Πώς το Assassin’s Creed αποφάσισε να ασπαστεί την πιο ‘μυθολογική’ πλευρά της αρχαιοελληνικής ιστορίας

Η διαδικασία δεν περιλάμβανε φύλλα δάφνης.Παρά την προσπάθεια της Ubisoft να προσφέρει μια όσο το...

Η διαδικασία δεν περιλάμβανε φύλλα δάφνης.

Παρά την προσπάθεια της Ubisoft να προσφέρει μια όσο το δυνατόν πιο “πραγματική” προσομοίωση μερικών από των πιο σημαντικών χρονικών περιόδων της ιστορίας μας, οι πυλώνες του lore του franchise έχουν “δώσει πάτημα” σε αρκετή κριτική, για την ιστορική ακρίβεια της σειράς.

Με αποκορύφωμα την συνεχή λεπτομερή αναφορά πάνω στα ιστορικά πρόσωπα του Syndicate, από εκείνο το σημείο και έπειτα η σειρά προσπαθεί να ασπαστεί την “μυθολογική πλευρά” της ιστορίας, όπως είδαμε στο AC Origins, αλλά και όπως θα δούμε ακόμη περισσότερο το AC Odyssey.

 

Με την πιο έμπιστη πηγή πληροφορίων για τα γεγονότα της εποχής, να είναι ο “πρώτος ιστορικός” και για πολλούς “ελαφρώς ψεύτη”, Ηρόδοτο, η Ubisoft αποφάσισε να ασπαστεί την αρχαιοελληνική μυθολογία.

Ο Marc-Alexis Côté, παραγωγός του Odyssey, μίλησε στο VG247, για αυτήν την αλλαγή, “Εάν τα μυθολογικά τέρατα δεν βρισκόντουσαν εκεί, τότε αυτό θα ήταν πολύ λυπηρό, οπότε μπορείτε να μείνετε ήσυχοι, πως θα είναι εκεί. Αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι αυτού του κόσμου, το οποίο θα αφήσει το σημάδι του στην ιστορία του franchise”.

“Βρίσκαμε συνεχώς δικαιολογίες για πολλά πράγματα, βασιζόμενοι στο Animus, ένα παιχνίδι δεν είναι ταινία. Από την στιγμή, που ο παίκτης πατά ένα πλήκτρο, έχει παρθεί μια απόφαση. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πλέον πίσω από τη φράση ‘έτσι πραγματοποιήθηκε η ιστορία’,. Παίρνουμε συνέχεια αποφάσεις, όσο παίζουμε ένα παιχνίδι”.

Το μόνο που μένει να δούμε, είναι πως θα εκτυλιχθεί αυτή η “αλλαγή τροχιάς” στο νέο AC Odyssey στις 5 Οκτωβρίου.


Ο Γιώργος, όταν δεν κοιμάται όρθιος, είναι αρθρογράφος του IGN Greece. Εάν θέλετε να τον κυνηγήσετε με πυρσούς και τσουγκράνες, για κάποια “πατάτα” που είπε, είναι στον οφθαλμίατρο, γιατί κοκκίνησαν τα μάτια του από το πολύ Spider-Man.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.