Αχ να μην τέλειωνε ποτέ! (video)

Σε ένα παιχνίδι που δύσκολα θα ξεχάσουν όσοι το παρακολούθησαν ο Άρης, μετά από δύο παρατάσεις, ντισκαλιφιέ, αυτοκαλάθι της Κηφισιάς (!) και αρκετές τεχνικές ποινές κατάφερε να πάρει τη νίκη με 108-103 και να προκριθεί στα ημιτελικά της Basket League.

Σε ένα παιχνίδι που δύσκολα θα ξεχάσουν όσοι το παρακολούθησαν ο Άρης, μετά από δύο παρατάσεις, ντισκαλιφιέ, αυτοκαλάθι της Κηφισιάς (!) και αρκετές τεχνικές ποινές κατάφερε να πάρει τη νίκη με 108-103 και να προκριθεί στα ημιτελικά της Basket League. 

Στο συγκεκριμένο ματς σημειώθηκε, ίσως η φάση της χρονιάς. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ το σκορ βρισκόταν στο 95-93 υπέρ των γηπεδούχων, ο Μακ Νιλ χάνει τη δεύτερη βολή. Η Κηφισιά παίρνει το ριμπάουντ αλλά ο Μάρσαλ, χωρίς κανείς να μπορεί να κατανοήσει το σκεπτικό του, σκόραρε στο καλάθι της ομάδας του και έστειλε το ματς στη δεύτερη παράταση. 

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα ήταν ιδιαίτερα γρήγορος με τις δύο ομάδες να μπαίνουν αρκετά «ζεστά» στο παιχνίδι. 

Ο Άρης ξεκίνησε πιο εκρηκτικά με Γουάιτ να μονοπωλεί τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του και να σημειώνει τους πρώτους τέσσερις πόντους. 

Απ’ την άλλη, για την Κηφισιά αυτός που μπήκε στο παιχνίδι και ουσιαστικά «ξύπνησε» την ομάδα του ήταν ο Ελ Αμίν. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν πολύ «ζεστός» στο πρώτο δεκάλεπτο και σημείωσε τους πρώτους εννιά πόντους. 

Στην πρώτη περίοδο πρωταγωνιστές για την ομάδα των Βορείων Προαστίων ήταν οι Ελ Αμίν και Γλυνιαδάκης ενώ για τον Άρη αυτοί που ανέλαβαν να δημιουργήσουν σκορ ήταν οι Γουότερς και Γουάιτ. 
Εν τέλει, στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα με 28-22. 

Στη δεύτερη περίοδο η Κηφισιά μπήκε πιο δυνατά και με πρωταγωνιστή τον Γκίκα αλλά και τον Γλυνιαδάκη κατάφερε να «χτίσει» μια διαφορά, την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. 

Απ’ την άλλη, ο Άρης προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ με τον Χάγκινς να παίρνει αρκετές προσπάθειες κάτω απ’ τη ρακέτα και να σκοράρει έξι πόντους. 

Κάθε φορά που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να μειώσουν τη διαφορά η Κηφισιά είχε τις λύσεις είτε με τον Γκίκα είτε με τον Γλυνιαδάκη και διατηρούσε το προβάδισμα με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να κλείσει στο 48-34 υπέρ τους.  

Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι μπορεί να ξεκίνησαν καλά και να διατήρησαν τη διαφορά που είχαν αποκτήσει από το πρώτο ημίχρονο σε ασφαλή επίπεδο ωστόσο στα τέλη του δεκαλέπτου έδειξαν σημάδια χαλάρωσης με αποτέλεσμα ο Άρης να το εκμεταλλευτεί. 

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη κατάφεραν να «ροκανίσουν» τη διαφορά όσο περνούσε η ώρα με αποτέλεσμα να μπουν ξανά στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην τελευταία περίοδο με το σκορ να είναι στο 65-61 υπέρ της Κηφισιάς. 

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης μπήκε αρκετά δυνατά και κατάφερε στα δύο πρώτα λεπτά να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (66-66). 

Το παιχνίδι απέκτησε το χαρακτήρα ντέρμπι και το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια. Ωστόσο, η Κηφισιά κατάφερε να βγάλει αντίδραση και με ένα σερί 9-0 με πρωταγωνιστή τον Ελ Αμίν μπόρεσε να «χτίσει» εκ νέου μία διαφορά που κυμαινόταν απ’ τους οκτώ έως τους δέκα πόντους. 

Ωστόσο ο Άρης ήταν αποφασισμένος να μην πουλήσει φθηνά το «τομάρι» του και με πρέσινγκ στα τελευταία λεπτά του αγώνα και πρωταγωνιστές τους Μακ Νιλ και Γουότερς μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση (81-81 το σκορ της κανονικής περιόδου). 

Εκεί η Κηφισιά μπορεί στα πρώτα λεπτά της παράτασης να πήρε ένα προβάδισμα με καλάθια των Γκίκα και Κασελάκη αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα έγινε κάτι το συγκλονιστικό. Ενώ το σκορ ήταν στο 95-93 έπειτα από μία εύστοχη βολή του Μακ Νιλ, η Κηφισιά πήρε το ριμπάουντ αλλά ο Μάρσαλ, σε μία κίνηση που δεν κατάλαβε κανείς, σκόραρε στο δικό του καλάθι και έστειλε το ματς σε δεύτερη παράταση (!). 

Live Blog Κηφισιά – Άρης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.