγώνων του Mundial και κέρδισε 1 ταξίδι στην Ισπανία για να δεις τον αγώνα του International Champions Cup μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Ίντερ!

Την κατοχή οι Γερμανοί, το γκολ οι Σουηδοί

Η ομάδα του Λεβ μπήκε με πατημένο γκάζι, προσπαθώντας να βάλει το γρήγορο γκολ, που θα της έδινε ψυχολογία και άνεση στο παιχνίδι. Οι πρωταθλητές κόσμου είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 3′, αφού από πλεονεκτική θέση ο Ντράξλερ δεν μπόρεσε να σκοράρει, καθώς η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Λάρσον προ της γραμμής. Οι Σκανδιναβοί είχαν ως στόχο να πληγώσουν το μεγάλο αντίπαλό τους στο ανοικτό γήπεδο και έφτασαν κοντά στο 13’, με τον Μπεργκ να έχει χαμένο τετ-α-τετ στο 13′ στη μονομαχία με τον Νόιερ. Οι Σουηδοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, καθώς ο Μπόατενγκ βρήκε τον άλλοτε επιθετικό του Παναθηναϊκού βγάζοντάς τον από την πορεία του. Στο 25’ ο Ρούντι τραυματίστηκε στη μύτη από άτσαλο μαρκάρισμα του Τόιβονεν κι αφού έμεινε στον πάγκο για περισσότερα από 4 λεπτά, ο Λεβ τον αντικατέστησε με τον Γκιουντογκάν. 

Οι Σουηδοί έριξαν το ρυθμό των Γερμανών και περίμεναν μια ολιγωρία για να σκοράρουν, που ήρθε στο 32’ . Όλα ξεκίνησαν από λάθος του Κρόος στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Μπεργκ είδε τον Κλάουσον, που βρήκε στην κίνηση τον Τόιβονεν, ο οποίος με ωραία μικρή λόμπα πρόλαβε τον Ρούντιγκερ και νίκησε τον Νόιερ. Μέχρι να φύγει το πρώτο ημίχρον, ο Όλσεν επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται με διπλή επέμβαση στο 39’σε σουτ εκτός περιοχής του Γκιουντογκάν και κοντινή προσπάθεια του Μίλερ.  

Ανατροπή-θρίλερ!

Όπως αναμενόταν ο Λεβ στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου έριξε στη μάχη και τον Μάριο Γκόμες, στη θέση του Ντράξλερ, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια να βρίσκει γρήγορο γκολ ισοφάρισης στο 48’. Ο Βέρνερ κινήθηκε από την αριστερή πλευρά, έβγαλε σέντρα και στην κίνηση ο Ρόις -απών από τα δύο προηγούμενα μεγάλα τουρνουά- έφερε την αναμέτρηση στην ισορροπία. Από εκεί και πέρα οι Γερμανοί πολιόρκησαν τους Σκανδιναβούς, με ποικιλία στην επιθετική ανάπτυξη, τόσο από τα άκρα, όσο κι από τον άξονα. Πιο δραστήρια ήταν η αριστερή πτέρυγα με τους Χέκτορ και Βέρνερ, βγάζοντας πολλές δημιουργίες, ωστόσο είτε ο Όλσεν είτε οι αμυντικοί του, προεξάρχοντος του αρχηγού Γκράνκβιστ, έβρισκαν τον τρόπο να αποκρούσουν την ασταμάτητη γερμανική επιθετικότητα, την οποία εξέφραζαν κυρίως οι Ρόις και Γκόμες. Στο 82’ η Γερμανία έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπόατενγκ (είχε αντικρύσει την πρώτη 11 λεπτά νωρίτερα), παρόλα αυτά συνέχισε να πιέζει, καθώς η ισοπαλία δεν τη βόλευε. 

Ο Όλσεν ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής στο 88’ αφού νίκησε τον Γκόμες, που απείλησε με κοντινή καρφωτή κεφαλιά. Οι Γερμανοί είδαν την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η μπάλα από το δυνατό σουτ του Μπραντ, πήγε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Όλσεν. Αλλά δεν σταμάτησαν να παλεύουν. Και δικαιώθηκαν, αφού στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με απίθανο πλασέ, ύψιστης ποδοσφαιρικής ποιότητας, ο Τόνι Κροός έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Όλσεν, και τη γερμανική εξέδρα στον…παράδεισο!

Διαιτητής: Σζίμον Μάρτσινιακ

Κίτρινες κάρτες: Έκνταλ (53’), Μπόατενγκ (71’ και 82’ αποβολή), Λάρσον (90+6’)

Γερμανία: Νόιερ – Κίμιχ, Μπόατενγκ, Ρούντιγκερ, Χέκτορ (87’ Μπραντ) – Ρούντι (31’ Γκιουντογκάν), Κρόος – Μύλερ, Ρόις, Ντράξλερ (46’ Γκόμες)  – Βέρνερ

Σουηδία: Όλσεν – Λουστίγκ, Λίντελεβ, Γκράνκβιστ, Αουγκουνστίνσον – Έκνταλ, Λάρσον, Φόρσμπεργκ, Κλάουσον (74’ Ντουρμάζ)– Τόιβονεν (78’Γκουιντέτι), Μπεργκ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.