World War 3 Early Access Preview

Επιτέλους ένα σωστό online FPS.Πως θα αντιδρούσες αν σου έλεγα πως, υπάρχουν κι άλλα FPS εκεί έξω...

Επιτέλους ένα σωστό online FPS.

Πως θα αντιδρούσες αν σου έλεγα πως, υπάρχουν κι άλλα FPS εκεί έξω πέραν των Battlefield και Call of Duty, που κάνουν αξιόλογη και μερικές φορές καλύτερη δουλειά από τα μεγάλα στούντιο.

Παίζοντας World War 3 συνειδητοποίησα πως υπάρχει φως… Υπάρχει το non-Battle Royal μοτίβο, υπάρχουν εταιρείες που δεν ακολουθούν το hype. Παρακολουθώ το World War 3 για αρκετό καιρό, πριν μου στείλουν για early access, θαυμάζοντας το πόσο μεγάλους χάρτες διαθέτει και το τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η ροή του παιχνιδιού.

Αρκετά όμως με τις εισαγωγές για πάμε να δούμε τι είναι αυτό το World War 3.

Το World War 3 είναι ένα online tactical FPS από την The Farm 51, το οποίο εξομοιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πεδίο της μάχης. Αν και ακόμα βρίσκεται στην Early Access μορφή του, το παιχνίδι έχει ακατάπαυστη δράση και ένα εντελώς “τρελό” σύστημα customization. Εμφανώς επηρεασμένο από τίτλους όπως το Battlefield, το World War 3 διαφέρει και αυτό φαίνεται από την κλίμακα των χαρτών, πράγμα που τους καθιστά μεγαλύτερους από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες και προϋποθέτουν αρκετό περπάτημα μεταξύ του spawn point και των σημείων που πρέπει να γίνουν capture. Γι αυτόν τον λόγο, η προσέγγιση γίνεται με πιο προσεκτικό και tactical τρόπο και τα firefights γίνονται από πιο μεγάλες αποστάσεις.

Οι μεγάλοι χάρτες έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αν εξαιρέσουμε το γεγονός των αποστάσεων, υπάρχουν σημεία μέσα στο map όπου ευνοούν την close quarter μάχη και το καλύτερο απ’ όλα δεν δημιουργούν choke points ή αλλιώς εκνευριστικά σημεία όπου οι χειροβομβίδες πάνε σύννεφο (θυμάστε την Operation Metro στο Battlefield 3;). Τα οχήματα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την εξίσωση, έτσι άρματα μάχης, APCs και infantry vehicles παίζουν καταλυτικό ρόλο στην μάχη και θα χρειαστεί ένα καλό “killstreak” για να τα καλέσετε στο πεδίο της μάχης.

Όπως παρατηρήσατε και στην εικόνα, κάθε παίκτης μπορεί να επιλέξει τέσσερα strikes. Τα strikes είναι αντίστοιχα των “killstreaks” του Call of Duty, με την μόνη διαφορά ότι οι πόντοι δεν μαζεύονται μόνο από kills, αλλά από οτιδήποτε κάνετε για να βοηθήσετε την ομάδα. Κάθε strike καταναλώνει έναν συγκεκριμένο αριθμό από battle points, οπότε use them wisely.

Το Customization σε αυτά τα παιχνίδια παίζει έναν πολύ μεγάλο ρόλο, καθώς δίνει την δυνατότητα στους παίκτες να προσαρμόσουν ιδανικά τον εξοπλισμό τους, πριν βγουν στο πεδίο της μάχης. Με σιγουριά μπορώ να πω πως, το επίπεδο του customization στο World War 3 είναι κάτι που θα έπρεπε να ζηλεύουν όλα τα FPS της αγοράς. Από την στολή μέχρι και την διάμετρο του κανονιού στο άρμα, το κάθε τι επηρεάζει δίνοντας ένα άλλο άρωμα ή μία άλλη οπτική, για να το πούμε πιο σωστά, στην μάχη. Οι συνδυασμοί εκατοντάδες, τα εξαρτήματα πάρα πολλά σε σημείο που βάζει τον παίκτη να σκεφτεί αν το συγκεκριμένο loadout είναι το ιδανικό. Μήπως όμως θα έπρεπε να πάρω και armor piercing σφαίρες;

Η The Farm 51 έχει δώσει μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια. Έχει δημιουργήσει ένα ιδανικό balance στα όπλα, κάτι που βάζει τον παίκτη σε μία διαδικασία συνεχής δοκιμής μέχρι να καταλήξει στο ιδανικό όπλο. Σε αυτό βοηθά και το μενού στο κάθε όπλο που περιλαμβάνει από βαλλιστική ανάλυση dmg/distance, μέχρι και τις μοίρες που έχει recoil το όπλο.

Από άποψη gameplay, το World War 3 είναι όσο “σταθερό” γίνεται για Early Access τίτλο. Αν και μερικές φορές πασχίζω στο να κάνω vault ένα τοιχάκι, μπορώ να πω πως απολαμβάνω την κίνηση του χαρακτήρα που θα πρέπει όμως να λάβει σημαντικές βελτιώσεις για ένα αψεγάδιαστο gameplay. Τα slides που κάνουν οι χαρακτήρες είναι ωραία προσθήκη σε έναν “realistic” τίτλο, συν το γεγονός ότι μπορείς να κάνεις roll (μπρος ή πίσω) από την θέση του πρηνηδόν. Κάνοντας μία σύνοψη μπορούμε να πούμε πως η κίνηση που έχει το παιχνίδι είναι μία μίξη Battlefield, Call of Duty και Rainbow Six: Siege.

Όπως προανέφερα, το World War 3 έχει κάποια θεματάκια που πρέπει να επιλύσει σε ο,τι αφορά την κίνηση. Το πιο σημαντικό όμως, είναι αυτή η “laggy” εμπειρία που χτυπά κατά διαστήματα τους servers. Είναι λογικό με τόσο μεγάλους χάρτες να έρχονται και προβλήματα, αλλά αν δεν βρεθεί άμεσα επίλυση τότε θα μιλάμε για το πιο laggy παιχνίδι που έχουμε παίξει. Άλλο ένα, όχι και τόσο πρόβλημα, αλλά ψεγάδι είναι το γεγονός της έλλειψης φωτισμού σε μερικά σημεία των χαρτών, όπου δυσκολεύει τον εντοπισμό των εχθρών. Μιας και μιλήσαμε για εντοπισμό, οφείλω να ομολογήσω πως τα spawns μερικές φορές είναι απαράδεκτα και μερικές φορές δημιουργούν εκνευρισμό, αλλά η σκέψη ότι είναι ένα Early Access game, σε ηρεμεί.

Κλείνοντας αυτό το preview θέλω να πω πως, η The Farm 51 κάνει μια εξαίρετη δουλειά. Μπορεί να παίζω δύο maps κι ένα mode στην Early Access έκδοση, αλλά η διάρκεια του game, το concept με τα δύο capture points ανά “σημαία” και η τακτική προσέγγιση, με έχουν κάνει να περιμένω το τελικό προϊόν με ανυπομονησία.

Ας ελπίσουμε πως σε μία περίοδο που τα Battle Royale games έχουν κατακλύσει το FPS genre, το World War 3 θα μας φέρει ένα αξιόλογο tactical FPS τίτλο. Μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece για περισσότερο World War 3.


Ο Mike είναι το “μαντρόσκυλο” του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Facebook, Steam και PSN.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.