«Καθάρισε» ο Ουίλιαμς (video)

Ο κουρασμένος Παναθηναϊκός τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην μαχητική ΑΕΚ, όμως όταν τα πράγματα... ζόρισαν ο Έλιοτ Ουίλιαμς βγήκε μπροστά και «καθάρισε» τη νίκη (78-71) για τους «πράσινους».

Ο κουρασμένος Παναθηναϊκός τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην μαχητική ΑΕΚ, όμως όταν τα πράγματα… ζόρισαν ο Έλιοτ Ουίλιαμς βγήκε μπροστά και «καθάρισε» τη νίκη (78-71) για τους «πράσινους».

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μισό του αγώνα ήταν ανώτεροι και ξέφυγαν ακόμη και με διαφορά 15 πόντων, όμως στην επανάληψη χαλάρωσαν και άδειασαν από ενέργεια. Η «Ένωση» το εκμεταλλεύτηκε, προσπέρασε λίγο πριν το τέλος του ματς, όμως δεν βρήκε αντίδοτο στο μαρκάρισμα του Ουίλιαμς και το πλήρωσε. Ο Αμερικανός το πήρε… πάνω του και με διαδοχικούς πόντους οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη.

Έτσι, οι «πράσινοι» παρέμειναν στη δεύτερη θέση της Basket League, πίσω από τον Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ στην τέταρτη. 

Κορυφαίος για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν ο Ουίλιαμς με 24 πόντους, εκ των οποίων αρκετοί στο φινάλε. Μοναδικό «μελανό» σημείο στην εμφάνιση του Αμερικανού ήταν τα 5 λάθη. 14 πρόσθεσε ο Ραντούλιτσα, ενώ ο Καλάθης τελείωσε το ματς με 10 πόντους και 6 ασίστ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ένας πρώην «πράσινος», ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που άγγιξε το νταμπλ – νταμπλ (16π., 8 ριμπ.). 

Το ματς: 

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, όπως προείπαμε, ήταν ανώτερος. Βγάζοντας πολύ ενέργεια στην άμυνα του και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Ουίλιαμς, παρά τα αβίαστα λάθη στα οποία υπέπεσε, κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά ασφαλείας (23-15).

Η ΑΕΚ από την πλευρά της, ναι μεν έβγαζε μαχητικότητα, ειδικά στην άμυνα, όμως δεν την αξιοποιούσε στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, χάνοντας πολλά εύκολα καλάθια. Έτσι, ο Παναθηναϊκός χωρίς να κάνει κάτι το εντυπωσιακό, συντηρούσε εύκολα το προβάδισμα και ξέφυγε ακόμη και με +15 (37-22) δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Η ΑΕΚ έδειξε σημάδια αντίδρασης, «έσφιξε» την άμυνα της και με τρίποντο του Γκριν στην εκπνοή του ημιχρόνου έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (41-32). 

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς συνέχισε με την ίδια διάθεση και στην επανάληψη. «Χτυπώντας» τόσο μέσα από το «ζωγραφιστό», όσο και από την περιφέρεια «μάζεψε» κι άλλο τη διαφορά (41-38) και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου. Είχε χαλαρώσει πολύ στην άμυνα και όπως ήταν αναμενόμενο το πλήρωνε. Ο Διαμαντίδης έδωσε κάποιες επιθετικές λύσεις, όμως δεν ήταν αρκετές και οι «πράσινοι» είδαν την ΑΕΚ να ισοφαρίζει σε 53-53 ένα λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος απάντησαν με ένα μικρό σερί 4-0, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και παρέμειναν σε απόσταση βολής (57-56).

Η… αντεπίθεση της «Ένωσης» συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, όπου κατάφερε να προσπεράσει και να προηγηθεί ακόμη και με +4 (61-65 & 63-67), απέναντι στον άνευρο Παναθηναϊκό. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς προσπάθησε να «αφυπνίσει» τους παίκτες του, χωρίς όμως αποτέλεσμα και η ΑΕΚ παρέμεινε σε θέση οδηγού (70-71). Ο Ραντούλιτσα με κάρφωμα έκανε το 72-71 και κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Έλιοτ Ουίλιαμς. Ο Αμερικανός το πήρε… πάνω του και με 6 σερί πόντους οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη με το τελικό 78-71. 

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 41-32, 57-56, 78-71.

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4(1), Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 4(1), Ραντούλιτσα 14, Φελντέιν 2, Διαμαντίδης 7(1), Γκιστ 2, Καλάθης 10(1), Παπαγιάννης 3, Ουίλιαμς 24(1), Χάντερ 4.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Σάκοτα 4, Χέρστον 7(1), Μιλόσεβιτς 8, Γκριν 3(1), Μαυροκεφαλίδης 16(2),  Κάρτερ 4(1), Μπράουν 5, Σαρικόπουλος 4, Κατσίβελης 5(1), Καλαμπόκης 9(1), Μαυροειδής 6.

Live Blog Παναθηναϊκός – ΑΕΚ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.