Καρδιοχτύπησε ο «Βασιλιάς» στη Βασιλεία

Ο κάτοχος οκτώ τίτλων στη Βασιλεία, Ρότζερ Φέντερερ ίδρωσε για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σέρβου, Φιλίπ Κραϊνοβιτς με 2-1 σετ, 6-2, 4-6, 6-4, φτάνοντας τελικά τις 16 σερί νίκες στο 500 Swiss Indoors.

Ο κάτοχος οκτώ τίτλων στη Βασιλεία, Ρότζερ Φέντερερ ίδρωσε για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σέρβου, Φιλίπ Κραϊνοβιτς με 2-1 σετ, 6-2, 4-6, 6-4, φτάνοντας τελικά τις 16 σερί νίκες στο 500 Swiss Indoors.

Η αναμέτρηση με τον ανταγωνιστικό, Κραϊνοβιτς διήρκησε περίπου δύο ώρες.

“Ήταν ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να παλέψω πολύ για να πάρω τη νίκη. Αισθάνομαι πολύ καλά, ενώ έχω μπροστά μου και μια ημέρα ξεκούρασης. Επομένως το ότι έπαιξα τρία σετ σήμερα δεν θα είναι πρόβλημα” δήλωσε ο Ρότζερ Φέντερερ. 

Ο «Βασιλιάς», ο οποίος βρίσκεται στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, μετέτρεψε το 1-2 σε 6-2 στο πρώτο σετ, πετυχαίνοντας δύο μπρέικ στο σερβίς του Σέρβου. Στο δεύτερο σετ οι πρωταγωνιστές άλλαξαν. Ο Φέντερερ προηγήθηκε με 3-1, έχοντας ένα ακόμη break και ο Κραϊνοβιτς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Με ένα σερί 4-0 όμως, ο Σέρβος πέρασε μπροστά με 5-3. Ο Federer έκανε το break μειώνοντας σε 5-4 αλλά έχασε την ευκαιρία για την ισοφάριση στη συνέχεια με τον Σέρβο να σπάει το σερβίς του Ελβετού, να κατακτά το σετ με 6-4 και να φέρνει το ματς στα ίσα.
 
Το τρίτο σετ έμοιαζε με το πρώτο. Με δύο break ο Federer έφτασε στο 5-2. Ο Κραϊνοβιτς μείωσε σε 5-3, παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο χαμένα σερβίς, αλλά ο Ελβετός κατάφερε να κλείσει τελικά το ματς με 6-4 μετά από δύο match points.

Επόμενος αντίπαλος για τον κάτοχο του τίτλου, θα είναι ο Γερμανός, Γιαν Λέναρντ Στρουφ, ο οποίος επικράτησε του Αυστραλού, Τζον Μίλμαν με 7-6(3), 6-2. 

Για την ιστορία, την τελευταία φορά, που ο 37χρονος Ελβετός ηττήθηκε μέσα στην πατρίδα του ήταν το 2013 στον τελικό απέναντι στον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, τον οποίον κέρδισε στον περσινό τελικό, παίρνοντας τη ρεβάνς. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.